Psiko-terapi ihtiyacımı gidermek adına ufak bir çemkirme seansı

ilimsiz

Kayıtlı Üye
İzniniz olursa şu an forumu küçük bir psiko-terapi alanı olarak kullanacağım çünkü kendimi insan olmanın yüküyle tıkanmış hissediyorum biraz. Bir süredir uykularım çok düzensiz, sabah 3 saat akşam 3 saat uyuyorum vaktimin kalanında da etüt etme kaygısı olmadan beni biraz daha açacak kırıntılar arayarak geçiriyorum. Belki "Hiçlik Üzerine" yazımı okuyanların dikkatini çekmiştir orada hastalığımdan kısmen bahsediyorum aslında pek konuşmak istediğim bir mevzu da değil çünkü insanlar umarsızca bir kalıba sokup yaftalar yamamaya çok müsait fakat ben 10 senedir şizofreniyle birlikte yaşıyorum, Anadolu'nun bir kasabasının kıyısında bir bahçede yaşıyorum normal şartlarda ıssız olsa da gelenim gidenim oluyor ve ben her ziyaretçiden sonra büyük bir yükle baş başa kalıyorum evimde. Biri hırsından, diğeri öfkesinden bahsediyor, dinliyorum ama dinlemek benim için çok zor ve bir noktada yalnız kalıp söylediğim şeyleri ya da duyduğum şeyleri tartmaya başlıyorum bilinçsizce, a şurada şunu söylememeliydim, bunun arkasından konuştuk, şurada sövdük vs. vs. diğer yandan da kendimi özgürce ifade edemediğim yumuşak açıklamalar yapmaya çalışıyorum fakat içimde öyle bir şey var ki belki karşımdaki insanı o sırada yere yatırıp tekme tokat dövmek istiyorum sonra şişiyorum durup dururken sövmeye başlıyorum sonra tövbe etmeye başlıyorum ardında bir daha sövüyorum ve belki insanların kıymık gibi gördüğü alelade söylediği şeyler bazen günlerce aklıma takılıyor ve beni rahatsız ediyor. Bir yandan çok çok yorgun hissediyorum kendimi diğer yandaysa ikiyüzlü bir şekilde huzurumu kaçıran insanların yüzüne gülümsemeye çalışıyorum. Dengesini kaybedince çok uçlara savrulan bir insan olarak kaybolmamaya çalışmak çok yoruyor beni ve inanır mısınız bilmem ama bazı insanların on ömür geçirse on defa intihar edeceği şu ömrümde farkındalık zulüm gibi bir şeye dönüşmeye başladı her şeyimi tartmaya zorlanmamalıyım çünkü bir noktada insanların kefelerini umarsızca sarstığı terazimi korumak kendimi korumak için herkesten uzaklaşmaya başlıyorum ve inanılmaz yalnızlaşıyorum ve artık etrafımda birkaç akrabadan başka kimse kalmadı onlar da o kadar yoruyor ki çünkü silemiyorum, tamamen terk edilmekten korkuyorum aslında inanılmaz değer verdiğimden falan da değil ama katlanmaya çalışmak kendi kendimi yiyip durmama sebep oluyor. Dün Gazali'nin bir kitabında ahlakla ilgili bir kısım okuyorum ve orada okuduğum bir cümle beni belki aylar önce söylenmiş bir söze savurdu, on sayfa boyunca kendi kendime konuşum sövmüşüm farkında olmadan. Tabi hastalığımdan kaynaklı takıntılı bir durum da söz konusu neyse çok uzattım boş muhabbetimle, şu an biraz gevşemiş hissediyorum o yüzden daha fazla kemirmeyeceğim okuyacak arkadaşların kulağını. Forum güzel şey, Allah razı olsun.

Allah sizden de razı olsun. Yazdıklarınızdan zorlandığınız anlaşılıyor. İnşallah tez zamanda Allah size de bir kolaylık sağlar. En yalnız hissettiğimiz anda bile yalnız değiliz, sadece farkında değiliz. Sizin iç dünyanızı, hallerinizi belki çevredekiler bilmiyor, bu forumda biraz daha bize açıyorsunuz. Ama sizin dile getirmedğiniz sıkıntılarınızı bile bilenler vardır.

