Simya ile gerçekçi büyüler yapmak mümkün mü?

badilius

Kayıtlı Üye
Öncelikle forumda yeniyim yanlış bir kategoride açtıysam şimdiden özür dilerim

Simya ile ilgili çok çok az bilgim var ve bunların hepsi normal felsefe taşı gibi şeyler. Eğer aranızda simya ile ilgili bilgiye sahip birileri varsa sizce simya ile gerçekçi büyüler yapmak mümkün mü? Mesela biraz çocukça gelebilir ama bir insanın aklını çeldirmek veya daha gösterişli olacak göz kamaştırıcak büyüler yapmak gibi yoktan bir ateş var etmek gibi dediklerim çocukça gelebilir ama simya temelinde çok özgür açık bir bilim dalı bilgi sahibi kullanıcılardanda duymak istiyorum

simyada büyü mümkün ve güçlü büyüler var. Ama dediğiniz "göz kamaştırıcı büyüler" ve "yoktan ateş var etmek" değil. Öyle şeyler yoktur. Pyrokinesise bakabilirainiz o ateşe hükmetme sanatıdır. Yoktan ateş var edebilir misiniz edemez misiniz bilemem, yapılabildiği iddia ediliyor. Açıkçası bana biraz fazla mistik geliyor ama bilemem.

Simya hakkında benimde bilgim yok
Sağdan soldan duyduğum kimyanın
Daha kimya olmadan yani maddeleri birbirine karıştırıp ortaya yeni bir madde çıkması ve bunun doğaüstü yorumlanması sonucu yanlış anlaşılmış olduğunu düşünüyorum
E tabi kendi içinde gizli bir sır barındırıyorsa bilemem
Mesela enerjiyi manipule ederek havadaki yanıcı gazları birleştirip
Ateş oluşturmak gibi birşey belki mümkündür merak ediyorsan nicholas flameli araştırabilirsin ismini yanlış yazmış olabilirim

Sağdan soldan duyduğum kimyanın
Daha kimya olmadan yani maddeleri birbirine karıştırıp ortaya yeni bir madde çıkması ve bunun doğaüstü yorumlanması sonucu yanlış anlaşılmış olduğunu düşünüyorum
Simya ezoterik ve okült bir ilimdir. Tabii lisede 9. sınıfta kimya dersinin ilk derslerinde farklı bir şekilde anlatılır.

Geri