Sinir patlamaları

Feltavela

Kayıtlı Üye
Merhabalar, son 3 aydır her şey üzerime geliyor gibi hissediyorum. Bazen ufak meselelere özellikle bazı kişilere sinirlenmek haksız veya haklı yere fakat abartılı şekil de haklı bile olsam. Önce bir kemirti gibi bir şey başliyor göğüsümün bir altında sonra yavaş yavaş sinir geliyor beynime kadar çıkıyor, kafam dönüyor gözlerim bazen karariyor, kafam dönüyor. Bazen de tutamayıp insanlara bu siniri patliyorum, bir psikiyatriste veya psikoloğa artık ne oluyorsa nereye gitmem gerekiyorsa gidip tedavi olmak istiyorum. Gidene kadar sizlere sorum şu neler yapabilirim ne sinirimi yatıştırabilir, nelerden uzak durmam gerekir, neler sinirimin patlamasına engel olur.(bitki veya sinir yatıştırıcı çay gibi şeylerin işe yaramayacağını düşünüyorum)

Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Meditasyon doğayla iç içe olup o stresini gereksiz sinirini atabilirsin belli bir süre izole kalman hem çevrendekiler hemde senin için daha iyi olabilir psikiyatriye gidersen sana ilk başta düşük dozda ilaç verebilir onun yerine dediğim gibi belli bir süre izole kalmaya çalış ve doğayla enerjinle iç içe ol belki bu daha iyi olabilir

Kick boksa yada benzeri bir spor dalına başlamak enerjinizi ve sinirinizi atar ayrıca yeni bir müzik aletine başlamak ve insanlardan uzaklaşıp bir süre doğada kalmak,meditasyon yapmak sizi rahatlatır,sorunlarınızı,sinirinizi unutmanızı sağlar.Sinir bir süre sonra sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarakda ciddi sorunlara neden olabilir.Bu yüzden kontrol edemiyorsanız psikiyatriste gitmelisiniz ancak psikiyatrist sadece ilaç verecektir bu sorunu kendi içinizde çözmelisiniz.

Vagus siniri üzerine araştırma yapınız. Çok basit teknikleri var.

Dopamin seviyesi yüksek olduğu için olabilir.
Yürümek, yüzmek, masaj, sauna, yoga, meditasyon, ibadet gibi sakin aktiviteler deneyiniz.

rezene, kekik, nane, papatya, adaçayı gibi bitkilerin çaylarını günde üç bardak içebilirsiniz

Başımızın en tepe noktası sakinlik verir. Parmak uçunuz ile bastırarak uyarabilirsiniz.

Soğuk su ile suyu çarparak yüze yıkamak ani rahatlama verir.

Kare nefes egzersizi işe yarar.

4 saniye al 4 saniye tut 4 saniye ver 4 saniye tut

Merhabalar, son 3 aydır her şey üzerime geliyor gibi hissediyorum. Bazen ufak meselelere özellikle bazı kişilere sinirlenmek haksız veya haklı yere fakat abartılı şekil de haklı bile olsam. Önce bir kemirti gibi bir şey başliyor göğüsümün bir altında sonra yavaş yavaş sinir geliyor beynime kadar çıkıyor, kafam dönüyor gözlerim bazen karariyor, kafam dönüyor. Bazen de tutamayıp insanlara bu siniri patliyorum, bir psikiyatriste veya psikoloğa artık ne oluyorsa nereye gitmem gerekiyorsa gidip tedavi olmak istiyorum. Gidene kadar sizlere sorum şu neler yapabilirim ne sinirimi yatıştırabilir, nelerden uzak durmam gerekir, neler sinirimin patlamasına engel olur.(bitki veya sinir yatıştırıcı çay gibi şeylerin işe yaramayacağını düşünüyorum)

Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.
Stres ve kaygı bozukluğuna dayalı ataklar geçiriyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda derin nefes alın ve karnınızın şişmesine izin verin daha sonra nefesi uzunca dışarı verin. Uyku düzeninize ve beslenmenize dikkat edin. Egzersizlere yönelin. Tabi bu ve bu gibi yöntemler sadece tavsiye niteliğindedir. Sorunun boyutu gerçekten sıkıntıysa bir uzmandan yardım almakta fayda var.

Geri