Sembollerle Düşünmeyi Öğrenmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hekate22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hekate22

Elit Üye
Tezahür dünyasında soruşturmamızı ne kadar derinleştirirsek derinleştirelim, hep bir başka varoluşla karşılaşırız. Bir tek, bizi başlangıçlara götüren yol boyunca Negatif Varoluş Peçesini çekmeye razı olduğumuz zaman, ilk Neden'in görünüleşdiği bir arkaplan elde ederiz. ve bu ilk Neden kökleri olmayan bir köken değil, Tezahür Planında ki ilk Görünüştür. Akıl bundan daha öteye gidemez; fakat unutmamalı ki farklı akıllar farklı mesafeler kat ederler....
Alet ne için neyse, akıl için sembol odur.

Mistik Kabala

Tezahür dünyasında soruşturmamızı ne kadar derinleştirirsek derinleştirelim, hep bir başka varoluşla karşılaşırız. Bir tek, bizi başlangıçlara götüren yol boyunca Negatif Varoluş Peçesini çekmeye razı olduğumuz zaman, ilk Neden'in görünüleşdiği bir arkaplan elde ederiz. ve bu ilk Neden kökleri olmayan bir köken değil, Tezahür Planında ki ilk Görünüştür. Akıl bundan daha öteye gidemez; fakat unutmamalı ki farklı akıllar farklı mesafeler kat ederler....
Alet ne için neyse, akıl için sembol odur.

Mistik Kabala
Bilinç sembolleri anlıyor ama ileri teknik nedir en etkilisi hangisi?

Sembollerle düşünmeyi öğrenmek...

Aslında insan için var olan her şey; günlük yaşamımızda gördüğümüz, nesneler, kişiler hatta davranışlar birer sembol. Bu sembollere anlam yükleyen beynimiz. Bir bardağın işlevinin ne olduğunu bilmeyen biri gördüğünde zihninde ne işe yaradığına dair çıkarım yapmaya başlayacaktır onlarca belki yüzlerce. Bu çıkarımlardan belki biri belki iki üç tanesi doğru veya doğruya yakın olacaktır fakat bu doğruluk bizim gerçekliğimiz için geçerli. Yani bardağın sıvıları içmek için kullanılan bir alet olduğu gerçeklikte işlevi bu. Oysa bu işlevin başka bir nesneye taşındığı bir gerçeklikte bardak belki sadece estetik işlevi yönünden kullanılabilir.

Öyleyse anlamı genel kabul görmüş sembollere ben farklı bir anlam yüklediğimde benim için gerçekliği yüklediğim anlam olacaktır. Benim üzerimdeki etkisi benim yüklediğim anlama göre şekillenecektir.

Öyleyse anlamı genel kabul görmüş sembollere ben farklı bir anlam yüklediğimde benim için gerçekliği yüklediğim anlam olacaktır. Benim üzerimdeki etkisi benim yüklediğim anlama göre şekillenecektir.
Alçak gönüllülük yapmaya gerek yok. Siz sembollere yüklediğiniz anlamların etkisi baskalarin üzerine de bırakabilecek seviyede siniz. ;)

Bilinç sembolleri anlıyor ama ileri teknik nedir en etkilisi hangisi?
Kutsal Evlilik konusunda epey yorum yapılmış ve bazıları kendine göre uzmanca; ki, buna beyeni tıklayanlar da dahil...
Sanırım sorunuza onlardan yanıt gelir.

Sorunuzun cevabı kolay değil, kolay yorum yapanlar eminim kolayca yorumlarlar; öz dilerim...

En ileri teknik diyemem ama mantraların çok işe yaradığını, çok güzel çalıştığını duymuştum.
Evet bilinç tekrardan anlıyor yalnız alt bilinç tekrar başa dönüyor mız mız çocuk gibi bildiğini okuyor kendi tecrübem sabit kafa gibi bazen alt bilincimi laf dinlemeyen çocuğa benzetiyorum gerçekten çok ilginç alt bilinç beynimizde bir yermi bu alt bilinç dna kalıtımı üst benlikmi NE? Acaba hangisi bazen anneme benzetiyorum zihnimi sürekli konuşuyor zihnimizin annemizle bağlantısı varmı acaba tabi zihnimize bir sus dinlen deme şansımız var.

İç diyalog ( monolog) durdurma teknikleri var. Ama uzun sürmüyor.

BSFF + olumlama tekniklerle bilinçaltını terbiye edebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.
iç diyalog monolog tekniği nasıl oluyor benim en çok kaygı tetiklendiği zaman zihnim susmuyor gözlemliyorum çok sinirlendiğim zaman zihnim coşuyor ilkel dürtüler harekete geçiyor.

iç diyalog monolog tekniği nasıl oluyor benim en çok kaygı tetiklendiği zaman zihnim susmuyor gözlemliyorum çok sinirlendiğim zaman zihnim coşuyor ilkel dürtüler harekete geçiyor.
Ben kendime bir sembol belirledim pembe fil benimki. Zihnim başladığı an pembe fil hayal ediyorum. Kesiliyor bir süre sonra tekrar başlıyor inatla devam ettikçe pembe fil hayal ediyorum. Bir süre sonra kesiliyor zaten

Geri