Rune Protokolu

Tanrınıneli

Kayıtlı Üye
Herkese iyi akşamlar, rune konusunda bir süredir araştırmalar yapıyorum en nihayetinde son protokolü sizinle paylaşmak istedim, yaptığım şeyler hakkında sizin yorumunuzu merak ediyorum açıkçası, yaptığımın doğruluğu hakkında vs.

Öncelikle bağlı rune ve tekil rune'ler amaçlarına göre kullanılıyor bu nedenle bahsettiğim uygulamada tekil rune kullanıyorum.

Rune konusundan da uzun süredir jungiyen psikanaliz ile ilgileniyorum, bilen bilir gölge, persona gibi arketipler vardır,amaç bireyleşme sürecidir, gidilen yoldur.

Ben de bu sebeple rune'ün özelliklerini uzun vadede kendime çekerek gölge arketipini hayatıma uygulamaya çalışıyorum bu sayede personadan kendimi çıkarabileyim.

Uygulama örneği: Öncelikle daha önceki açtığım konuda bundan bahsetmiştim fakat tekrar yazmak istedim. Öncelikle en son Urum hocamızın bahsettiği sol bileğe sowilo sağ bileğe thurisaz rune'lerini ele alıyorum (örnek olsun diye söylüyorum). İlk önce sola çiziyoruz ardından soo-wii-loo diye seslendikten sonra niyeti okuyoruz ve huu diye mühürlüyoruz, benzerini de sağa uyguluyoruz. Bundan sonra da bilekleri çapraz yapıp son niyeti okuduktan sonra uzun bir huuuu yapıyoruz ve ardından keskin bir fram sesi ve bu kadar.

Lakin benim merak ettiğim şey bunu bir ritüel şeklinde yapmak, örneğin ayna karşısında yapmak, fakat biliyorsunuz ki troxlar etkisi ile aynaya 1-1,5 dakikadan fazla bakmak yüzü değişitiryor ve bir canavara dönüştürüyor, lakin çalışmamızda gölgenin personayı yenmesi açısından bana etkili gibi geldi.

Örnek çalışma: Önce aynanın karşısına geçiyoruz, sola çiziyoruz soo-wii-loo diyoruz buraya kadar her şey aynı devamında ise sowilo niyetini aynada gözlerimin içine bakarak söylüyorum ve ardından rune'e bakarak huu diye mühürlüyorum, benzerini de sağ bileğe uyguluyorum niyeti aynada gözlerimin içine bakarak, en son da bileklerimi çapraz birleştirip gözlerimin içine bakarak son niyeti okuyorum ve uzun huuu ardından fram sesiyle bileklerimi ayırıyorum işte her şey bu kadar. (Bunu uygulamadım)

Sormak istediğim şey de bu örnek çalışmayı yapmamın bir zararı olur mu korktuğum tek şey troxlar etkisi ve farklı deneyim yaşama ihtimalleri, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Personadan çıkmak gölgeyle yüzleşmek ve bu amaçla tüm engelleri kırmak için uruz, tiwaz ve thurisaz'ın olduğu bir bindrune'u sağ bileğe çizme fikri belirdi bende, siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca ayna çalışması yapan hiç yok mu :/15_-Courage-in-the-Berserkers-Cry.webp

bu runelerle amaçladığınızı tam alyamadım ama erkeklik gücünü arttırmak, savaş, kavga, kan ile ilgili hastalıklar vb konular için olur.

Bu üç runeninde süptil yönü yoktur

Hocam aslında dediklerinize benziyor, toplumun bazı kalıpları vardır işte şöyle olacaksın böyle olacaksın o kötü gibi, bunlar insanda bir maske(persona) oluşturuyor bir de gölge yani egonun reddettiği her şey var, buna en iyi örnek fight club filmidir mesela, benim de amacım o personayı yıkıp özgür olmak.

Geri