"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Satranç Günah mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Volar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Volar

Kayıtlı Üye
Öncelikle herkese merhaba.Ben bir satranç tutkunuyum ve turnuvalara katılıyorum.Bir arkadaşım satrancın günah olduğunu söyledi.Bu bana mantıklı gelmedi.Daha önce duymamıştımda.İslam mantık dinidir ve günah olan şeyler kesinlikle bir konuda zararlıdır.Fakat düşününce satrancın ne zararı ne de kötü bir yanı yok.Tam tersine zekayı,saygı göstermeyi,özgüveni,olayları yorumlamayı arttırması gibi bir çok olumlu yanı var.Acaba bilgili kişilerden bununla ilgili bir bilgi alabilirmiyim.Satranç günah mıdır ? Şimdiden teşekkürler.İyi forumlar.

İslam dini için söylüyorum günahla uzaktan yakından ilgisi yok. Belki sevap bile olabilir.

bence satranç ne günah ne de sevap
arkadaşınız neye göre günah olduğunu söylemiş merak ettim doğrusu

Heh , gelenler dizisinden pek etkilenmiş arkadaşın :) Siyah beyaz kareler olduğu için masonlukta kullanıldığı için mi acaba günah ? Abartı ve hiç bir şekilde böyle bir şey söz konusu olamaz. Günah değil , günah diyenlerin neye dayanarak böyle söylediğini sormak lazım .

Benim babam çok iyi oyuncuydu. Turnuvalara falan katılırdı. Güçlü oyuncuları çoğu zaman yenerdi. Bir gün günah olduğunu öğrendi. Tahtasıyla birlikte yaktı. Böyle bir güçlü oyuncu hiç yere satranç oyununu bıraktı. Babam onsuz nefes almazdı. Ne zorluklarla dayandığını ben bilirim. Babam din alimlerini dinliyor. Babamın dinlediği diyorki bilgisayarda kendi kendinle oynamaya izn var. Ama bir insanla oynamak günah. Benim babam hata yaptı her ne kadar beni dinlemesede. Sen yapma kardeşim, dönme yolundan. aksine daha da geliştir yeteneğini. Ben böyle durumlar yüzünden dinden ve Allahtan uzaklaştım. Ama dinle alakası yoktur. Günah olduğuna dair bir hadis vardır. O yüzden günah diyorlar. Hadislerin doğru ve ya yalnış olduğu bile malum değil. Din böyle bir şeyki yaklaştıkça yanarsın, uzaklaştıkçada yanarsın. Hep mesafeyi korumalısın. Radikal olursan yolundan şaşarsın ve gözün kör olur gerçekleri göremezsin. Ben tüm bunları yaşadım. Sana tavsiyem asla ama asla dinleme!

İslama göre satranç veya buna benzer oyunlar günah değildir.Fakat bütün gününüzü herzaman böyle işlere ayırmamalısınız.O zaman vaktinizi harcamış olup ibadetlerinizi ve hayır işlerinize zaman ayırmaz iseniz ve oyunu para için veya bir çıkar karşılığında oynarsanız o zaman günaha girersiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri