"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavsiyelerinize ihtiyacim var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan VECİHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VECİHA

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar benim kendime ait bir emlakçı dükkanım var. Son iki aydır pek işlerim yolunda gitmiyor. Olacak olan işlerim de tabiri caizze direkten dönüyor, yani son anda iptal oluyor.
Gerektiği kadar ağzımdan dua ve sureleri eksik etmemeye özen gösteriyorum. Hiç bir zaman Besmelesiz dükkan açıp kapatmam,Dükkanımın dört bir yanında ayet ve duaları eksik etmem ama yanlış yaptığım veya eksik olan bişey mi var.
Biliyorum nasipten ötesi yenmez ama bu saydıklarımı yapmayan aksine Allah inancı zayıf bir çok tanıdığımın işleri bana göre gayet iyi. Sizce bana önerebileceğiniz bir dua veya başka bir vefk tarzı bişey var mı?
Şunu da eklemekte fayda görüyorum Allahıma sonsuz şükürler olsun benim,eşimin ve çocuğumun sağlığı ,huzuru herşeyi yerinde .şükürler olsun. Ama bir tek maddi eksikliğim var bunu nasıl çözebilirim.Şimdiden Allah hepinizden razı olsun çok teşekkürler.

Ayrıca özür diliyorum yöneticilerden son anda fark ettim sanırım konuyu yanlış yere açmışım.
Değiştirebilme imkanım varsa değiştirebilirim.Farkında olmadım kusura bakmayın.

Arkadaşlar benim kendime ait bir emlakçı dükkanım var. Son iki aydır pek işlerim yolunda gitmiyor. Olacak olan işlerim de tabiri caizze direkten dönüyor, yani son anda iptal oluyor.
Gerektiği kadar ağzımdan dua ve sureleri eksik etmemeye özen gösteriyorum. Hiç bir zaman Besmelesiz dükkan açıp kapatmam,Dükkanımın dört bir yanında ayet ve duaları eksik etmem ama yanlış yaptığım veya eksik olan bişey mi var.
Biliyorum nasipten ötesi yenmez ama bu saydıklarımı yapmayan aksine Allah inancı zayıf bir çok tanıdığımın işleri bana göre gayet iyi. Sizce bana önerebileceğiniz bir dua veya başka bir vefk tarzı bişey var mı?
Şunu da eklemekte fayda görüyorum Allahıma sonsuz şükürler olsun benim,eşimin ve çocuğumun sağlığı ,huzuru herşeyi yerinde .şükürler olsun. Ama bir tek maddi eksikliğim var bunu nasıl çözebilirim.Şimdiden Allah hepinizden razı olsun çok teşekkürler.

Sen dürüst bir inansın tanıdığın da zaten allaha olan inancının zayıf olmasından her türlü madrabazlığı çevirebiliyor demektir. Bu işlerde dua ve tevekkül önemli bir etken ama asıl önemli olan işyerinde bazan yenilikler yap kendinde yenilikler yap biraz dışa açıl konuşkan ol ama müşteri gider korkusu ile müşteriye asla gereğinden fazla konuşma yağ yakıyor görüntüsü verme müşteriyi huylandırma..Tahminim sen müşteriyi gereksiz açıklamalarla huylandırıyorsun gibi geldi bana bende ticaret erbabıyım işyerim var...

Geçici bir dönem olabilir, herkesin iş hayatında olabiliyor.
Çok iş yaptığınız dönem ve şimdiki dönemi kıyaslayın. Müşteriye davranış biçiminiz nasıldı, neyi eksik ve ya fazla yapıyorsunuz şu anda. Rakiplerinizi inceleyin, özellikle sizden daha çok iş yapanları. Kendinizle kıyaslayın. Fakat asla taklit etmeyin, taklit daima müşterinin kaçmasına sebep olur.
İşyerinde kullandığınız renkleri gözden geçirin, güven veren renkler kullanmaya özen gösterin. Tabela için de geçerli bu.

Bilinçaltınızdaki "iş yapamama" korkusundan da arınmanız lazım.

İşinizle alakalı tüm yenilikleri takip edin, uygulayın. Peşinizden gelen rakipleriniz varsa, siz koşmanız lazım ki size yetişemesinler.

Bence dünyanın en zengin insansınız. Sağlıklı bir evladınız ve huzurlu bir yuvanız var. Bu dünyada en fazla teşekkür edilecek şey bence.

Tavsiyem kimsenin ne yaptığı, nasıl yaptığı ve ne kadar kazandığı ile ilgilenmeden enerjinizi sadece kendi hayatınıza yönlendirin. Ayrıca inanç dışarıdan ölçebileceğimiz bir şey de değil ki arkadaşınızın inancını bilebilesiniz. İnancı zayıf ya da kuvvetli şeklinde sınıflamalar yapmak doğru değil bence.

Ben şunları yaptım da neden olmadı, neden Allah vermedi diye sorgulamak da pazarlık yapmak gibi benim düşünceme göre.

İşiniz gelişmeye, yeni fikirlere çok açık bir alan. Bu konuda yeni yönelimleri daha fazla takip etmeye çalışın. Sadece kendi işinize ve davranışlarınıza konsantre olun.

Sitemizde bolluk ve bereket üzerine olumlamalar var, bunları araştırıp, kullanabilirsiniz.

Başta da yazdığım gibi hayatınızda zaten harika şeyler var. Bunun daim olmasını ve isteklerinize kavuşmanızı dilerim.

Sevgi ve ışıkla...

sevgili arkadaşım Janet,
çok iş yaptığınız dönemleri şimdiyle kıyaslayın demişsiniz. İnan o kıyaslamayı yaptığım zaman daha kötü oluyorum. Geçen sene başka bir ortakla iş yapıyordum, İnanın o ortağım bir kez bile işe ayık gelmedi , her gün içer hemde gündüzleri uyuşturucu akşamları ise alkol alırdı, ayrıca aklınıza gelebilecek her türlü pislik mevcuttu. Şimdi sorabilirsin böyle insanla nasıl beraber oldun diye, sonradan tanıdım ve uygun bir anını kollayıp kurtuldum ondan. Ama o zamanlarda anlamıyorum , işlerimiz çok düzgündü, hatta millet gıpta ile bakardı.
Acaba diyorum Cenabı Allahın bir sözü var ''İLİM İRFANI İSTEYENE , PARAYIDA İSTEDİĞİME VERİRİM '' Diye. Bu durum acaba o ortağım için bir sınavmıydı? bende bu durumda ondan faydalandım. Valla bu düşünceli kendimden alamıyorum. Tövbe haşaa bazen günaha bile giriyorum öyle mi olsam ki diye. Ama sonra dan tövbe ediyorum..

Yanlış bilmiyorsam dükkanınızın dört köşesine karınca duası asın ve kendinizde bir tane boynunuzda taşıyın :) islami kitaplarda yazıyor inşallah işleriniz yoluna girer :)

Çok doğru diyorsun Elfangel kardeşim Allah razı olsun senden. En büyük zenginliği bahşetmiş Allah bana . Bundan iyi durum olmaz gerçekten Allahıma sonsuz şükürler olsun. Hepinizede böyle güzellikler , sağlık ve huzur nasip etsin inşallah.

Allah razı olsun Amele kardeşim yapıcam inşallah .

Majilerdende bulabilirsiniz isterseniz ama islami olması daha iyi hem ramazan ayındayız :)... ben teşekkür ederim :) inşallah işleriniz yoluna girer...

Bazen her şey çok kötü gidebiliyor yaşamda sadece iş değil diğer konularda da.
Ümidinizi inandığınızdan kesmeyin hep dua edin o sizinle olduğu sürece aşıcaksınızdır.
Tabi sadece duayla olucak değil sizinde bu sırada daha çok işte zaman geçirerek iş hayatınızı düzene sokabilirsiniz. 10 saat çalışıyorsanız
kendinize gelinceye kadar 15 saat yapın bunu. Sert kurallarınızı esnetin size zarar vermeyecek şekilde. Emlakçılıkla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Ayrıca inanca göre vermiyor ki Allah insanın rızkını.

Gerekli olan herseyi yapiyor yine de ilerleyemiyorsaniz icinizi rahat tutun ve umidinizi yitirmeyin. Sinaniyorsunuzdur belki de. Ayrica yaptiginiz isten hep ayni sonucu alacaksiniz dusuncesine de girmeyin belli olmuyor cunku. Siz sahip olduklariniza enerjinizi yoneltin. Umarim en kisa zamanda duzelir durumunuz. :)

sevgili arkadaşım Janet,
çok iş yaptığınız dönemleri şimdiyle kıyaslayın demişsiniz. İnan o kıyaslamayı yaptığım zaman daha kötü oluyorum. Geçen sene başka bir ortakla iş yapıyordum, İnanın o ortağım bir kez bile işe ayık gelmedi , her gün içer hemde gündüzleri uyuşturucu akşamları ise alkol alırdı, ayrıca aklınıza gelebilecek her türlü pislik mevcuttu. Şimdi sorabilirsin böyle insanla nasıl beraber oldun diye, sonradan tanıdım ve uygun bir anını kollayıp kurtuldum ondan. Ama o zamanlarda anlamıyorum , işlerimiz çok düzgündü, hatta millet gıpta ile bakardı.
Acaba diyorum Cenabı Allahın bir sözü var ''İLİM İRFANI İSTEYENE , PARAYIDA İSTEDİĞİME VERİRİM '' Diye. Bu durum acaba o ortağım için bir sınavmıydı? bende bu durumda ondan faydalandım. Valla bu düşünceli kendimden alamıyorum. Tövbe haşaa bazen günaha bile giriyorum öyle mi olsam ki diye. Ama sonra dan tövbe ediyorum..

Yanlış taraftan bakıyorsunuz. Benim ne demek istediğimi hiç anlayamamışsınız. Herşeyi kişilere, başkalarına yormaya şartlanmışsınız. İşlerinizin o dönem iyi olması ortağınızın alkol almasıyla hiç alakalı değil. İş hayatında duyguya, merhamete, kişisel bakış açılarına yer yoktur. İş yapabilmek için ticari zeka şart. İş alanını iyi bilmek ve hakim olmak şart. Rakiplerden daima en az bir adım önde olmak şart. Kişilerin özel hayatı, karakter ve bakış açılarını iş hayatına taşımamak, bunu ön planda tutmamak şart. Sayabileceğim daha çok şey var, fakat yararı olur mu bilemiyorum.

Kendi kendinize sorun: Ben bugün kendimi geliştirmek için, işimi iyi yapmak için yeni ne öğrendim? Bugün müşterilerime ne kazandırdım? İşinizin iyi gitmesi de, gitmemesi de sadece sizin elinizde.

Geri