Merhaba,öncelikle forumda çok güzel paylaşımlar var.Hatta ilk sayfada farkındalık,ayrıca bilge insan olmak ve farkındalık yazılarını okuyun.
Ben yıllardır bu konularla ilgili okuyorum ama okumak ayrı anlamak hatta okuduklarınızı farketmek çok ayrı şeyler.Biranda olup bitecek bir şey değil,belki ömrümüz yetmez.Zaten tam farkındalık yaşayanlarada insan-ı deniyor.Ezoterik bilgilerde insiye,bizde ermiş denilen kişiler.Bütün doğru yapılan meditasyonların,ibadetlerin amacı varmak istedikleri nokta aynı.
Benim en büyük farkındalığım,şimdiye kadarki okuduklarımı ve dünyayı önceden iki boyutlu algıladığım. Bazen öyle şeyler oluyor ki,aman Allah'ım bunu neden daha önce bu şekilde düşünemedim diyorum.İnanın çiçeğe bile başka bir gözle bakar oldum.Zorlu ve çok güzel bir süreç.En acısı kendi yanlışlarınızla yüzleşmeniz,kendi eleştirinizi yapmanız.Başınıza gelen herşeyin bir sebebi var,bunları anlamaya ders çıkartmaya çalışın.Unutmayın karşımızdakiler bize ayna görevi görüyor.
Her dert çare olanakları ile doğar.Dalganın içinde boğulabilisiniz, yada üstünde sörf yapabilirsiniz.
-Yargılamayacaksın
-Yadırgamayacaksın
-Beklentin olmayacak
İçimizde dış neden olmadan mutlu olmalıyız.Olaylar değil,zihin yapısı bizi mutsuz eder.
Kontrolcü zihni bırakıp,kalbimizin sesine kulak vermeliyiz.
İçimizdeki her noktayı,her öfkeyi sevgi ve ışıkla aydınlattığımız an süreç güzel olur.Farkındalıkta önemli olan SONUÇ değil,SÜREÇtir.
-Ayrıca en alt KÖK Çakradan yola çıkmalıyız.Dünyevi yaşamı,maddiyata kısılıp kalmayı temsil eder.Önce dünyevi tutkularımız ve beklentilerimizi bırakmalıyız,zaten o zaman bolluk-bereket size akar.
-CİNSEL Çakra,yaratıcılığı deneyimlediğimiz çakradır.
-Mide Çakrası(solar plexus),yediğimiz şeyleri veya yaşadığımız olayları HAZMETMEK.
-KALP Çakrası,kalbinde sevgi olanın çekim yasasında yaratıcı gücü artar.
1- Şifa
2- Blokajları çözmek.
-BOĞAZ Çakrası,ifade yeteneği
-ALIN Çakrası,Farkındalık.Sorunların,olayların farklı yönlerini görebilme yeteneği.
-TEPE Çakrası,Tanrıyla bağ.
Biz adım attıkça yol altımızda belirir.Uzun bir süreç ama hemen bir şeyleri çözmek ve Nirvanaya ulaşmak kolay değil.
7.ci tuğlayı koymadan önce diğer 6 tuğlayı sağlamca yerleştirmemiz gerekir.
Mevlana değilken,onun gibi davranırsak kıyafetin altında eziliriz.
Umarım yazdıklarımın birazda olsa faydası olur.Bu arada gülümsemeyi unutmayın,ama önce kendi kalbinize.
Sevgi ve ışık yolunuzu aydınlatsın