Allah sizden de razı olsun. Yazdıklarınızdan zorlandığınız anlaşılıyor. İnşallah tez zamanda Allah size de bir kolaylık sağlar. En yalnız hissettiğimiz anda bile yalnız değiliz, sadece farkında değiliz. Sizin iç dünyanızı, hallerinizi belki çevredekiler bilmiyor, bu forumda biraz daha bize açıyorsunuz. Ama sizin dile getirmedğiniz sıkıntılarınızı bile bilenler vardır.
Olumlu temennileriniz için teşekkür ederim. Şu kadar şeyi yazmak bile beni baya rahatlattı açıkçası insan paylaşamadıkça en küçük şey bile yük oluyor hayatta o noktada da sizin söylediğiniz bilenlere dayıyoruz sırtımızı. Şimdi bir şey söyleyeceğim fazla karıştırmak da istemiyorum ama hakikaten taş bile olsan olmuş olmak çok acayip bir şey. İnsan yabancılaşır ya bazen kendine ben varım, insanım ve görüyorum farkındalığı çok tedirgin edici bir şey sanırım.

Evet. Bazen üstüne çok düşününce benim de tüylerim ürperiyor. Biz belki insan olduğumuz için bir nebze normal geliyor ama yoksa akıl alacak gibi değil :D

Aradığınız dengeyi kimin ya da neyin bozduğunu hiç düşündünüz mü ?
Bir şeyler yazayım dedim ama vazgeçtim, düşünmesem daha iyi nitekim tespitlerim beni her zaman doğruya götürmüyor. Ama hata görmeye çok meyilliyim ve katlanma eşiğim çok düşük bir yandan da içimde herkesten tiksinen bir taraf var. Sürekli konuşmak zorunda hisseden insanları da sevmiyorum, yanında sadece boş boş durabileceğim ve yargılanmayacağım bir arkadaşım vardı sadece ona da katlanamaz oldum ve uzaklaştırdım hayatımdan. Ne aradığımı da bilmiyorum ve şu an çok ağır, küflenmiş hissediyorum kendimi.

Ben çok boş hissediyorum şu sıralar.Sizin gibi kalabalıktan uzak yaşayan üyeler var.Baya sıkıcı bir hayatta küçük sorunlar dışında bir şey yok.Ölmeden 3 dilek konusuna da baktım ama full geyik vardı.

Bir şeyler yazayım dedim ama vazgeçtim, düşünmesem daha iyi nitekim tespitlerim beni her zaman doğruya götürmüyor. Ama hata görmeye çok meyilliyim ve katlanma eşiğim çok düşük bir yandan da içimde herkesten tiksinen bir taraf var. Sürekli konuşmak zorunda hisseden insanları da sevmiyorum, yanında sadece boş boş durabileceğim ve yargılanmayacağım bir arkadaşım vardı sadece ona da katlanamaz oldum ve uzaklaştırdım hayatımdan. Ne aradığımı da bilmiyorum ve şu an çok ağır, küflenmiş hissediyorum kendimi.
Doğru değişkendir tıpkı insan gibi. Hal de keza.. 10 dakika içinde istekler, niyetler, arzular değişebilir. Bu yüzden kendinize yüklenmeyin.

İnsan olmanın ön koşulu değişim. Eğer bir şeyleri yargılamak istiyorsanız değişime direnenleri yargılayın, kendinizi değil.
Çünkü onlar ne aradıklarını bildiklerini düşünen kısıtlı zihinler. Oysa bilme hali kısıtsızlıktan doğar.
Özgürlüğünüzün tadını çıkarın, hala nefes alabiliyorken :)

Doğru değişkendir tıpkı insan gibi. Hal de keza.. 10 dakika içinde istekler, niyetler, arzular değişebilir. Bu yüzden kendinize yüklenmeyin.
Öyle tabi. On beş satır lakırdı yaptım ama sildim, şöyle biraz toprağa basıp duşa gireceğim, bugün bir ağırlık var üstümde hava da kapalıydı. Belki bi de üzerlik yakar evi havalandırırım.

Geri