"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rüyama kaldığı yerden devam edebiliyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ori

🌙
Moderator
Arkadaşlar ben rüya anında uyandığım zamanlar tekrar yatıp rüyama devam edebiliyorum. Bunu ablama söylediğimde bana çok ilginç gibi şeyler söyledi. Sizde de oluyor mu? Bu yetenek mi? (Bu yüzden uyku bana çok güzel geliyor fazla uyumama sebep oluyor.)

Sanırım bana da oluyor. Sanırım diyorum çünkü ben bunu bilerek yapmıyorum. Rüyama devam edeyim diye düşünerek yapamıyorum. Ama gece sık sık düşerek uyandığım için geri uykuya daldığımda rüyamda kaldığım yerden devam edebiliyorum. Hatta bazı rüyalarım var, dizi gibi. Bir rüya görüyorum devamını bir ay sonra bir yıl sonra gördüğüm bile oluyor. Bunun dışında, ben zorda kaldığım her an rüyama müdahale ediyorum. :D ''Bu bir rüya, istersem uçarım" diyorum mesela. :D

Lucid deneyimleriniz var mı sayın ori? Bilincinde olup yeniden o rüyaya dönebilmek vb. durumların ardından lucid kontrolü kolaylıkla sağlanabilir.

Lucid deneyimleriniz var mı sayın ori? Bilincinde olup yeniden o rüyaya dönebilmek vb. durumların ardından lucid kontrolü kolaylıkla sağlanabilir.
1 kere lucid rüya deneyimim oldu ama çok kısa sürdü. Sonrasında hiç olmadı sanıyordum ama bu kontrol lucidle ilgiliyse oluyormuş ama haberim yokmuş.
Rüyaya kaldığım yerden devam edebiliyorum evet.

E benim de dün gördüğüm rüya bugün devam ediyor.
Rüyada gittiğim her yer kombine ediliyor gerçek hayattan
ve hep bir aynı mekan oluyor. Belirli kişiler oluyor belirli yerler.
Rüyamda bile kısıtlıyor muyum kendimi nedir O:o

Yemin ediyorum bazen bir rüyalar görüyorum aksiyon filmlerine taş çıkarır. :)

Uzun yıllar önce rüyamda kaçırıldığımı görmüştüm ve çok korkmuştum. Rüya olduğunu anladığımda uyanmayı dilemiştim ve uyanmıştım. 5 dakika sonra tekrar uykuya daldığımda, rüyamdaki adam beni artık serbest bırakıyordu. Yani rüyanın 5 dakikasını kaçırmıştım. bir film izlerken 5 dakikalığına mutfağa gidersiniz, döndüğünüzde de birşeyler olmuştur ya, aynı öyleydi. Ben uyanıkken bile rüya devam etmişti.. Garipti...

Bu durum bende de vardı eskiden. :)
İyi ki de kurtulmuşum bundan yataktan kabus görerek kalkıyordum ve tekrar yattığımda kabus kaldığı yerden devam ediyordu sinir oluyordum. Rüyama geri dönmemek için 15 dk. bekleyip öyle yatıyordum . Belki de devam ediyordur bu durum ben de bilemeyeceğim şimdi çünkü uykum bölünmüyor hiç.

Aynısı bana cuma günü oldu. Sırt üstü yatıyordum , rüyamda merdiven çıkıyordum çok sıkıcı bir rüyaydı sonra uyandım . Lambayı açtım su içtim geldim . Yattım gene sırt üstü . Sonra kaldığım yerden merdiven çıkmaya devam ettim . Bir anda odamı görmeye başladım ama kıpırdayamıyor ve bağıramıyor ve hatta zor nefes alıyordum 10 sn. felan sürdü uyandım . Başımdan böyle saçma bir olay geçti .

Rüya görme sonra uyanma ve tekrar uyuyunca aynı rüyanın devam ettiğini lise yıllarımda felsefe hocamız anlatmıştı.Uykunun rem devresi falan galiba bişeyler demişti ama unuttum.

Bende daha farklı... Sürekli aynı şeyin farklı versiyonlarını görüyorum. Mesela; rüyamda yüksek bir yerden düşüyorum, aşağıda kayalıklar var, ertesi gün aşağısı mağara oluyor, sonraki gün deniz, sonraki gün bir evin çatısı... Bu şekilde sürekli tekrar ediyor ama sonuçta düşüyorum. Ana tema aynı kalıyor. Güzel rüyalarda çok iyi oluyor ama kabuslarda felaket (zehirlenip ölüyorum, ertesi gün boğularak ölüyorum, sonraki gün seri katilin biri öldürüyor, sonra asit kuyusu, sonra trafik kazası, sonra hastalıktan ölüm, vs)...

Siz uyanıkken ve günlük işlerinizi yaparken bile beyniniz sizden bağımsızmış gibi işlemeye devam ediyor.Bu nedenle aklımıza gelmeyen bir ismi veya bir telefon numarasını günler sonra pat diye hatırlayabiliyoruz mesela.
Siz uyanıyorsunuz ancak rüyada gördüklerinizin etkisi beyinde devam ediyor,yarım kalan birşeyler var ve tekrar uyku haline geçildiğinde beyin yarım kalana devam ediyor.
Bunu bilinçli olarak yapıyorsak harika çünkü bilinçaltımıza ulaşabiliyoruz demektir.Bunun ardından rüyalarımızı kontrol edip yönlendiririz,böylece bilinçaltı blokajlarımızı "farkında olarak"çözümleriz.Rüyayı kontrol etmeye çalışmak sabır isteyen bir iş.Benim bildiğim en etkili yolsa yatmadan önce veya uyanıp tekrar uyumadan(örneğin kabustan uyanınca)yapılan kişisel telkinler.

Tekrar eden ve benzeri içerikte ara ara görülen rüyalarımız apayrı bir konu.

Ben bu telkin yönteminden sonra rüyama daha rahat dönebilmeyi ve olaylara müdahale etmeyi başarmıştım.Bu aşamaya kadar yaşadığım en zevkli kısımsa rüyamda bazen,kendimi sinema ekranı gibi birşeyden izlemem ve hatta hiç unutmam birinde cips bile yememdi:)))"Aptal kız bak arkandaki adam satıcının ürünlerini çalıyor işte katil o "falan gibi sinemayı seyreden ben rüya gördüğününde bilincinde olarak ekrandaki öteki halime müdahale etmeye çalışıyordu eh ama ekranda olan bildiğini okuyordu o aşamada tabiki:)))

Ben de yapabiliyorum, rüyanın içinde rüyayı yönlendiriyorum. Sanki bir filmi başa sarıp yeniden yazıyorum ve uyumayı bu yüzden çok ama çok seviyorum.

Ben de böyleyim ori içinde müdahale ediyorum, her gece devam ediyorum. Dizi gibi oldu vallahi :D

Geri