Ruh besleniyor mu? Bizim isteğimiz dışında hareket ediyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ori

🌙
Moderator
Ruh beslenme gereksinimi duyuyor mu? Biz istemeden ruhumuz besleniyor olabilir mi? Müziğin ve ritimin bu konuyla ilgisi var mıdır? Ruh bizim isteğimiz dışında mı hareket ederek besleniyor yoksa buna zemin hazırlayan biz miyiz? Enerji, farklı bir enerjiyle mi beslenir yoksa ritim gibi unsurlarla mı beslenir?

Bence ruh beslenme gereksinimi duyar.Buda kişinin enerjisiyle ilgilidir.Kimi insan olumsuzdan beslenir,bi diğeri pozitifi çekmeye meyillidir.Müziklede ilgili tabi,müzikte ruhu besler.Yalnîz ruhun kişiden bağımsız beslendiğini düşünmüyorum.Biz bilinçli olarak yapıyoruz bunu.Nasıl ki fiziksel olarak beslenme bizim elimizde ise ruhumuzuda besleme biçimimizin bizim tercihimiz olduğunu düşünüyorum.Bazen istisna durumlara maruz kalınabilir mutlaka ,irade dışında...
Ancak genel olarak farkında olarak ya da olmayarak ruhumuzu besleyen bizleriz ki bence çoğunluktada farkındayız.

ruh beslenmez ruh iradeyede bağlı değildir ruh manevi bedendir ruh olmasa vücut kıdem bulmaz canlı olmaz nasıl ağaç güneş görmezse...

Ruhun bir gidasi vardir, ruh kendisi manevi oldugu icin gidasi da manevi seylerdir, bu da kisinin dinine göre yaptigi calismalar ibadetler dualardir.

Müzik ruhun gıdasıdır :D

Ruh çok boyutlu bir kavramdır. Ama ruhu ruh yapan şey bedenle bir bütün olmasıdır. Bir besin midemizi doyurur, lezzeti ise ruhumuzu. Ruh doyması alınan hazlarla orantılıdır. Bana göre ruhun asıl gıdası ibadettir. İnsanın şükretmesidir. Ruhu doyuran manevi değerler bütünüdür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri