"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Site yönetimine!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hetor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hetor

Kayıtlı Üye
Kızmaca, darılmaca yok; lakin şunu öğrenmek istiyorum: Bir süredir sitenin takipçisiyim. Alanında da en cok begendigim sitelerden bir tanesi. Yalnız şunu gördüm ki mesaj yazan, yorum yapan üyelere karşı belirgin bir kabalık ve gereginden fazla titiz bir kurallar silsilesi var. Neredeyse, mesaj yazıp soru soran her üye küçümsenircesine uyarilmis.
1- Neden araştırmadın, konularda var.
2- imla kuralları bilmez misin?
3- Teşekkür mesaji yasak.
4- Özelden de olsa gizli bilgiler verilmez.
5- Mesajlarınız birlestirildi.
.
.
.
Gibi bir sürü yersiz uyarı. Bırakın insanlar biraz rahatça yazsinlar. Öncesinden konu varsa ne olmuş?
Birine teşekkür mesaji yazılmıs da ne olmuş? Bir iki nokta eksik olmuş da ne olmuş?
Dikkat ediyorum, konu acan her üye site yöneticilerinden özür dileyerek baslamis. Bu kadar kasmaya gerek yok bence. Ha, sitenin bekası için bu şartsa, neden şart oldugunu da öğrenmek isterim doğrusu. Zira bir teşekkür mesajının kimseye veya hicbir seye zararinin da olacagini düşünmüyorum. Saygilar...

Site yöneticilerimiz,Hetor'u tanımıyorum:)

Hetor, birkaç gün önce aynı konuda site yöneticilerine sitemde bulunmuştum. Buraya epey bir zamandır üyeyim, bazı üyeler gerçekten sabır taşırıyorlar ve sert tutumu hakediyorlar ama bazen gereksiz çıkışlar da oluyor, hevesimiz kırılıyor ki Akademi Larimar İstanbul'da aktif olsaydı/olursa ben, ilgimi çeken konularda eğitimlerine katılırım. Bu siteyi de doğaüstü olaylar hakkında konuşabileceğimiz, profesyonel yardım, bilgi ve eğitim alabileceğimiz güvenilir bir kurumun uzantısı olarak algılıyorum ve gereken özeni devam ettirdikleri sürece öyle algılamaya devam edeceğim.

1. Ve 2. Maddene katılmıyorum.Bir zaman sonra sorulan sorulara tahamülün kalmıyor.İnsanlar bide üstüne üstelik e hadi cevap veren yokmu şeklinde yüzsüzlük ediyor.Kimiside hiç noktasız yazıyor o zamanda anlamsız bir metin oluyor.Bu forumun deşarj olmaya yada bütün insanları deşarj olmaya ihtiyacı var.Zayıf olan yönü budur.Sonuç olarak orta bir yol sağlanmalı.Tabula rasanın kapatılmasıyla forumun hayat damarı (gelecekte olabilecek damarları)kesilmiştir.Gizli mabet istediği çizgiyi yürütmekte serbesttir.Bunlar benim görüşlerim.

Bana göre bu yanlış bir düşünce. sanal ortamda katı kurallar uygulamazsanız siteniz mahvolur. Zamanında mod. olduğum bir sitede yaşadım bunu. Yazılan forum kuralları bence herkesin rahatça uyabileceği kurallar. İmla kurallarına zaten dikkat etmek zorundasınız, bu site haricinde de zorunludur bence. İkincisi, konular araştırılmadan açıldıkça yeni ve gerekli konular arka plana atılıyor ve forumda kirlilik oluşuyor. üçüncüsü, eğer yöneticiler ciddiyeti elden bırakırlarsa, üyeler ortalığı savaş alanına çevirebilirler. Bence gayet doğru bir tavır takınıyorlar. Ama haklı olduğunuz bir cümle var, her üyenin konu açarken özür dileyerek açtığını söylemişsiniz. Bu konuda haklı olabilirsiniz.
İyi Forumlar!

3 yıldır bu sitenin bir üyesi olarak sitedeki disiplinden memnunum.

1. madde; aynı konular tekrar ettiğinde aramada aynı konudan defalarca çıkması hem zaman kaybına hem de aradığını bulamamaya neden oluyor. Tekrar tekrar aynı şeyleri okuyoruz.
2. madde; imla kurallarını doğru düzgün kullanamayan kişi kendini düzgün ifade edemediği gibi anlaşılması da oldukça güçleşir. Zira ptaah'ın da dediği gibi noktasız, virgülsüz, hatta satırlarca sürüp de tek bir paragraf dahi olmayan mesajları okuması sıkıcı olduğu kadar yardımı da mimimuma indirgiyor.
3. madde; teşekkür mesajları ile dolu bir konuda işe yarar yorumları kaçırmak hiç hoş olmaz. Bir yığın gereksiz mesaj, bunun önlenmesi için teşekkür butonu konulmuş. Bunu göre göre ısrarla sadece teşekkür etmenin manası nedir anlamıyorum.
4. madde; özel bilgiler, hele ki bu sitede kesinlikle verilmemesi gerekir.
5. madde; mesaj birleştirme de 3. maddeyle orantılı olarak mesaj kalabalığını önlemede gereklidir.

