Sosyal medya eşliğinde “UYANIŞ” kavramı

TheDarkLord9o9

Kayıtlı Üye
Merhabalar biliyorsunuz ki son zamanlarda sosyal medya gibi bazı platformlarda yaygınlaşan uyanış kelimesi mevcut temelde onların gördükleri ve anladıkları uyanış kelimesi gördüğüm kadarıyla spiritüel açıdan ruhsal bir frekans yükselmesi ve bu kavramların çoğunu kapsayan new age inanışı bu konu üzerinde kafa yoruyorlar online yüz yüze eğitim dersler alıyorlar para karşılığında eğitim veriyorlar madem kendi ruhsal uyanışlarını gerçekleştirmişler neden para karşılığında insanları bilinçlendiriyorsun diye sorduğunda işe alma-verme dengesini sağladıklarını söylüyorlar neden bu dengeyi dünyevi bir madde ile karşılıyorsun sen maneviyatı anlatıp onu dünyevi madde ile dengeliyorsun bu başlıca benim fikrimce bir saçmalık peki spiritüel anlatıların derinine indiğimiz zaman Avrupa’nın aydınlanma çağına uzanır Avrupa aydınlanmaya başladığı zaman din geleneksel dinler zedelenir insanlarda bu durumla karşı karşıya kalınca içlerinde büyük bir inanç kaybı oluşur ve onu doldurmak ister spiritüel inanışlar da bu denli ortaya çıkmıştır ayrıyaten yanlış hatırlamıyorsam fox ailesi denilen bir aile var 1800-1900 yılları arasında yaşamış o ailede evlerinden takırtı sesleri geldiğini söyleyip bu olayı hayalete bağlamış ve bu olay civar dışına kadar gidip yaygınlaşmış ve evin ablalarından biri insanlara ruhsal eğitim vermeye başlamış bu olaydan sonra ve oluşacak yeni medyumlarında önünü açmıştır daha sonraki süreçlerde bu düşünceye sahip olanlar bir araya gelip tarikat benzeri örgütler oluşturmaya başlamış ve zamanla bu fikri çok daha benimsemişler ve onların büyükleri kendilerine bu durumla ilgili vaatler vermiş örneğin eğer ki bedenlerini terk ederlerse farklı ve hakikatı daha iyi anlamlandırabileceği yere gidecekleri gibi vaatler vermişlerdir ve o tarikatlardaki örgütlerdeki insanlarda güvenip kabul etmişlerdir örnek olarak güneş tarikatı gibi böylece toplu intiharlar toplu ölümler artmıştır bazı tarikatlarda 79 toplu ölüme kadar ulaşmıştır ve o zamandan itibaren belli zamanlarda tekrardan yaygınlaşan bir inanış haline gelmiş ve modern hali ile bugün karşımıza “NEW AGE” şeklinde çıkmaktadır sosyal medyada yaygınlaşmış durumda sanatçılar topluma yön verenlerin bir kısmıda bu inanışa inanmakta ki ülkemizde bile yansımaları mevcut Enes Batur Yusuf Güney gibi bu isimleri çoğaltabiliriz peki o zamanlar yani eski toplu ölümlerin olduğu zamanlar sosyal medya gibi kuvvetli bir aracı yoktu ama günümüzde bu aracıda mevcut bu inanışı temsilciler eşliğinde yaymak kolay zaten insanların büyük bir boşlukta ve amaçsızlık inanç boşluğunu doldurmalarından dolayı kabul etmeleri kolay olacaktır o zamanlardaki toplu ölüm sayıları bu aracılar eşliğinde kaça kadar ulaşabilir bi düşünür müsünüz? Bu da dünya nüfusunu ne kadar oranda azaltır? Umut tacirliği yapıp insanların umudunu zihnini iradesini zedelemek istiyorlar bunuda büyük bir aracı eşliğinde yapıyorlar fikrinizi öğrenmek isterim

Biraz uzun oldu mazur görün teşekkürler

din adamları, siyasetçiler, ilaç firmaları zaten sürekli bunu yapıyordu. New age de güya bunlardan sıyrılmış bir akım olarak dahil oldu.

Tam olarak neyi eleştirdiğinizi de anladım. Umur vermek de kötü bir şey değil.

Yalancı ve dolandırıcı mı olduklarını düşünüyorsunuz yoksa sistemin tamamında mi sorun var.

Uyanış adı altında online ders alındığını ilk defa duyuyorum. Açıkçası bana garip geldi. Farkındalık kişinin bilincinde doğar haliyle deneyimler bireyseldir. Ortada bir eğitici varsa pratikte somut etkisi olamaz fakat bilgiyi özümsemek yerine bireyi düşünmeye sevk ederek bakış açısında kırılma yaratabilir.

Popüler kültürün ''uyanış'' kavramını idrak etmekte zorlanıyorum. Çünkü insanın uyanmaktan ziyade, toplumsal kimliğini bırakıp özünü hatırladığına inanıyorum. Belki de uyanış koçları arayan insanlar, gerçeği dışarıdan içeriye doğru arama yanılsamasına düşen bireylerdir.. Oysa dışsal etkiler, içsel eksikliği tamamlayamaz. Yine de eksikliği fark edebilmek için bazen dışsal uyarıcılara ihtiyaç olabilir.

Bazı insnalar yaşadıkları hayat içinde kendi kendine uyanamıyorsa bir başkasından yardım alması neden sorun olsun ki.

Uyanış dediğimiz şey bir kişinin cesaret bulması olabilir, bir başka kişinin kendisine zarar vermemeyi bırakması olabilir, bir başkasının hayvanları sevmesi olabilir.

Size göre uyanış her açıkdan bir farkındalık olabilirken, başkası için sadece tek bir konu da olabilir.

Bazen birinin hayatını bir kelime bir cümle bile değiştirebilir. Vekil tahin edileni bilemeye biliriz.

din adamları, siyasetçiler, ilaç firmaları zaten sürekli bunu yapıyordu. New age de güya bunlardan sıyrılmış bir akım olarak dahil oldu.

Tam olarak neyi eleştirdiğinizi de anladım. Umur vermek de kötü bir şey değil.

Yalancı ve dolandırıcı mı olduklarını düşünüyorsunuz yoksa sistemin tamamında mi sorun var.
Sistemin tamamında sorun yok bir kısmının yalancı ve dolandırıcı olduklarını düşünüyorum bu da sistemin iyilik ve güzellik açısından bütünlüğünü bozuyor

Bazı insnalar yaşadıkları hayat içinde kendi kendine uyanamıyorsa bir başkasından yardım alması neden sorun olsun ki.
Benim açımdan sorun yok :)

Burada paylaştığınız rune dersleri örneğinizde [ özellikle Thurisaz ve yaratılış hikayesi ] derine inerek aktardığınızı haliyle yapay bir eğitimcilik anlayışına sahip olmadığınızı net gördüm fakat uyanış dediğimiz konu, benim için, çok daha özneldir ve bu öznelliğin içerisinde yüzlerce olasılık barındırır. Bu yüzden adı uyanış olan bir eğitimin belli başlı alt başlıkları olabileceğine inanç besleyemiyorum.

Sizin bilgi birikiminize ve kısıtlamalardan özgür bakış açınıza güvenerek, şöyle sorsam belki daha iyi anlayabilirim : Uyanış dersleri verseydiniz alt başlıklarınız neler olurdu ?

o haddi kendim de görmezdim ilk öncelik. Çok büyük ve derin bir kavram, herkesin uyanışına ortak bir cevap olduğunu da düşünmüyorum. Bazılarının ilk uykusu bazılarının son uykusu. Milyarlarca yıllık bir zaman aralığı.

Kendi sınırlarım içinde psikoloji temelli içerik hazırladım.

Kendi varlığına uyanış olarak düşünürdüm. Bu dünyadaki anlamları, bilinçaltı kalıpları, epigenik aktarımı, takamüllerini anlama ve kendi varlık anlamına tanıyarak ona bir uyanış hedeflerdim ki. Bu bile bir eğimle çok çok zor.

Geri