"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sefer ül Hayr ayı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alex06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alex06

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar Sefer ayının uğursuzluğu üzerine birşey gördüm neden bu ay uğursuz kabul ediliyor bilgisi olan var mı? Hatta uğursuzluk olmasın diye sadaka veriliyormuş. Uğursuz değil diye hayr eklenmis. @Retro sen hakimsin İslam kültürüne biliyorsundur kesin..

İslam inancında öyle bir şey yok. İslam tasavvufuna da aykırı zaten.

İslam öncesi Araplarda hesaplama üzerine kurulu bir sistemleri var. Bir tür doğa takvimi gibi. Çok sıcak, çok sinekli, hastalıklara açık olabilecek bir gün zamana denk geliyor ve zamanla o zaman ve tür olumsuz zaman gibi değerlendiriliyor.

İslama göre cahiliye döneminin bir geleneğidir.

İslam inancında öyle bir şey yok. İslam tasavvufuna da aykırı zaten.

İslam öncesi Araplarda hesaplama üzerine kurulu bir sistemleri var. Bir tür doğa takvimi gibi. Çok sıcak, çok sinekli, hastalıklara açık olabilecek bir gün zamana denk geliyor ve zamanla o zaman ve tür olumsuz zaman gibi değerlendiriliyor.

İslama göre cahiliye döneminin bir geleneğidir.
Hicri takvim gibi değişen bir takvim değil yani. Yılın sabit bir dönemine denk geliyor diye anlıyorum
Sadakanin verilmesi mantığı da o dönemden kalmış olsa gerek bu durumda.

Hicri takvim gibi değişen bir takvim değil yani. Yılın sabit bir dönemine denk geliyor diye anlıyorum
Sadakanin verilmesi mantığı da o dönemden kalmış olsa gerek bu durumda.
Aslın da değişmiyor du. günümüz de değişiyor. Güneş takvimine geçmedikleri için maalesef modern dünya da bir sorun yaşanıyor. O yüzden de günümüz de bu da değişiyor.

O zaman o ayda yaşanan tüm aksilikler tamamen koşullanmayla ilgili?
Te allam, daha hangi kalıplar var acaba böyle hayatımızın içine işleyen...

Büyük olasılık yaz başlangıca geliyordu ve göç başlıyordu. Ay menzilleri önemli olduğu için büyük ihtimal yola çıkış için en hayırlı en hayırsız gün hesaplanıyordu. Sonra islamiyet ile birlikte durumlar değişince. Eski gelenek yeni sisteme uydurmaya çalıştılar. Tabi islam da kabul görmedi. Ama hepimiz biliyoruz ki bu gün dünyanın her yerinde, eski gelenek yeni sisteme adapte olmaya çalışır.

Yarın sevap bi günmüş mesela. Annem yarın sadaka vermemiz lazım dedi. Uzun uzun sormadım 50 lira da olsa ver paran bereketlenir dedi. İslamda uğursuz bi gün yoktur. Sadece daha kıymetli olduğu düşünülen özel günler vardır.

Yarın sevap bi günmüş mesela. Annem yarın sadaka vermemiz lazım dedi. Uzun uzun sormadım 50 lira da olsa ver paran bereketlenir dedi. İslamda uğursuz bi gün yoktur. Sadece daha kıymetli olduğu düşünülen özel günler vardır.
Ben de bir yerde sefer ayınin son Çarşamba si sadaka günü diye okudum. Geçen hafta için. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Carsamba astrolojik olarak ne ifade ediyor acaba?

Gökteki döngü sistemlerine bakılırsa yaratıcı hiç bir ayı tekrara düșmeyecek şekilde bir arka plan çeşitliliğinde kombine ederek bizlere genellenemez ve indirgenemez bir komplexlilik vadediyor.

Safer ayı uğursuz falan değil. Hiçbir safer ayı, bir önceki safer ayı ile aynı kozmo matrixe sahip değil çünkü.

Matrix o kadar da basit döngüler üzerinden göstere göstere tekrara düşen bir program olsaydı zaten Kadir gecesi üzerinden içerden heklenirdi. Buna izin verilmemiş.

Son düzenleme:
Gökteki döngü sistemlerine bakılırsa yaratıcı hiç bir ayı tekrara düșmeyecek şekilde bir arka plan çeşitliliğinde kombine ederek bizlere genellenemez ve indirgenemez bir komplexlilik vadediyor.

Safer ayı uğursuz falan değil. Hiçbir safer ayı, bir önceki safer ayı ile aynı kozmo matrixe sahip değil çünkü.

Matrix o kadar da basit döngüler üzerinden göstere göstere tekrara düşen bir program olsaydı zaten Kadir gecesi üzerinden içerden heklenirdi. Buna izin verilmemiş.
Neden Çarşamba?

Carsamba astrolojik olarak ne ifade ediyor acaba?
Merkür, hız gezegeni. ( Bknz Hermes )

Ayın uğursuz kabul edilmesi, peygamber sonrası dönemde yaşamış insanların ilim adı altında yazdığı kitapların sonucudur. Peygamberin öldüğü zaman aralığı, Hasan'ın şehit olması gibi.. Önem verilen kişilerin dünya hayatından göç etmesiyle ilişkili bir çıkarım. İnanca dayalı tetkik.

Sadaka verilmesi ise bela olarak görülen olumsuzlukları kendinden def etmek ve uzun bir ömre sahip olmak adına gelenek haline getirilmiş bir ritüel.
Ölüm korkusu yüzünden tanrılara kurban vermek gibi görebilirsiniz.. Çünkü her iki biçimde temelde aynı korkuyu besliyor.

En çok neyden korkuyorsak en hızlı ondan kurtulmak isteriz. Çarşamba gününün seçilmesi çokta şaşırtıcı değil.

Söyleyenleri tanimiyorum kim olduklarını bilmiyorum 😂

Harika. Elimizdeki tek delil Adam's Ailesindeki Wednesday mi yoksa? Neden Friday değil mesela adı ?

Neyse ben senin için savcılıktaki ahbaplarıma bir ricada bulundum bakalım çarşambanın kerameti nedir diye. Ama gelen bilgiler beni hiç şaşırtmadı xd :

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, günlere göre suç değerlendirmesinde ise en fazla suçun pazartesi işlendiğini dile getirdi. Pazartesi günleri ortalama 57 bin 10 suç işlendiğini ifade eden Çalışkan, cumartesi (56 bin 976), cuma (56 bin 496), çarşamba (55 bin 644) ve perşembenin (54 bin 328) sırasıyla pazartesiyi takip ettiğini aktardı.

Çalışkan, 365 günün ortalaması alınarak yapılan incelemelerde en huzursuz günün çarşamba olduğunu, bu günde en fazla suçun 15.00-16.00 saatlerinde işlendiğine işaret etti. Çalışkan, pazarın (07.00-08.00) en huzurlu gün olarak ortaya çıktığını belirtti.

Anadolu Ajansı

Son düzenleme:
Harika. Elimizdeki tek delil Adam's Ailesindeki Wednesday mi yoksa? Neden Friday değil mesela adı ?

Neyse ben senin için savcılıktaki ahbaplarıma bir ricada bulundum bakalım çarşambanın kerameti nedir diye. Ama gelen bilgiler beni hiç şaşırtmadı xd :

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, günlere göre suç değerlendirmesinde ise en fazla suçun pazartesi işlendiğini dile getirdi. Pazartesi günleri ortalama 57 bin 10 suç işlendiğini ifade eden Çalışkan, cumartesi (56 bin 976), cuma (56 bin 496), çarşamba (55 bin 644) ve perşembenin (54 bin 328) sırasıyla pazartesiyi takip ettiğini aktardı.

Çalışkan, 365 günün ortalaması alınarak yapılan incelemelerde en huzursuz günün çarşamba olduğunu, bu günde en fazla suçun 15.00-16.00 saatlerinde işlendiğine işaret etti. Çalışkan, pazarın (07.00-08.00) en huzurlu gün olarak ortaya çıktığını belirtti.

Anadolu Ajansı
Bana bunlarla gel. Güzel aciklama teşekkürler.
Aslında gün bazinda bakınca net bir veri değil ama saati işin içine katınca ayan beyan anlaşılıyor. Bu kadar huzursuz günde hayır yapmak kadar mantıklı bir eylem yok.
İnsanlar en eski çağlardan beri günlerin saatlerin enerjisinin farkında, yaptığımız çoğu şey binlerce yıldır aynı şekilde yapılıyor neden öyle yaptığımızın asıl sebebi çoktan unutulmuş oluyor.

Geri