"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sabir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lviv angeles

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sizce sabreden derviş gerçekten birgün er yada geç muradına erermi?Yoksa sabrının sonuna gelip sabrettiği konuyuda bi kenara bırakıp beklediğiylemi kalır?Hayat tecrübelerinizden de yola çıkarak ,sabrettiğiniz olayların muradınıza ererek mi yoksa hüsranlamı sonuçlandığını paylaşırsanız çok sevinirim.Lakin bir sabır taşı olarak deneyimlerinize ihtiyacım var.

Bu göreceli bir konu ve kişiye göre farklılık gösterir benim beklediğim veya istediğim bir konu hayırlı benim için olur veya sizin için hayırsız olmaz Yaradan bilir tabiki biz neden olmuyir diye değilde gönülden istemeli ve gerisini Yaradana bırakmaliyiz

Bir konuda sabir ediorsaniz mutlaka sonuc arlirsiniz zira;Allah sabir edenelerle beraberdir.
Ama sabir cok özel bir güctür cogumuz sabiri tahamül yada katlanmakla karistiririz, sabirin arkasinda yogun bir güven vardir.

Ben inaniorum sabir edenin muradina erecegine, hangi konuda sabir etmissemde mutlaka karsiligini almisimdir, belki hayal ettigim sey degildi aldigim sey fakat hayaliminde üstünde bir sey olduguda oldu.

Sabır var tahammül var oyüzden sabır'ı tahammülle karıştırmamak lazım
Sabır ibadet heyecanı ile yapılır
Sevgide,saygıda, temizlikte, cömertlikte,affedicilkkte,koruyucu olmada
Sabır ömrün sonuna kadar bir ibadettir sabır ve oyüzden bu görecelidir kişiye göre değişir bu konudada kesin hüküm yapılmaz

Sabırın yanında inanç olmalı inanmadığın bir şeye ulaşamazsın ve dilin sükut ederken kalpte muhalefet etmemeli. Şu anda ben doğru bir şey yapıyorum hakkım olanı istiyorum düşüncesiyle istediklerin Allah' ın izniyle hayırlıysa olur. Benim hayatımda gözlemlediklerim bunlar.

Havanda su dövmeyi sevmem.Sabır bir insanın kötü huylarına karşımı,bir arzu veya dileğin olması için mi,başa gelen belalar için mi?

Tüm yorumlara teşekkürler.Ben bir dileğin olması yönünde sabır etmeyi kastetmiştim.Sabır edip dileğine ulaşanlar esas merak ettigim yönü sabırın.Tabiki her türlü yorumunuzada açığım.Üzüntüye sıkıntıya sabretmekte herhalde en büyük erdemdir.

Tüm yorumlara teşekkürler.Ben bir dileğin olması yönünde sabır etmeyi kastetmiştim.Sabır edip dileğine ulaşanlar esas merak ettigim yönü sabırın.Tabiki her türlü yorumunuzada açığım.Üzüntüye sıkıntıya sabretmekte herhalde en büyük erdemdir.

Allah'tan geldigini bilerek ama, yani bir durummu geldi basimiza, bu bana agir geldi ama bilirim ki sen neylersen güzel eylersin diye olayin gecmesine sabir etmek yani isyana düsmeden, sabir budur Allah'a baglandiginda sabir özelligini alir aksitaktirde bu katlanmak yada tahamül etmektir. Ve sabirda kisi Allah'a güvendiginden dolayi Allah onu feraha cikartiyor aksi yakismazki onun sanina .

Bir dileğin olması için niyet ve gayret önemlidir.Son aşama beklemedir.
Benim hayatımda bir şey arzu ettiğimde gerekli çabayı sarf ederim.Hayat mükemmelini getirmez.Bazen orta karar bazen iyiye yakın.Ama şu kesindir çalışmamın sonucu alırım iyi yada kötü.

Oluyor, yani olmayanlar da var ama çoklukla oluyor. En azından bende öyle ve her zaman şükretmişimdir bunun için.gerçi iyi mi kötü mü o da ayrı konu. Fakat dileğiniz, af buyurun merak edip öğrenmek istediğimden değil, sormuyorum zaten, kişi üzerine ise bundan emin değilim. Kendim için söyleyeyim hani derler ya ne dilediysem, bir şekilde oldu, Allah en olmadık yerlerden kapı açtı ve açıyor, ha tam detayla benim istediğim hayal ettiğim gibi olmuyor ama oluyor yani geri çevirdi desem yalan ve nankörlük olur fakat bu sabır olarak adlandırılabilir mi bundan emin değilim. Şöyle vereyim örneği, işim münasebeti ile çok seyahat ederim, ergenlik hayalim ve dileğim dünyayı gezmekti , öylesine bir dilek. Ve uzak bir dilek olarak görmüştüm ve atmıştım kafamdan, açtı kapıyı. Ben başka kariyer planları yaparken kendiliğinden bu dilek geldi ve öyle de devam etti.
Ne bileyim bir vakitte hiç olmaz dediğim bir memleketi içimden dilek istemiştim, o vakit olmadı ama 2 sene sonra orada çalışmak kısmet oldu.
Bu arada bu iş nedeniyle devamsızlıktan bıraktığım okul vardı, zaman değişti bölümümü şimdi uzaktan bitiriyorum. Yani örnek çok.
Fakat kişiler için dilediklerimde o kadar başarılı olamadım, ya onların kısmette yok dileğim ya da henüz vakit gelmedi. Ama demek istediğim dilekte sabır olayı yok ama fırsatları görmek ve fırsatlar için hazırlanmak var tevekkül demek daha yakın bir anlam olur sanıyorum. Faydam olmuştur umuyorum, iyi forumlar

Oluyor, yani olmayanlar da var ama çoklukla oluyor. En azından bende öyle ve her zaman şükretmişimdir bunun için.gerçi iyi mi kötü mü o da ayrı konu. Fakat dileğiniz, af buyurun merak edip öğrenmek istediğimden değil, sormuyorum zaten, kişi üzerine ise bundan emin değilim. Kendim için söyleyeyim hani derler ya ne dilediysem, bir şekilde oldu, Allah en olmadık yerlerden kapı açtı ve açıyor, ha tam detayla benim istediğim hayal ettiğim gibi olmuyor ama oluyor yani geri çevirdi desem yalan ve nankörlük olur fakat bu sabır olarak adlandırılabilir mi bundan emin değilim. Şöyle vereyim örneği, işim münasebeti ile çok seyahat ederim, ergenlik hayalim ve dileğim dünyayı gezmekti , öylesine bir dilek. Ve uzak bir dilek olarak görmüştüm ve atmıştım kafamdan, açtı kapıyı. Ben başka kariyer planları yaparken kendiliğinden bu dilek geldi ve öyle de devam etti.
Ne bileyim bir vakitte hiç olmaz dediğim bir memleketi içimden dilek istemiştim, o vakit olmadı ama 2 sene sonra orada çalışmak kısmet oldu.
Bu arada bu iş nedeniyle devamsızlıktan bıraktığım okul vardı, zaman değişti bölümümü şimdi uzaktan bitiriyorum. Yani örnek çok.
Fakat kişiler için dilediklerimde o kadar başarılı olamadım, ya onların kısmette yok dileğim ya da henüz vakit gelmedi. Ama demek istediğim dilekte sabır olayı yok ama fırsatları görmek ve fırsatlar için hazırlanmak var tevekkül demek daha yakın bir anlam olur sanıyorum. Faydam olmuştur umuyorum, iyi forumlar
Çok teşekkür ederim.Tabiki faydalı oldunuz.Tüm yorumlar benim için çok önemli.Ben tek bir şeyi düşünerek değilde,genel olarak tüm dileklerim için sabîr kavramını merak etmiştim.Kisiler üzerinde sanırım dilekler,olumlamalar,imgelemeler zor gerçekleşiyor,çok haklîsınîz.Ben de hiçbir zaman kişi konusunda başarılı olamadım ve dileğim gerçekleşmedi.Olan olaylar bağımsız dileklerimdi hep.Hayırlısı tabiki.Sabretmek bize düşen.Sabredip muradımıza erenlerden oluruz inşallah.

Hiçbir şey yapıp gayret göstermeden, muradınız için plan proje düşünmeden oturduğunuz yerden sabrederseniz bu sözü yalanlamış olursunuz.

Siz anahtarı elinize alıp deliğe sokacaksınız ki kapının kilidi açılsın.

Bu hayatta yaşım kadar tecrübem oldu. İnsan eli kolu bağlı oturunca olacak olan iş dahi geri dönüyor. Ama gayret içerisine girip adım atmaya çalıştıkça çok zorlanmadan hedefe ulaşıyorsunuz. İnancınız hakkında bilgim yok ama İlahi dinlerden birine mensupsanız Hayır ve şerrin Tanrıdan geldiğini kabul edip ona sorgusuz şekilde teslim olursanız ihtiyacınız olanı avcunuzun içine bırakıyor. Tanrı çok akıllıdır siz ona inanır ve onu her şeyiyle kabul ederseniz o da size anahtarları verecektir :)

Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil!(Mevlana)

Hiçbir şey yapıp gayret göstermeden, muradınız için plan proje düşünmeden oturduğunuz yerden sabrederseniz bu sözü yalanlamış olursunuz.

Siz anahtarı elinize alıp deliğe sokacaksınız ki kapının kilidi açılsın.

Bu hayatta yaşım kadar tecrübem oldu. İnsan eli kolu bağlı oturunca olacak olan iş dahi geri dönüyor. Ama gayret içerisine girip adım atmaya çalıştıkça çok zorlanmadan hedefe ulaşıyorsunuz. İnancınız hakkında bilgim yok ama İlahi dinlerden birine mensupsanız Hayır ve şerrin Tanrıdan geldiğini kabul edip ona sorgusuz şekilde teslim olursanız ihtiyacınız olanı avcunuzun içine bırakıyor. Tanrı çok akıllıdır siz ona inanır ve onu her şeyiyle kabul ederseniz o da size anahtarları verecektir :)

Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman, bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil!(Mevlana)
Ben gayrette gösterdim,kendimide paraladım,yıllarcada uğraştım ama hedefe ulaşamadım.Kader,kısmet diyelim.Çabanın herkeste karşılığını bulması da demek ki kişiye göre değişiyor.Beş vakit namaz kılan,esmaül hüsna yı hayatının bir parçasî yapmış güçlü bi inanca sahibim.Herkesin görüşüne sonsuz saygım var.Ancak herkeste olaylar sizdeki gibi sonuçlanmıyor,yaşım doğrultusundaki tecrübemle söylüyorum.Sizin için ne güzelki karşılık almışsınız çabanıza.Ama sabır,azim ilede dua ilede birlikte olsa bazen sonuçsuz kalabiliyor.Ne güzel ki anahtar sizin avucunuza bırakılmış ama bende malesef kapı kilitlendi üstelik açabileceğim bi anahtar yoktu.Olsun .Allah ın bi bildiği vardır elbet.Herşeyin hayırlısı...

Ben gayrette gösterdim,kendimide paraladım,yıllarcada uğraştım ama hedefe ulaşamadım.Kader,kısmet diyelim.Çabanın herkeste karşılığını bulması da demek ki kişiye göre değişiyor.Beş vakit namaz kılan,esmaül hüsna yı hayatının bir parçasî yapmış güçlü bi inanca sahibim.Herkesin görüşüne sonsuz saygım var.Ancak herkeste olaylar sizdeki gibi sonuçlanmıyor,yaşım doğrultusundaki tecrübemle söylüyorum.Sizin için ne güzelki karşılık almışsınız çabanıza.Ama sabır,azim ilede dua ilede birlikte olsa bazen sonuçsuz kalabiliyor.Ne güzel ki anahtar sizin avucunuza bırakılmış ama bende malesef kapı kilitlendi üstelik açabileceğim bi anahtar yoktu.Olsun .Allah ın bi bildiği vardır elbet.Herşeyin hayırlısı...

Duaniz kabûl olmuyorsa sizin için en hayırlısı olmamasıdır ve nasıl dua ettiğimiz bu konuda çok etken konunuz nedir bilemiyorum fakat Yunus peygamberin zor günlerden kurtulduğun anları dikkate almanızı öneririm

Duaniz kabûl olmuyorsa sizin için en hayırlısı olmamasıdır ve nasıl dua ettiğimiz bu konuda çok etken konunuz nedir bilemiyorum fakat Yunus peygamberin zor günlerden kurtulduğun anları dikkate almanızı öneririm
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.
Hep okuyorum,teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri