Bir insan reenkarnasyona inaniyorsa inansin kendi tercihi elbette sözüm olmaz,ama burada bir hata var mevlana'nin siirleri acmaya kalksak bir satir bir kitap olur,mevlana tasavvuf felsefesini yasamis bir ermisdir,tasavvuf islama iicerikli felsefedir,ve islamda reenkarnasyon yoktur..
Taş olarak ölmüştüm, bitki oldum =tas dedigi kalbi,
Bitki olarak öldüm ve hayvan oldum=hayvan diye adlandirdigi nefsi
(tasavvufda nefsin hayvani sifatlari vardir köpek gibi saldirgan ,fare gibi sinsi,arslan gibi kibir sahibi vsa bunlar dan gecer insan ve ölümü gerceklesir manen )
Hayvan olarak öldüm, o zaman insan oldum, öyleyse ölümden korkmak niye ?
seyrü sülükde hayvani sifatlarini öldüren, insan olur ,Kamil-i insan
Bir gün insan olarak ölüp, ışıktan bir varlık, rüyaların meleği olacağım.
isiktan varlik dedigi ruhu,evliyalar özgür ruhlardir bu alemden göcselerde,birilerinin ruyalarina girib Hakki,ve sabri tavsiye ederler...
Yıldızların üzerinde bir yıldız olup
doğum ve ölüm üzerinde parlayacağım.
efendimiz(sav) buyurmus benim sahabem yildizlar gibidir hangisine uyarsaniz hidayeti bulursunuz,evliyalara uymaklada hidayet bulunur,günümüzde mevlana'nin yolunu yürümeye calisanlar vardir semazenler ve emin olun onlar reankarnasyonu kabul etmezler...
siiri zahiren algilarsak,evet ölmüs ölmüs baska varlikda can bulmus gibi algilayabiliriz..
ama o maneviyattan,ölmeden evvel ölmekden bahsediyor...
Her dem yeniden dogmayi niye fiziki anliyorsunuz, sizce evliyalar dünyaya zerre kadar deger veren insanlarmi? Onlarin tek gayesi Allah'in rizasidir kulluk makamidir..
Her dem yeniden dogariz cümlesinde , kirlensemde bir tövbe ederim Rahman olan Rabbim merhamet ederde tövbemi kabul eder ve ben yeniden dogmus gibi onun temizlemesiyle yoluma devam ederim, burada yunus Hakki övüyor ve tövbeye davet ediyor.. Yahu bu tür zatlar dünyaya zerre kadar deger vermez ölsemde hakka kavussam diye niyaz ederler...
Bu yazdiklarimla Reenkarnasyona inananlari yargilamiyorum,meselem bu degil,ama ne mevlana nede yunus emre tasavvufu ögrenmeden haklarinda fikir beyan edilecek zatlar degiller,görüyoruz iste bir satir yazilari bile neler barindiriyor herkez kendi inanclari dogrultusunda yoruyor,ama yasayan onlar ise birde onlara sormak lazim..onlari bulamadikmi? tasavvuf ehline sormak lazim..
Saygilar...