Hicri takvim gibi değişen bir takvim değil yani. Yılın sabit bir dönemine denk geliyor diye anlıyorumİslam inancında öyle bir şey yok. İslam tasavvufuna da aykırı zaten.
İslam öncesi Araplarda hesaplama üzerine kurulu bir sistemleri var. Bir tür doğa takvimi gibi. Çok sıcak, çok sinekli, hastalıklara açık olabilecek bir gün zamana denk geliyor ve zamanla o zaman ve tür olumsuz zaman gibi değerlendiriliyor.
İslama göre cahiliye döneminin bir geleneğidir.
Aslın da değişmiyor du. günümüz de değişiyor. Güneş takvimine geçmedikleri için maalesef modern dünya da bir sorun yaşanıyor. O yüzden de günümüz de bu da değişiyor.Hicri takvim gibi değişen bir takvim değil yani. Yılın sabit bir dönemine denk geliyor diye anlıyorum
Sadakanin verilmesi mantığı da o dönemden kalmış olsa gerek bu durumda.
O zaman o ayda yaşanan tüm aksilikler tamamen koşullanmayla ilgili?
Te allam, daha hangi kalıplar var acaba böyle hayatımızın içine işleyen...
Ben de bir yerde sefer ayınin son Çarşamba si sadaka günü diye okudum. Geçen hafta için. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Carsamba astrolojik olarak ne ifade ediyor acaba?Yarın sevap bi günmüş mesela. Annem yarın sadaka vermemiz lazım dedi. Uzun uzun sormadım 50 lira da olsa ver paran bereketlenir dedi. İslamda uğursuz bi gün yoktur. Sadece daha kıymetli olduğu düşünülen özel günler vardır.
Neden Çarşamba?Gökteki döngü sistemlerine bakılırsa yaratıcı hiç bir ayı tekrara düșmeyecek şekilde bir arka plan çeşitliliğinde kombine ederek bizlere genellenemez ve indirgenemez bir komplexlilik vadediyor.
Safer ayı uğursuz falan değil. Hiçbir safer ayı, bir önceki safer ayı ile aynı kozmo matrixe sahip değil çünkü.
Matrix o kadar da basit döngüler üzerinden göstere göstere tekrara düşen bir program olsaydı zaten Kadir gecesi üzerinden içerden heklenirdi. Buna izin verilmemiş.
Neden Çarşamba?
Merkür, hız gezegeni. ( Bknz Hermes )Carsamba astrolojik olarak ne ifade ediyor acaba?
Söyleyenleri tanimiyorum kim olduklarını bilmiyorumKim diyor Çarşamba
Söyleyenleri tanimiyorum kim olduklarını bilmiyorum![]()
Bana bunlarla gel. Güzel aciklama teşekkürler.Harika. Elimizdeki tek delil Adam's Ailesindeki Wednesday mi yoksa? Neden Friday değil mesela adı ?
***
Neyse ben senin için savcılıktaki ahbaplarıma bir ricada bulundum bakalım çarşambanın kerameti nedir diye. Ama gelen bilgiler beni hiç şaşırtmadı xd :
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, günlere göre suç değerlendirmesinde ise en fazla suçun pazartesi işlendiğini dile getirdi. Pazartesi günleri ortalama 57 bin 10 suç işlendiğini ifade eden Çalışkan, cumartesi (56 bin 976), cuma (56 bin 496), çarşamba (55 bin 644) ve perşembenin (54 bin 328) sırasıyla pazartesiyi takip ettiğini aktardı.
Çalışkan, 365 günün ortalaması alınarak yapılan incelemelerde en huzursuz günün çarşamba olduğunu, bu günde en fazla suçun 15.00-16.00 saatlerinde işlendiğine işaret etti. Çalışkan, pazarın (07.00-08.00) en huzurlu gün olarak ortaya çıktığını belirtti.
Anadolu Ajansı