"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Senin hayatinin anlami?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan La-edri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

La-edri

Kayıtlı Üye
hayatininanla.png
hayatdevkck.png

Hayatının anlamı..

Ne hoş değil mi yukarıdaki iki kelime..

Sonuna bir kelime daha eklemek lazım ; ”nedir?”

Bu soruya o kadar çok cevap verilebilir ki..

Bazılarının da bu soruya verecek bir cevabı bile yoktur..

Çünkü,insan bazen hayatının bir anlamı olduğunu unutur.

Değer verdiklerini,hayallerini,yapmak istediklerini,etrafındaki insanları…

Hepsini unutur..

Büyüdükçe daralan hayaller çemberinde,çoğu zaman dinmek bilmeyen çabalarla,kısır bir döngünün içerisinde hararetli bir şekilde dönüp durur.Çünkü onun artık sınırları vardır.Kalıpları vardır.Öğrendikleri vardır.Para vardır.Her şeyin ölçülebilirliği vardır.İşte bu yüzden bulunduğu konumdan daha iyisini elde etmek için durmadan çabalar,çok önemli işler yaptığını zanneder fakat kendi sınırlarından bir adım ileriye gidemez.Birbirini tekrar eden tekdüze davranışların adı “hayat” olur.”Kalabalıklar içerisinde yalnız kalmak” deyimini yaşamaya bu noktada başlar zaten.

Ve durmadan mutluluğu yanlış yerlerde arar..

“Hayatın anlamı” hakkındaki yanlış öğrenilen her şey,düşüncelerimizi saran bir ip yumağı gibidir.Tüm olumsuz öğretiler klişeleşmiş kalıpların dışına çıkamayışımıza ve aslında “hayatın tadı” denilen değerleri gözden kaçırmamıza neden olur.

Gözden kaçırılan her detayın farkına varıldığında ise hataları daha büyük hatalarla kapatmaya çalışmak, insanların en büyük yeteneğidir..

* * *

“Hayatınıza anlam katan şey ; sahip olduğunuz insanlardır.Hayatınızda var ettiğiniz yada hayatında sizi var eden insanlar.”

İşte bizim en büyük korkumuz da budur zaten.İnsanları hayatımızda var etmek.Ya da var ediş şeklimiz..

Çünkü insanları var ederken değersizleştirmeye çalışmak gibi genel bir yargının etkisinde kalırız.

Henüz tanıştığımız insanların güvenilirliği,dürüstlüğü,sevgisi,saygısı,sadakati,ilgileri,beğenileri,hayata bakışı vb. etkenler öncelik olmazken ; meslekleri,sahip olduğu gayrimenkuller,bitirdiği ünivesiteler,aldığı sertifikalar,ülke genelinde yapılan sınavlardan aldığı puanlar vb. şeyler öncelikler haline dönüşüyor.

Bence bu görüş bir “Felaket!.”

Hayatınızdaki insanların toplumsal özellikleri sizin hayatınızı anlamlı kılacak şeyler değildir..Hayatınıza anlam katacak olanlar çevrenizdeki insanların bireysellikleridir.Ve sizin onların bireyselliği konusunda gösterdiğiniz özen,harcadığınız zamandır.

Nedense çoğu zaman göz boyayan bir meslek yada varlık ifade edildiğinde bireyselliğin büyük kısmı geri planda kalır.

Örneğin;bir birey öğretmen olduğunu ifade ettiğinde ,o bireyin hafta sonları tenis oynadığı,ata bindiği genel manada aklınızdan geçen bir durum değildir.Çünkü zaten yeterince kalıbınız vardır bu konuda.

Gözden kaçırdığımız noktalardan birisi de budur.İnsanların ilgileri,beğenileri hayatları ile ilgilenmeden onlar için vakit harcamadan,sabretmeden onları tanımak isteriz ve hayatlarımıza anlam katmalarını bekleriz.

Bu yüzden de çok kısa süre içerisinde hayal kırıklığına uğrarız.

Elimizdeki değerleri çok çabuk kaybediyor olmamızın önemli nedenlerinden biri de emek harcamadan sahip olmak istediğimiz saygınlık ve etkili iletişim beklentisidir.Karşımızdaki insanlar üzerinde hiçbir etki bırakmadan onların bizi benimsemesini,bize değer vermesini bekleriz çoğu zaman.Ve kısa süre içerisinde bu değerlere zarar vermeye başlarız.İşte bu noktada anlam kazanacak değerler anlamsızlaşır ve hayatınızın anlamı farklı yerlere sürüklenir.

Hayatınızdaki insanlara dikkat edin çünkü;

Ettiğiniz bir sohbetten dolayı içtiğiniz kahveler anlamlı olabilir,

Birlikte gittiğiniz bir filmden dolayı sinemalar anlamlı olabilir,

Beraber söylediğiniz bir şarkıdan dolayı müzik anlamlı olabilir,

Birlikte tuttuğunuz balık yüzünden oltanız anlamlı olabilir,

Üzüntüsünü paylaştığınız arkadaşınız varsa,ağlamak anlamlı olabilir

Ve gülmek anlamlı olabilir eğer buna değecek bireyleri barındırıyorsanız etrafınızda..

Hayatınızın anlamını pekiştiren şeyler,

sahip olduğunuz insanlardır..

Hayatının anlamı nedir?..

-Alinti-

Şuanda hayatımın anlamını kendimde arıyorum fazlaca.
Ruhumun üstünlüğünün farkına vardğımdan beri daha fazla bilgiye ihtiyacım oldu..Bildiklerimiz yaratan ve özbenlikle geliş amacımız.Evren ve enerjiyi daha iyi anlayıp daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğu.
Eşzamanlılığın tesadüften çıkması,insanlığın farkında olmadan yaşıyor olmasının ne kadar acı olduğunun görüp ;uzun zaman yemek yememiş gibi her bilgiye saldırmak durumundayım. :)
Çevremde olup bitene sabırla ve sevgiyle bakmak ,anlamak ve kabul etmek..Bunları çözdükten sonra kendi iç varlığınızla yani ruhunuzun üstünlüğüyle başbaşa kalmak..
İşte tüm tanışma faslı bu..

Bir kaç kez okudum, sayısız kez düşündüm sevgili La-edri, akşam akşam böyle de soru sorulur mu bile dedim ;)

Geldiğim yer genel - geçer mutlulukları, statüleri, durumları atarsak bir kenara ve kalırsak yalın halimizle... Çoğul konuştuğuma bakmayın, hayli tekilim bu akşam ; Bakî 'nin geldiği yer bir şekilde

Avazayi bu aleme Davud gibi sal

Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş

Benim için hayatımın anlamı türlü koşullardan arınmış bıraktığım ve bırakılan o sada da gizli sanıyorum :p

Çevremdeki insanları mutluluğa ve huzura bir nebzede olsa kavuşturabiliyorum ya o bana yeter... Umarım o huzuru ellerinde tutmalarını sağladığım süreyi uzatarak ilerleyebilirim. Yaptıkları herşey onların seçimi olabilir Dinleri, fikirleri.. bunlara karışmıyorum sadece kötü ihtimallerin olabilitesini düşürmeye çalışıyorum genelde başarılı olurum ama bazen ben bile yeterli olamıyorum... Kendim için bişey yapmama gerek kalmıyor boşuna demiyorum lanetlendim diye :) Sahibi oldugum bu yetenekler nerden geliyor kendim enerjim mi bilmiyorum ama.. işime gereğinden daha fazla yaradığı ve ne yaparsam yappayım beni takip ettiği kesin. :) kim bilir yapacaklarım daha neler..

• Beğendim
Tepkiler: AJA
Ben bu site ye girmeden evvel hayata yanlış pencereden bakıyomuşum önce bunu öğrendim.burda çok fazla mesaj yazamıyorum çünkü bilgim yetersiz.Sadece yazmış olmak için yazmak ,her yazılana bir cevap vermek bilgisizliğimi dahada ortaya koyar diye düşünüyorum.iki gündür okudugum her makale her öykü bana "dön kendine bir daha bak"dedirtti.Tesadüflerde hayatımızda bir mucizenin habercisidir.saygılarımla

şu an Hayatımın tek anlamı ve umut kaynağım belki size saçma gelebilir ama "pasta" Rabbim inşaallah hayatımın anlamını ,hedefimi gerçekleştirmeyi nasip eder.

Paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederim...

Ben Jungfrau ve Gümüş'e katılıyorum..Özel bir ruhum olduğumu düşünüyorum..Ve 1.evimde yükselen akrep etkisi yapan 1.ev plutoda sanki bunun kanıtı bana:) Ama özel olmak çok ağır..Çünkü yola özel olmak ile başlıyorsunuz..Ama yolun sonunda varacağınız nokta sıfır olmak..Ki zaten bunu başaramazsak özel olmamızın bir anlamı olmaz öyle değil mi?:( Sıfır lmak ve hoş bir seda bırakmak öyle zor ki şu bin bir türlü tuzak kurulmuş dünya sınavında..İllaki ayağınız birine takılıyor işte:( Ki zaten özel bir ruh olmanız bile bir tuzak öyle değl mi?:(

Umarım hoş bir seda bırakabilmeyi ve öyle uyanabilmeyi başarırım:( Umarım..

Çevremdeki insanları mutluluğa ve huzura bir nebzede olsa kavuşturabiliyorum ya o bana yeter... Umarım o huzuru ellerinde tutmalarını sağladığım süreyi uzatarak ilerleyebilirim. Yaptıkları herşey onların seçimi olabilir Dinleri, fikirleri.. bunlara karışmıyorum sadece kötü ihtimallerin olabilitesini düşürmeye çalışıyorum genelde başarılı olurum ama bazen ben bile yeterli olamıyorum... Kendim için bişey yapmama gerek kalmıyor boşuna demiyorum lanetlendim diye :) Sahibi oldugum bu yetenekler nerden geliyor kendim enerjim mi bilmiyorum ama.. işime gereğinden daha fazla yaradığı ve ne yaparsam yappayım beni takip ettiği kesin. :) kim bilir yapacaklarım daha neler..

Merhaba,
Sahip olduğunuz yetenekleri bizimle de paylaşmanız mümkün mü?
Kötü olayların olabiliritesini düşürebiliyorsanız, iyi olayların olabiliritesini de yükseltebiliyorsunuzdur. Böyle bir yeteneğe sahip olmak ne büyük bir şanstır.

[SIZE=2,5]JUNGFRAU[/SIZE] "sevgiyle lanetlenmenız umuduyla" işte bu lanet seve seve kabul edilir.. :) ama kime işte mesele orda şimdi seni yarı yolda bırakıcak bi karaktersizin sevgisiyle lanetlenmek hiç iç açıcı olmaz :)

Hayatın anlmını daracık kalıplara sığdırıp sonra ooo olmadı çıkart birde bunu dene şeklinde yanılsamadan ibaret olmamalı bir maddeye onbinlerce anlam yüklenmememli hayatın anlamı hayatta gizli belki çoğumuz bu anlamı bilmiyor sadece telkin edilmişleri yaşıyor hayatın anlamı bir yağmur damlasında gizli hayatın anlamı güneşin ışığında hayatın anlamı bir çocuğun kahkasında hayatın anlamı bir dostun sımsıkı sarılışında hayatın anlamı sevdiğin kişinin bir buğsesinde haayatın anlamı bir annenin şefkatinde gizli hayatın anlamı mutluluktur ona anlam katmak sende gizli....

HAYATIM ALNAMI....Belki sıradan olacak ama...ben küçükken babamı kaybetım.Bir aileye muhtaçtım..Belki hayatımda ki bi çok hatalar bu yüzden yaptım. Ben küçükken hep hayal ederdım(hayatın alnamı buyumek,evlenmek,düzgün bi aile kurmak,çoluk çocuk,falan filan,...klasik bir hayat.)Ama zaman geçtıkçe alnadım ki bu hayatı bi çok alnamı var.Nerden baktına bağalı.Hayalimde ki yuva kurdum,korumak için ellimden gelene yasptım(ama....detaylara girmek istemyorum)insanoğlu elindekine ile mutlu olamyor.Hep da fazlasını ister.Yane işin kısacası.....(Hayatı bi alnamı yok.verileni bi kıymeti yok.İnsan kaybedince alnıyor ama malesef giden giri gelmiyor...madi manevi.Farketmenz.)İnsanoğlu doyumsuz oldukten... sonra,verilene mutlu olmadıktan sonra,hep da fazla istedikten sonra...Ve elde etmek için yapamadı hiç bişey yok (pislik de dahi)ne alnamı var bu hayatın.Hırslarımız,kinimiz,merakımız bukadar buyuk olmasaydı,biz barış ve huzur içinde çok güzel yaşıyabilirdık.Dine gelince.....ALLAH,ALLAH diyen en buyuk üç kığatçi...ben bunu gördum.)Yane 30 yaşındayım ama çocuklarımdan başka hiç bi halt alanamadım yaşadıklarımdan....Devamı siz tamamlayın...

HAYATIM ALNAMI....Belki sıradan olacak ama...ben küçükken babamı kaybetım.Bir aileye muhtaçtım..Belki hayatımda ki bi çok hatalar bu yüzden yaptım. Ben küçükken hep hayal ederdım(hayatın alnamı buyumek,evlenmek,düzgün bi aile kurmak,çoluk çocuk,falan filan,...klasik bir hayat.)Ama zaman geçtıkçe alnadım ki bu hayatı bi çok alnamı var.Nerden baktına bağalı.Hayalimde ki yuva kurdum,korumak için ellimden gelene yasptım(ama....detaylara girmek istemyorum)insanoğlu elindekine ile mutlu olamyor.Hep da fazlasını ister.Yane işin kısacası.....(Hayatı bi alnamı yok.verileni bi kıymeti yok.İnsan kaybedince alnıyor ama malesef giden giri gelmiyor...madi manevi.Farketmenz.)İnsanoğlu doyumsuz oldukten... sonra,verilene mutlu olmadıktan sonra,hep da fazla istedikten sonra...Ve elde etmek için yapamadı hiç bişey yok (pislik de dahi)ne alnamı var bu hayatın.Hırslarımız,kinimiz,merakımız bukadar buyuk olmasaydı,biz barış ve huzur içinde çok güzel yaşıyabilirdık.Dine gelince.....ALLAH,ALLAH diyen en buyuk üç kığatçi...ben bunu gördum.)Yane 30 yaşındayım ama çocuklarımdan başka hiç bi halt alanamadım yaşadıklarımdan....Devamı siz tamamlayın...​

Size katılmamak elde değil..ama katılmadığım şeylerde var..sanırım etrafınızdaki hemen herkes size acı vermiş..bellli ki hayatın anlamını bilmediklerinden acı vermişler..etrafımızda gördüğümüz tüm yalnış insanlar(bunlar dindar da olabilir)hayatın anlamını bilmeyen insanlar..bilselerdi acı veremezlerdi..hayatın anlamı sadece sevmektir çünkü..sadece sevmek..acı vermek değil..

Geri