Zaten forum kurallarında artı ilgili bölümlerde sorduklarınız detaylı olarak verilmiş. Merak ediyorsanız serzenişte bulunmak yerine 1. maddenizdeki sorunuzu tekrarlamamak adına araştırmanızı yapsanız fazlasıyla fikir sahibi olabilirsiniz.

Sevgiyle...

Sizler haklı olabilirsiniz tabi; ama mesela benim bu sitede bulunmamın tek amacı, bilgi sahibi olmak degil. Forumda, ilgili oldugum tum basliklari bir hafta icinde bitirdim. Bu site, benim ayni zamanda zaman gecirmek istedigim bir site. Ayni basliklari okumak sıkıcı gelmeye basladı. Foruma girince, acikcasi gozlerim yeni basliklar ariyor. Ayni konularda da olsa, farkli anlatim tarzları, farkli hikayeler veya yasantiları okumak hosuma gidiyor. Ama baska türlü, bakiniyorum; yeni bir seyler yoksa cikmak zorunda kaliyorum. Bu arada forum kurallarını okudum. Sorun kurallarda degil bence; uygulatma tarzinda.

Kızmaca, darılmaca yok; lakin şunu öğrenmek istiyorum: Bir süredir sitenin takipçisiyim. Alanında da en cok begendigim sitelerden bir tanesi. Yalnız şunu gördüm ki mesaj yazan, yorum yapan üyelere karşı belirgin bir kabalık ve gereginden fazla titiz bir kurallar silsilesi var. Neredeyse, mesaj yazıp soru soran her üye küçümsenircesine uyarilmis.
1- Neden araştırmadın, konularda var.
2- imla kuralları bilmez misin?
3- Teşekkür mesaji yasak.
4- Özelden de olsa gizli bilgiler verilmez.
5- Mesajlarınız birlestirildi.
.
.
.
Gibi bir sürü yersiz uyarı. Bırakın insanlar biraz rahatça yazsinlar. Öncesinden konu varsa ne olmuş?
Birine teşekkür mesaji yazılmıs da ne olmuş? Bir iki nokta eksik olmuş da ne olmuş?
Dikkat ediyorum, konu acan her üye site yöneticilerinden özür dileyerek baslamis. Bu kadar kasmaya gerek yok bence. Ha, sitenin bekası için bu şartsa, neden şart oldugunu da öğrenmek isterim doğrusu. Zira bir teşekkür mesajının kimseye veya hicbir seye zararinin da olacagini düşünmüyorum. Saygilar...

Sayın Hetor öncelikle sitemize hoşgeldiniz, yeni sayılırsınız. Evet sitemizde belli kurallarımız var ve uyulmasına önem veriyor, bizler de konu veya mesaj yazarken dikkat ediyoruz. Konu açılmadan veya soru sorulmadan önce sitede araştırma yapılmasını istiyoruz çünkü aynı soru daha önce sorulduğunda cevap verilmiş oluyor, bizler de insanız ve normal iş ve özel yaşantımızın dışında sitede de forumda görünmeyen arka planda çok işle uğraşıyoruz. Sitemizde yararlı ve çok fazla konu mevcuttur, biraz araştırma sonucunda cevaplara bile ulaşılabilir. Bazı eski üyelerimiz de sitenin bu tip sorularla eski düzeninin ve kalitesinin bozulduğundan yakınıyor.
Parapsikoloji, maji, havas,enerji çalışmalarında sabır, emek ve özveriyle çalışmak, sebat etmek önemlidir. Bazı kişiler sabırsızlık gösterip, kestirmeden sonuca ulaşmak istiyor. Hap şeklinde bilgi fayda sağlamaz, önce araştırmak gerekir. Emeklemeyi bilmeden koşmak mümkün müdür? Bu nedenle detaylı açıklamaların olduğu eski konuların okunmasını sıklıkla tekrarlıyor hatta aynısını tekrar yazıp, forum kirliliği yaratmamak adına konuların linklerini veriyoruz.
İmla hatalarını okunmayacak kadar kötü değilse artık düzeltmiyoruz, aslında Türkçe ana dilimiz olduğu ve sahip çıkmamız gerektiği inancını taşıdığımız için bu konuda hassasız. Ancak imla düzeltmekten konulara yorum dahi yazamaz olduk.
Teşekkür mesajı yerine mesaj kutusunun hemen altında ki kutucukta teşekkür veya beğendiğiniz konulara rep verebilmeniz için butonlar bulunmaktadır.
Özelden de olsa gizli bilgi verilemez, bu kuralın sizleri korumak amacıyla konulduğunu bilmenizi isteriz. Yeterliliğine kefil olamayacağımız kişiler yardım edeyim derken tam tersi size zarar da verebilir. Ayrıca özel bilgilerin verilmesi de yasaktır, çünkü burası parapsikoloji sitesi kötü amacı olan bir kişi sizin bilgilerinizle her türlü kötülüğü yapabilir.
Site dışında da arkadaşlığını devam ettirmek isteyen üyelerimiz yönetimle bağlantıya geçerek iki tarafında isteği doğrultusunda karşılıklı iletişim bilgilerini alabilirler. Ancak yönetimin haberi olmadan özelden mesajla bilgilerinizi vermek güvenliğiniz için yasaktır.
Her üyemiz bizim için çok değerlidir, hakaret veya alaylı üslupla yazılan mesajları da yönetim olarak hoş karşılamamakta ve uyarıda bulunmaktayız.
Anlayacağınız kurallarımız hem sizin güvenliğiniz hemde forumun daha kaliteli, faydalı ve okunabilir olması için konulmuştur.

Sayin vivalavidanin yazdiklarina ekleyecegim yok,gayet guzel aciklamis.Kendisine sizlerin huzurunda da tesekkur ederim. Ozel mesaj ile iletisimi acarsak hanginizin basina ne gelebilecegini ekran ardindan bilemeyiz ve sorumluluk alamayiz.Oyle yaratici sapik sapkin mesajlasmalar var ki akliniz durur,haliyle bu sahislar suresiz ban alir ve her yeni uyelik alislarinda sistemimize takilarak engellenir. Benim yazdigim cevap mesajlarinin altinda bahsettiginiz hangi husustan konu kilitlemis veya mesaj silmissem nedeni aciklamasiyla yazar bu nedenle vivalavida birkez daha hakli:) Tabula Rasa yonetimin kararidir ancak sahsi fikrim zaten o basligin artik gereksiz oldugudur.Cunku amaci normal olmayan seyleri yazip icimizi dokmekti sadece,tipki sitemizin paranormal konularla ilgili olup bu konuda basliklara yer vermesi ve dolayisiyla disiplinli ve hassas davranmasi gerektigi gibi.Stres atmak veya laflamak icin baska platformlar da mevcut bu konuda onlari degerlendirebiliriz.elbette alternatif getirebilirsiniz ve su soyle olsa keske diyebilirsiniz ancak siz mevcut durumun iyilesmesi adina cozum uretmeyip serzeniste bulunuyorsunuz. Ancak bir uye olarak uye oldugunuz anda bu kurallari kabul edip onayladiginizi belirterek uye oluyorsunuz?Imla konusunda artik eskisi kadar kati kurallarimiz yok sadece okunamayacak kadar kotu olan mesajlarda uyari yapiliyor.Sanirim Ingilizce klavye ile yazdigim bu mesaj da buna ornek olacak ama baska carem yoktu dag basinda:)
hepinize iyi forumlar
Sayin embriyo da cevaplamis,sozu ustune soz edemem aslinda, ancak mesaji yazip saklayip bu saatte dag basinda interneti yakalamak icin bir durak kadar yurudum:) bu nedenle post diyorum.

Sayın embriyo ve sayın Lavander,

Cevabımı aldım. İlginiz icin tesekkurü, zamaninizi caldigim icin özrü borç bilirim. Bize de kurallara uymak kalir artik :-)
Deyiminizle: Sevgi ve ışıkla...
Not: Teşekkür ana fikir degildir :-)
Butonu kullanmadıgim için özür dilerim.

Hem üyemiz hemde adminlerimiz gerekli açıklamayı yapmışlar teşekkür ederim. Adminlerimizin konuşma tarzları son derece normal. Burada değil dışarıda tanımış olsaydınız, ne demek istediğimi daha rahat anlardınız, hepsi, son derece güleç, insancıl ve saygılı insanlar. Yazılı metinlerde maalesef yüz ifadelerini göremiyorsunuz. Bir uyarı mesajınada da gülücük konması da çok komik olurdu. Aslında onlar normal kural uyarısı yapıyor. Sert bir tarzları yok, dediğim gibi yazılı mesaj olduğu ve uyarı cümlesi şeklinde yazıldığı için sert gibi geliyor.

"Lütfen konu tekrarı yapmayınız, lütfen teşekkür mesajları yazmasanız sevinirim" yazsalar size sert gelmez, fakat bunlar rica cümlesidir. Adminlerimiz rica etmiyorlar, yasak olduğu için yasağı söylüyorlar. Yasak olan bir şeyi ifade temek için rica cümleleri kurmayız. Bir çok mesajı siz görmüyorsunuz siliniyor. Özel mesajları okumuyorsunuz, adminlerimiz özel mesaj ile uyarıyor ve kuralları hatırlatıyor, uygun olmayan mesajları siliyorlar, aynı üye hiç özen göstermeden yeniden yeniden yapıyor. Özel mesajlarla yapılan uyarının haddi hesabı yok. Siz sitede çok çok azını görüyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri