Hadmi hasılı basit mi sanıyorsunuz? Hadim bir üstad izni ve müsadesi altında olmalıdır. Aksi halde hiç bir kimse iflah olmamıştır, öyle sanıldığı gibi değildir.
Riyazat nedir? En başta azimetlere sonra ruhsatlara sarılmak, hayvansal gıdaları terk etmek, gözü dahi haramdan korumak hatta malayani ne varsa terk edebilmek "bunları hadim için değil" Allah rızası için yapmaktır. Aksi olduğu takdirde yüzlerce kişi pişman olmuştur.
Azimetler nelerdir, ruhsatlar nelerdir, sünneti seniyye ile alakamız nedir, edep ve helal lokma nedir bunlar meselenin ta kendisi. Kesin emirler mükellefe farz olan fürû ne varsa alakamız olmadan bu işlerle uğraşmak hüsrana götürmüştür hep. Ne yazıkki henüz 5 vakit namazı bile eda edemeyip, sünnetler farzlar gibi meleke haline gelememiş, bazı emeller peşinde bu işle uğraşanlar perişan oldular bunu samimi ve iyiliğiniz için diyorum.
Keşfin açılmasını mı istiyorsunuz? Azimetler, ruhsatlar, sünneti-i seniyye, helal lokma, edep bunlar için çaba gösterilmeli Allah'ın izniyle hayatınız değişecektir garantide vardır. Bunlar olmadan şu uygulama, bu uygulama uyanık olunmalı. Şunu da unutmayın en üstün varlık insandır. Bir gürûh şeytan yolunda dereceler elde edip ruhunu verdiğinde boyutlarını aşıyor bazı haller zuhrediyor da? Allah yolunda nefsini tezkiye eden dereceler kateden bir insan mı bazı hallere vakıf olamasın? Neden cin, huddam? Melekler Allah dostları varken bunlar daha kolay ve Allah katında rızası olan şeyler bundan kimsenin şüphesi olmasın...
Cin, hadim, keşif denildiğinde nefse hoş geliyor de' mi? Peki nefsi tezkiye yolu ile bir takım hallerin Allah'tan lütfedilmesini arzu etmek hayır yönünde bu uygulamalara atılmak niye hoşumuza gitmiyor? Bende hadim, irtibat meraklısı idim sizlere samimi hatta çıkarlı tavsiyelerimi sunuyorum.