"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şeytanla İnatlaşma

canmert196

Kayıtlı Üye
Merhaba öncelikle.

Çok ayetel kürsi okuyorum belki alakası vardır diye söyleyeyim. Bugün bayram namazı vardı, açıkçası gitmek istemedim, çok uykum vardı. Uykuyu tercih ediyordum. Babam falan beni kaldırmaya çalıştı. "Gitmeyeceğim!" dedim. O gitti. Sonra bir anda, "bana bunu yapmamı şeytan söylüyor" deyip, ona inat gittim. Bir de, insanlara mesela bazen yardım etmek istemiyorum. Sonra yine aynı şey oluyor "Bana bunu şeytan söylüyor." diyorum, yardım ediyorum. Bana cidden öyle yapmamı şeytan söylüyor olabilir mi? Yoksa beynimin kurgusu mu? Onu merak ettim, size sormak istedim. :)

Herkese hayırlı bayramlar.

Bir de o kıldığım namazın sevabını almış mıyımdır? :)

Şeytanla inatlaşmak müslümanın asli görevidir canım kardeşim, hatta şeytanla alay etmek gerek mümkün mertebe.

Adı Şeytan mı başka birşey mi bilmiyorum. Bir kez inatlaştım onunla.

Kızım bebekti ve çok anormal şeyler yaşıyorduk. Aslında çok ödlek olan ben, aslan kesildim, annelik içgüdüsü sanırım. N'oldu??? Kuyruk sokumu kemiğim tuz buz oldu. Aylarca yattım. Sanırım o kazandı.

Sevgili canmert196,
Şeytan insanların Allah yolunda olmalarını istemez.Kim hayır bir işe el atarsa mani olmak ister.Ama şeytanın yaptırım gücü yoktur,sadece nefsimizden bizi yakalar,bize yanlışları fısıldar.İman gücü yüksek olan bu fısıltının kimden geldiğini bilir ve ona göre tedbirini alır,Allaha yönelir.
Diyorum ki,sorduğunuza göre siz de bunları kelime olarak bilmeseniz de ,içinizdeki iman gücü size doğruyu gösteriyor.
Ve Allah ''Zilzal suresinde '' diyor ki,--Zerre kadar hayır yoktur ki karşılıksız kalmasın,zerre kadar şer yoktur ki karşılıksız kalmasın..
Nefsin ve şeytanın sana gaflet verirken, Allah inancının verdiği güçle ve ALlahımın yardımıyla gafletten sıyrılıp hayra yönelmişken elbette Yüce ALlahım bunların da karşılığını güzellik olarak sana verecektir.

Sevgi ve dua ile....

Kardeşim, Âyet-El Kürsî okuyorsun iyi tamam güzel Müslüman'sın. Tabi ki şeytana uyarsan seni Namaz'dan mahrum kılmak ister. Başka bir şey düşünme bence..!

Nefs insana tembelliği ve olumsuz şeyleri emreder. Nefsi "şeytan" diye tanımlıyorsunuz ki bu doğru. İster şeytan deyin ister nefs, fark etmez, onunla hayat boyu mücadele içinde olacağız.

NOT: İmla kurallarına bağlı kalma ve güzel Türkçemiz'i korumada daha fazla özen göstermeniz temennimdir.

Merak etme benle de çok konuşur iblis. Korkulacak bir şey yok, kasten yapıyor. Sana verdiği vesveseleri kendi düşüncenmiş gibi gösterir sana.

Allah bize irade vermiş. Bizi melekler gibi sadece iyiliğe programlamamış. Evet şeytan kötülüğü temsil eder.

İyi bir şey yaptığımızda, ya da düşündüğümüzde, biz yapıyor ve düşünüyoruz, karşıtı olduğunda kör şeytan:D

Biz insanlardan korkulur!

Ah bu şeytan yokmu :D Şeytanı düşününce hep Jim Carrey geliyor aklıma, sanki onun gibi davranıyormuş gibi :D

Merhaba öncelikle.

Çok ayetel kürsi okuyorum belki alakası vardır diye söyleyeyim. Bugün bayram namazı vardı, açıkçası gitmek istemedim, çok uykum vardı. Uykuyu tercih ediyordum. Babam falan beni kaldırmaya çalıştı. "Gitmeyeceğim!" dedim. O gitti. Sonra bir anda, "bana bunu yapmamı şeytan söylüyor" deyip, ona inat gittim. Bir de, insanlara mesela bazen yardım etmek istemiyorum. Sonra yine aynı şey oluyor "Bana bunu şeytan söylüyor." diyorum, yardım ediyorum. Bana cidden öyle yapmamı şeytan söylüyor olabilir mi? Yoksa beynimin kurgusu mu? Onu merak ettim, size sormak istedim. :)

Herkese hayırlı bayramlar.

Bir de o kıldığım namazın sevabını almış mıyımdır? :)
Madem sormak istemişsin bende kendimce yanıtlıyım böyle düşünmen ilerde çoklu kişilik bozukluğuna yol açar.İyi forumlar...

Ben bunun şeytanla ilgili olduğunu düşünmüyorum. İnsanın içinde hem iyilik vardır hem de kötülük. Yaşamımızda iyi tarafı seçmemiz aynı zamanda iyi yanımızı seçmemizdir. Orada da içindeki kötü tarafınla bir tartışma yaşamışsın. Uyku tatlı olduğu için ilk o baskın gelmiş. Ama sonra fark edip iyiye yönelmişsin. Bu iyi bir şey, hangi açıdan bakıyor olursan ol :)

Geri