"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Site hakkında sormak istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OAY03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OAY03

Kayıtlı Üye
Buraya yeni kyıt oldum fakat herşey filmlerden falan araştırma gereği duydum burada o kadar farklı şeyler söyleyip konuşuyonuzsunki neyin gerçek neyin gerçek olmadığını çözemiyoruz ben Elhamdülillah Müslamanım fakat burda dinden çıkmış çok kişi var gibi gördüm veya cadılık gibi terimler yapamasalarda yaptım diyenler var aklım allak bullak herkes birşey söylüyor neye inanacağımı şaşırdım.

Soruyorum : Cadılar varmı ?
2-Gerçekten inanıyomusunuz bu tür şeylere gerçekliğini kanıtlayabilirmisiniz ?
3-Evrende sadece küçük bir parçadayız o kadar büyükki bence tek değiliz fakat siz neye inanıyorsunuz ?

Aydınlatırsanız teşekkür ederim bilenler bilmeyenler konuya atlayıp abuk subuk yapmasın.

Ben cadilarin olduguna inanmiyorum , Inanmadigim cadilarin olmadigini gostermez fakat bana da sacma geliyor .
Evrende tek olmadigimiz konusunda ayni gorusteyiz .Bir cok gozle gorulmeyen varlik var bu varliklari basiret gozunu acarak gorebiliriz .
Benim inandigim din de islam , Eger ki evrende insanlar ve cinler haricinde baska varliklarda imtihan da olsaydi kur-an da yazardi diye dusunuyorum
Sevgiyle ..

Bazı şeyler insanın ancak içinde kanıtlanabilir, eğer herkes tarafından birbirine aktarılabilecek şekilde kanıtlansaydı zaten herkes inanırdı değil mi? :)
Ayrıca hayal gücümüzün yettiği her şeyin gerçek olabilme ihtimali var, cadılık neden olmasın? Ha bu olduğu anlamına mı geliyor, hayır. :)
Bu benim nacizane görüşüm. İyi günler :)

İnsanlık hala yaşıyorsa herşey var olabilir önemli olan tek mucize hala insanlığın olması dünyada diğerleri o kadar ilginç değil.

Bebekken ebeveynlerimiz orada öcü var, öcü çıkar diye diye bizi öcülerin olduğuna inandırmışlardı. Cadılar da böyle bir şey olsa gerek :Angel_anim:

cadılar var bana sorarsan herşey var, ben yaşadığım gördüğüm şeylere inanırım bana sorarsan böyle birşey kesinlikle var, dinden çıkmış diye demiyelim, forumda her dinden insan var saygı duyalım lütfen, çoğunluk cinle demonla uğraşıyor onu belirtmek istedim, ama cadılar var bende inanıyorum cinlere pek inanmazdım ama en son yaşadığım şeyden sonra ben sadece gördüğüme duyduğuma inanırım, dersen ne gördüm bana karşı, benim gördüğümü duyduğumu, diğer insanların bırak görmesini duymadı bile. Sayın:0A03 sevgi ve ışıkla kalın...

Buraya yeni kyıt oldum fakat herşey filmlerden falan araştırma gereği duydum burada o kadar farklı şeyler söyleyip konuşuyonuzsunki neyin gerçek neyin gerçek olmadığını çözemiyoruz ben Elhamdülillah Müslamanım fakat burda dinden çıkmış çok kişi var gibi gördüm veya cadılık gibi terimler yapamasalarda yaptım diyenler var aklım allak bullak herkes birşey söylüyor neye inanacağımı şaşırdım.

Soruyorum : Cadılar varmı ?
2-Gerçekten inanıyomusunuz bu tür şeylere gerçekliğini kanıtlayabilirmisiniz ?
3-Evrende sadece küçük bir parçadayız o kadar büyükki bence tek değiliz fakat siz neye inanıyorsunuz ?

Aydınlatırsanız teşekkür ederim bilenler bilmeyenler konuya atlayıp abuk subuk yapmasın.

Sorunuz sitemiz ile ilgili bir soru değil. Burası bir forum sitesi ve herkes fikrini kendi doğrusunu söylüyor. O yüzden birden fazla bakış açısı var. Müslümanlık dışında farklı dini inançlarını açıklayan üyelerimiz dinden çıkmış olmuyorlar. Kendi dinlerinden bahsetmiş oluyorlar.Cadılar var mıdır diye bir soruya gerek yok. Çünkü Afrikalı var mı, Şaman var mı, İmam var mı gibi bir soru bu. Atıyorum Güney Amerikada yaşayan bir kabileyi sizin bilmemeniz onları yok yapmaz. Sadece siz bilmiyorsunuzdur. Cadılar, kendi inançları doğrultusunda bazı ritüeller yaparlar. Bu kanıtlanacak birşey değildir. Ayin sırasında yaptıklarını mı size gösterecekler. Gösteremezler çünkü cowenine ait birisi değilseniz ayinlerini sizinle paylaşmazlar. Evrende tek olmadığımız zaten bilimsel olarak ispatlandı. Uzayda bakteri bulundu. Yani başka bir yaşam formu. Bahsettiğiniz gelişmiş ve ya akıllı dünya dışında yaşayan varlıklar ise bu konuda sitemizde ayrı bir bölümde zaten incelenmektedir. Oradan takip edip hem fikirleri hem de diğer varlıklarla ilgili deneyimleri öğrenebilirsiniz. Sorduğunuz soruda inanıyor musunuz diyorsunuz. İnanç bir kabuldür. Kanıtlanabilecek bir şey değildir. Örneğin meleklere inanıyor musunuz. Ben inanıyorum sen inanmıyorsun diyelim. Benim inancım ne onu var edebilir ne de senin inançsızlığın onu yok edebilir. Bu tamamen kişiseldir. Binlerce insan aynı şeye inanıyorsa bile o şeyi gerçek kılmaz. O şeye sadece inanıldığını gösterir. Yani sorunuzda mantık hatası var. Hem inanıyor musunuz deyip hem kanıtlayabilir misiniz gibi bir ikilem aynı soru içerisinde olmamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri