Sürekli Yaşanmışlık Hissi

gizliherif

Kayıtlı Üye
Merhaba, fazla önemsemezdim ama son zamanlarda tam anlamıyla takıntı gibi olmaya başladı, normalde de takıntı yapan biri değilim.Özellikle bugün bir dakika boyunca ben bu anı resmen daha önce yaşadım dedim kendi kendime artık gerçekten sorun haline geldi.Bu kadar fazla deja-vu olunması bir hastalığın belirtisi olabilir mi?

Benim de öyle :)Nedenini bilmiyorum ancak sadece yalnız olmadığını bilmeni istedim:) Çoğu şeye ben bunu bir yerden hatırlıyorum diyorum :D daha önce yaşamışım gibi:) benim bu durumum rüyalardan kaynaklı, yani rüyalarımda gördüğüm saniyelik görüntüleri gerçek hayatta birebir yaşıyorum artık garipsemiyorum :) belki senin de benim gibidir, sağlıcakla kal :)

Yaşadığın herşeyi komple, hissetmezsin. Rüyanda geleceğine dair gördüğün 1 2 snlik görüntülerin sonucu bu, zamanla alışırsın öyle çok rahatsız edici bir duygu olmaması gerek.

Arkadaslar sıkıcı olmam istemem fakat dejavunun bilim insanları tarafından nasıl ve neden kaynaklandığı ortaya çıkalı çok oldu. Bazen beyin de bir aksaklık olur ve o an gördüğümüz, yaşadığımız olayları beyin kavramadan direk bilinçaltına yollarmış. Yani bir gecikme söz konusu olup 1, 2 saniye sonra görüntüler beynin kavrama bölümüne gelince sanki bu olayı geçmişten bir anıymış gibi sanırız. Okuduklarimdan hatirladigim bunlar yanlis veya eksik varsa duzeltebilirsiniz. Tesekkurler.

Geri