"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru

whitedemon

Kayıtlı Üye
Ve Biz, her şeyden "iki çift" yarattık. Umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz.

[ZARİYAT(51)/49]

Burda yaratılan her varlığın bir erkeği birde dişisi olduğumu söyleniyor?

Yani evet öyle anlaşılıyor, belki başka bi anlamıda olabilir ama bence her varlığın bir erkeği ve birde dişisi olduğu söyleniyor.

Bu yada bunun gibi bir ayet varmı? Yani her yaratılan varlığın bir dişisi ve bir erkeği olduğuna işaret eden bir ayet

Whitedemon :
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır

Whitedemon :
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır

Evet teşekkür ederim ancak sizin verdiğiniz örnek sadece insanları içeriyor.Ben bütün yaratılanlarla ilgili bir ayet arıyorum.

Yaratilmis her seyin bir ikizi vardir, bu onun maneviyati ile alakalidir, yani kisaca herseyin bir ikizi vardir o da manevi boyuttaki ikizi oluyor. Bu da esyanin hakikati dir.

Rasulullah duasinda buyyurmus ya "Ya Rabb bize esyanin hakikatini oldugu gibi göster"
Esya nin hakikatini gören olaya hakikat mertebsinden bakar.Ve her sey in O'nun tecellisi olusuna sehadet eder, zaten ilerleyen Ayetlerde Allah zatina davet ediyor. Kendisinden baskasini /baska bir seyi Ilah edinmekden uyariyor.

Bu herşey olabilir...
Herşeyin bir zıttı ile vardır.
Ayrıca "Yukarıdaki aşağıdakinin aynısıdır." da deniyor olabilir. Evrende var olan herşeyin yeryüzünde bir tezahürü vardır...

"Herşey zıttı ile vardır." demek istemiştim :S

Evet teşekkür ederim ancak sizin verdiğiniz örnek sadece insanları içeriyor.Ben bütün yaratılanlarla ilgili bir ayet arıyorum.Kardeş namaz abdestini alın ihlasla YÜCE KİTABIMIZ KURAN-I KERİMİ okuyun türkçe açıklamasını istediğiniz bilgilere yüce kitabımız açıklık göstereceksir... selametle efendim...

Geri