"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rüyada gelen İsim

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan filantrop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

filantrop

Banlı Kullanıcı
arkadaşlar selamlar. ben farklı ve enteresan bir konuda yardımlarınızı isteyeceğim. Şimdi benim yeğenim doğmadan önce henüz birkaç aylıkken annesi bir rüya görmüş ve rüyada beyaz cübbeli güzel yüzlü birisi gelip oğlun olacak ve adını ... koyacaksın demiş. (adı vermek istemedim İslami bir isim hatta peygamberimizin yakınlarından birinin adıdır) her neyse çocuk doğmuş ve annesi bir hocaya giderek böyle bir rüya gördüğünü ve çocuğun ismini böyle koyarsak ne olabileceğini rüyanın anlamını sormuş. Hoca da bir çocuk için bu isim ve rüya oldukça ağır olacağından koymamasını önermiş ve çocuğa alakası tamamen başka bir isim koydular. Ancak çocuk 9 10 yaşına kadar bu hikayeden tamamen habersiz bir şekilde annesine rüyada söylenilen o ismi çoks evdi ve her yerde keşek ismin ... olsaydı dedi tabi 9 10 yaşından sonra unuttu gitti. Ama erken çocukluğu döneminde bu ismi çok sevdi ve büyüynce ben ismimi değiştireceğim derdi. Tekrardan söylüyorum bunları derken çocuğun annesinin böyle bir rüya gördüğünden haberi yoktu ve hala da yok zaten. Bu sizce ne olabilir? Kimi reenkarnasyon vs demekte ben hocanın neden ağır bir isim olur çocuğa büyük sorumluluk ve yük olur dedğini anlamak istiyorum ve benim için oldukça önemli bir mesele. Şimdiden hepinize şükranlarımı sunuyorum.
 
Bağzı isimlerin çok yüksek enerjiye sahip olduğu ve bunu herkesin taşıyamayacağı söylenir. Örneğin alimlerin, bilginlerin, peygamberlerin, ya da esmalardan bir isim çocuğa konulursa ve çocuk bu ismi taşıyabileceği ruhsal-fiziksek güce sahip değilse olumsuz bir enerji\etki oluşturabileceği, ismin çocuğa yük olacağı söylenir. "adı ağır geldi" deyişi Anadolu'da yaygındır ve bahsettiğiniz konuyla ilgili söylenir. Akrofonoloji konusunu araştırmanızı öneririm sitede de bu konu mevcut. hem rüyada geçen isim hem de şu anki isim hakkında bilgi bulabilirsiniz.
 
Hangi ismin hangi insanda nasıl tecelli edeceğini bilemeyiz. Ağır isim olabilir ama kalıbına göre taşıyacak insanda da muhteşem bir uyum meydana getirebilir.
 
Şunu söylemek isterim ki çocuklar belli yaş dönemlerine kadar çoğu şeyi anne ve babadan öğrenir (Özellikle anneden). Onların dediklerini veya yaptıklarını kafaya takabilirler. Demek istediğim bunca uzun bir dönemde annesi belki çocuğun duyamayacağını sandığı bir yerde bu hikayeden bahsetmiş olabilir veya çocuğun yanında olduğunu hatırlamadan böyle bir isimden bahsetmiş olabilir. Aslında binbir türlü senaryo var. Çocuğun, annenin hatırlamaması veya dikkatsizliği sebebiyle duyduğu bu isim onda belli başlı bir çağrışım yapmış olabilir. Mesela o annenin anlatırken edindiği şaşkınlık veya buna benzer bir ruh hali bile çocukta belli başlı bir istek yapabilir. Tabi bu benim diyebileceğim kısım. Hoca kısmını bilemem.
 
hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Şöyle söyleyeyim çocuk henüz bebekken zaten anne ile baba yurtdışına çalışmaya gidiyor ve çocuğu büyükannede bırakıyor yani annenin bu olayı çocuğun yanında söyleme fırsatı olmadı zaten çünkü henüz 6 7 yaşlarında çocuk bu rüyada görülen isme takıntılıydı kendine koyulmuş olan ismi sevmiyordu yani anneden bu hikayeyi duymuş olması imkansız 7 24 yanlarında olan biri olarak oldukça eminim. Evet isimler ağır gelebilr Anadolud da dediğiniz gibi vardır bu tür söylevler ama gidilen hoca neye istinaden ağır olacağını belirtmiş ki çocuk henüz doğmamış bile. bu kafa karıştırıcı. Konuyla ilgili Bir diğer önemli sorum ise bu rüyayı nasıl yorumlamak gereklidir. Cehaletimi mazur görün yani çocuğa o isim verilseydi ne olacaktı bu sitede bazı yönetici dostlarımız gibi bir takım güçlere mi sahip ıolacaktı? ne olacaktı oldukça merak içerisindeyim bunun yorumunu yürütebilir miyiz bilgiler ve deneyimleriniz ışığında.
 
