"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tanrı var mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bayan polyanna

Kayıtlı Üye
Kendi adıma ben inançlı biriyim. bu konuyu açmamın nedeni ise fikirlerinizi öğrenmek. Yani ister Allah deyin ister Tanrı size göre bu anlatılanlar birer peri masalı mı yoksa gerçekler mi? Fikirlerinizi merak ediyorum ve bekliyorum. Bu arada panelin yeni üyesiyim herhangi bir yanlış yapmışsan soru veya üslup olarak özür dilerim.

İntizamla devam eden bu döngünün elbette bir sahibi ve yaratanı var.

'Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olmaz.'

Risale-i Nurdan örnek vereceğim.Mesala bir ilaç düşün 1 maddeden 1 gram bile fazla olursa o ilaç değil zehir olur.Sen tutup ta buna kendiliğinden oluştu diyebilir misin?Bu muhteşem kainatın bir sahipsiz olması düşünülemez...

Eğer bu sorunun net bir cevabı olsaydı dünyada bir tane bile ateist olmazdı. İyi forumlar

İnsanoğlu tek bir organının çalışmasını bile tıbbi eserleri okuyarak incelese, bu kadar muazzam bir işleyiş karşısında dili tutulur, yürek dayanmaz olur. Söylenecek tek bir kelime vardır o da ALLAHUEKBER.
Allah-u Teala cismen görünmez olmakla birlikte,eserleriyle her an ,ayet ayet karşımızda durmaktadır. Elbette görmesini bilene. İnkar edenler ise bakan ama göremeyenlerdir. Rabbimiz bu konuda şöyle buyurmaktadır..'' Eğer onları doğru yola çağırırsanız işitmezler. Onları sana bakar (gibi) görürsün, oysa onlar görmezler.''(A'raf/198)

İnsanoğlu tek bir organının çalışmasını bile tıbbi eserleri okuyarak incelese, bu kadar muazzam bir işleyiş karşısında dili tutulur, yürek dayanmaz olur. Söylenecek tek bir kelime vardır o da ALLAHUEKBER.
Allah-u Teala cismen görünmez olmakla birlikte,eserleriyle her an ,ayet ayet karşımızda durmaktadır. Elbette görmesini bilene. İnkar edenler ise bakan ama göremeyenlerdir. Rabbimiz bu konuda şöyle buyurmaktadır..'' Eğer onları doğru yola çağırırsanız işitmezler. Onları sana bakar (gibi) görürsün, oysa onlar görmezler.''(A'raf/198)

Bence tabi ki bir yaratıcı var. Bu düzenin kendiliğinden oluşması benim mantığımca mümkün değil. Fakat Tanrı ne tür bir Tanrı? Asıl konu bu olmalıydı. Ben şahsen kendimi bilgisayar oyunundaymışım gibi hissederim ve bazen bu hissim kuvvetlenir. Bütün bu yaşam, ölüm bunların hepsi bir düzene bağlı. Bu düzeni getiren nedir? Bu düzenden çıkarı olan nedir? Bütün hayatımız aslında bir çocuğun ellerinde diye inanırım. O isteyince var, istemeyince yok.. O ne olmasını isterse olur ve biz oyunu bozamadığımız takdirde bu hep böyle gidecek. Birgün herşey değişecek ve insanoğlu oyunun ufak bir hatasını bulacak, asıl oyun o zaman başlayacak..

Kendi adıma ben inançlı biriyim. bu konuyu açmamın nedeni ise fikirlerinizi öğrenmek. Yani ister Allah deyin ister Tanrı size göre bu anlatılanlar birer peri masalı mı yoksa gerçekler mi? Fikirlerinizi merak ediyorum ve bekliyorum. Bu arada panelin yeni üyesiyim herhangi bir yanlış yapmışsan soru veya üslup olarak özür dilerim.

herkes kendi yolunu çiziyor, birisine göre iyidir , birisine göre kötüdür. kötülük olmadan iyiliği nasıl anlayabilirdik. benim inancım var , ben var olduğunu düşünüyorum . bazıları der hayır yok efendim ispatla derse, benim için yapacak bir şey yoktur , sen haklısın derim. çünkü onu inandırabilecek bir şey yapamayız. bu histir , hisler dile dökülemiyor. buradan okuduğun yorumlar belki seni soğutucaktır tanrının var oldugundan ya da seni ona bir adım daha yaklaştırıcaktır. gün geçtikçe fikirler değişiyor , sürekli değişiyoruz. bir kaç sene önce ateist,satanist gibi düşüncelere akımlara karşı ilgim vardı , o yollardan geçtim . olay ne biliyor musun sürekli değiştiğinin farkına varıyor insan . bu değişim düşüncelerini değiştiriyor , şuan tanrının varlığını sorguluyorsun var mı yok mu diye. bu bir gelişmedir , seni yol ayrımına götürücek. tanrı yoksa bir başka yoldan gideceksin, varsa da başka bir yoldan gideceksin.. ikisi de aynı yere çıkacak. ama iki yol farklı birinde belki acı hissedeceksin ,diğerinde mutlu olucaksın ama sonuç yine aynı olacak .. kendim için örnek verirsem uslubum , düşüncelerim değişiyor. 1-2 seneye yakın agresiftim. ondan öncesi de kafam çok karışıktı .. şimdi yavaş yavaş , bu agresifliğimi attığımın farkına varıyorum . yaş ilerleyince çok düşünmeye başlayınca. sorguluyor insan , içinle konuşmaya başlıyorsun. ben kendi kendime çok konuşurum . insanlarla çok az konuşurum , genellikle susarım. bu sorgulama kişi de farkındalık kazandırıyor . hareketlerini izliyorsun , vicdan yapmaya başlıyorsun empati kurmaya başlıyorsun . iyi ve kötü şeyin farkına varıyorsun. yukarıda adaleti sağlayan bir sistemin varlığını anlamaya başlıyorsun, o yüzden insani duyguların gelişiyor.. benim sana anlatmak istediğim şey sorgulamaya devam etmen ama ara sıra dua et . bir dene , çağrına cevap verilecek mi. dua ederken o sıcaklığı hisset. dua ettiğim zamanlar ağlayasım geliyor , gözlerimden bir iki yaş damla süzülüyor ve içimi bir sıcaklık kaplıyor. neyse fazla konuştum , iyi geceler .

Bende şöyle cevap vereyim. Diyo'lar ya büyük patlamayla bu evren oluştu, büyük patlamanın olmasını sağlayan neydi? Hiç bir şey sebepsiz değildir. Bunca ihtişamlı düzen bir varlığa delâlet eder...

Ortak görüş var olduğu konusunda sanırım. Eeee... sonuç ne bir ateisti ikna edebildiniz mi? Var yada yok bunu tartışmak din propagandası yapmak ne fayda getirirki ? Sonucta inancınız tamsa ve kalben kendinizi mutlu hissediyorsanız sizin için yok her şey yolunda demektir.

Sırf siz var diyorsunuz diye var olmaz, yok diyenle de yok olmaz. Bu tartışma da kısır bir döngüden ileriye gidemez.

Herkes inanmak istediği şeye inanır.İyi forumlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri