Ruhsal açıdan reiki felsefesi

aris

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Tem 2008
Mesajlar
660
Tepkime puanı
142
images30.jpg


Reiki bir sevgi enerjisidir ve akışını kalp aracılığıyla gerçekleştirir. Bu yüzden de gücü fetihler yapan, hedefleri saptayarak onlara ulaşmayı amaçlayan bir kontrol gücü değil,sevginin derin ama sakin gücüdür. Akışı da, Reiki uygulanan şahıs o anda ne miktarda şifa kaldırabilecekse o yoğunlukta olur. Yani diğer bir ifadeyle Reiki enerjisiyle hata yapmak mümkün değildir.
İnsanlar genellikle sadece mutlu ve saağlıklı olmak isterler ve hem kendileri hem de yakınları için maddi-manevi zenginlik dilerler. Ancak kimi zaman, bir hastalık veya biz ınsanlar tarafından olumsuz görülen bir durum şifa verici nitelikte de olabilir. Bu bir "karşılık" da olabilir; öğrenmeye, "bütünlenmeye" yönelik bir çalışma dönemi de. Kaderin önümüze çıkardığı manevi derslerdir bunlar; kozmik bilinçle bir örnek işleyen kendi üst benliğimizin saptadığı, güzel bahçelere götüren dikenli yollardır.
Reiki burada özgün yolu izler, eğer bir acı duyulması gerekiyorsa duyulacaktır. O acı, ancak Reiki’nin destekleyici özelliğinden faydalanılarak ruh tekamülü hızla gelişeceğinden, dönüşüm çok daha kolay ve sağlıklı olur.
Ayrıca, bir hastalığın tedavisi esnasında, tedaviyi gerçekleştiren asıl gücün Reiki enerjisinin kendisi olmadığına dikkat etmek gerekir. Fiziksel vücut, Reiki uygulamaları sonucunda, diğer manevi unsurların özlerine dönmeleri ve yeniden dengelenmeleri sayesinde iyileşir. Bu manevi unsurlar da çok çeşitli olabilir; kollektif bilinç, karma ile ilgili ödevler, mantık-duygu dengesı gibi, sayılamayacak çoklukta çeşitli faktörler vardır. Bu yüzden, tedavideki zaman faktörü de, manevi tekamül derecesine göre çok farklı olacaktır; bazı insanlar hemen ıyileşirken bazılarının daha uzun zaman dilimine ihtiyaçları olabilir.
Reiki, kozmik bilincin bütünsel sevgisi olduğu için, hastalığın cinsi, sebebi veya derecesi ne olursa olsun, gitmesi gereken yere, gitmesı gereken miktarda akarak, sağlık durumunun yeniden kazanılmasını sağlayacaktır.
alıntıdır
 
Üst