ben bu denli kolay yorumlanabilecek bir şey olduğunu düşünmemekteyim aslında. Bir de çocuk hakkında şu bilgilerle bu ruıyayı bağdaştırabilir myiz? çocuğun anne tarafı mersin baba tarafıa adanalı baba tarafının büyükleri büyük dayıları filan hepsi Anadolu ağzıyla söylemek gerekirse "ermiş" insanlar hocalar aynı zamanda. Anne tarafının hikayesi de ek farklı değil çocuk babaannesinde kaldığından bunlardan etkilendi desek dopğru bir çıkarım olmaz çünkü babaanne şehirde yaşıyordu ve bahsettiğim kişilerden oldukça uzak ve daha seküler bir insandı. Bir de bu çocuk küçüklüğünden beri dine tarnıya kafayı oldukça takış bir çocuktu bugun de hala oyle hatırlarım kendsi 8 9 yaşlarındayken tevratı incili okudu bana haç kolyesi aldırtmıştı hatta vesair vesair bu tarz bir geçmişe ve genlere sahip bu rüyanın illa ki bir bağlantıları olduğu düşüncesindeyim.
 
Peygamberler ve yakınları olsun,Esmaül Hüsna'dan olsun isim niçin neden konulur?Hatasız kul yok ki dolayısıyla o isimleri taşıyacak kusursuzlukta insan yok.
Danışılan hoca doğruyu söylemiş.Ruyada görülmüşte olabilir.Çocuk yakınlık hissetmiş olabilir.Bu isimler O Peygamberlerde ve O eşsiz insanlarda yerini buluyor.Bir insan çok iyi de olabilir ama bunları taşımak başka bişey ya...Nasipte olsaydı o isim konulmuş ve onunla yaşanıyor olurdu zaten.Hayırlısı buymuş.
 
Rüya da gelen isim deyince ilgimi çekti; duruişitisi, vs . açık olanlar bilir, bazı isimler söylenir anlam veremezsiniz latince mi başka bir etimolojiden mi bazı isimler söylenir ya da birilerinin yayın yaptığı kelimeler vs. duyulur. İlkin böyle bir yayını aldınız da mı? konu açtınız dedim ama gördüm ki farklı.
Rüyada temiz birinin gelip: "bu ismi koy" demesi ilginç. Buna benzer bi olayı hatırı sayılır bir medyumdan duymuştum; annesinin yanına reel de yada rüyada gelen aciz bi adama yardım etmesiyle çocuğun bu tür özelliklere sahip olmasıyla neticelenen bir konuydu.

Bence evhamlanılacak bir durum yok, bi başka örnekte ; benim kuzenimin annesi küçükken bi çocuğu severmiş (manevi açıdan) sonra kadın bi başkasıyla evlendi çocukları oldu çocuğa isim koyacakken hiç aile bağı olmayan bi arkadaşları gelip çocuğunun adını Ümit koyalım demesi vardı, yani kuzenimin annesinin çocukluğunda sevdiği kişinin ismi. E çocuğa koydular hiçte öyle Romalıların dediği gibi ismi ruhunu yansıtmadı çocuk derbeder mi derbeder ümitsiz mi ümitsiz oldu.

Çocuk tanrıyla kafayı bozdu demişsin normaldir o yaşlarda. Çünkü çocuk dünyayı kendinden ibaret sanır küçükken. Onun dünyaya tepeden bir gözlemi ilahi bi bakışı vardır çevresine. Ta ki ayna evresini geçirip kendine yabancılaştığında... Sonra büyük ötekiyi farkeder ve keşfetmeye çalışır...
Her neyse

Çocuğun aile efradı dini bütün demişsin ama ne yönden ? Çocuğun ailesi müslüman da çocuk mu tevrat incil peşinde? Bu dilemmaya bir aman ver?

Ve neden bu çocuk sana çok benziyor?
Cevap ver (=
 
Benım nacızane fikrım şu yönde
Eger Çocuk Rüyadakı verılen ısmı taşıyamaz olsaydı ,zaten o ısmı Annesının Rüyasında söylemezlerdı.
Benim bıldıgım kadarı ıle rüyada söylenilen İsmin takılması önemlı derler,cünkı bu cocuk ıcın daha hayırlı olduğu düşünülür.
Benim Teyzem anlatmıştı bana ,kendısı hamıleyken doğumdan kısa bır süre önce ,Rüyasında bir zat oğlunun ismini mehmet koy demış
Ama Teyzemler ahmet koymuşlar kaynanası ıstegı üzerıne.Aradan bır yada uc yıl geçınçe bu Çocuk anıden hastalanıyor ve tam hatırlamıyorum menengıc dıye yada bunun gıbı bır hastalıga tutuluyor.Çocuk hasta ıken Teyzem yıne rüya görüyor ve aynı zat gerı gelıb ona "Bız sana demedıkmı cocugun ısmını mehmet koy dıye ".
Zat dan böyle bır söz ışıtıyor gerısını hatırlamıyorum ,tabı bu ruyadan sonra cocugun ısmıne dıger ısımde eklenıldı.
Ben o hocanın o anneye yanlıs bılgı verdığını dusunuyorum
O rüyada bır Mesaj, bır Sır bır sıfre vardı.

En doğrusunu Allah bilir
 
en oğluma bir isim düşünüp sonra koymaktan vazgeçmiştim rüuanda korkmamam ve koymam ima edildi bende koydum sorun yok,islami bir isim değildi.isimlerin anlamları ve enerjisi kderde etki yapaıyor olduğuna inanırım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst