Ruh Hali Nasıl Sabit Tutulur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ori

🌙
Moderator
Arkadaşlar bir insan ruh halini nasıl sabit tutabilir? Hani duygular değişken olduğu için tek bir yoğunlukta kalmak istiyorum.

Ruh haliniz sabit kaldığında mutemelen sıkılırsınız. İnanın bana insanı insan yapan ruh halindeki değişikliklerdir. Hiç bir şey hissedememek kimilerinin dileğiyken kimilerinin de laneti olabilir. Tıpkı ölümsüzlük gibi.

Ruh hali limiti sonsuza giden değişkenlere bağlıyken mümkün olduğunu düşünmüyorum. İçsel ve dışsal farkındalık %100'e ulaşabiliyorsa ayrı.

İçsel huzurla mümkün olduğunu düşünüyorum.Buna götüren en önemli etkenlerden bir tanesi de doğru nefestir..Beynin negatif düşünce üretmesini engelleyebilceğimiz bir sürü nefes tekniği var.Ben sufi nefesini kullanıyorum.Dört saniye al dört saniye ver.Elbette bu alışkanlık haline gelene kadar sürekli çalışılmalı.
Bahsettiğin tek duygu hali ancak huzurla ve sevmeyle mümkün olabilir.Yani içindeki sevgi pınarını tıkayan çöpleri bir kez kaldırdığında 'yaşama akmaya' başlarsın.İstediğin sabitliği dahası olması gerekeni yakalayabilirsin.

1) Uzun süreli yüksek dozda antidepresan kullanımı hissizleştirir. Böylece sabit bir duygu durumunda kalınabilir.
2) Kişinin kendi kontrolünü eline almasıyla olur. Mantık her zaman duygulardan önce gelir ilkesiyle hareket edilirse ruh hali kişnin kendi isteğine bağlı olarak değişebilir. İnsan beyni bu konuda çok güçlüdür. Yine de bu çok güçlü duygularda ( yoğun bir aşk,nefret vs.) çok geçerli olmuyor malesef. İradeye bağlı bir duygu diyeti gibi düşünülebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri