"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Panik Atak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cevriye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevriye

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır tanıdığım ve çok sevdiğim bir arkadaşın için yardımınızı istiyorum. Arkadaşım 5 yıldır panik atak ve anksiyetik bozukluk yaşıyor. Bu yaşamını çok olumsuz etkiliyor. Son 3 yıldır dışarı çıkıp alışveriş yapmaya bile gidemiyor. Sadece araba ile dışarı çıkabiliyor. Çok halsiz olduğunu ve elinin ayağının tutmadığını başını zinde hissedemediğini söylüyor. Çeşitli tedaviler gördü ancak tıbbi anlamda fiziksel bir rahatsızlığı olmadığı söylendi. Hocalara baş vurdu büyü olduğunu söyleyip birşeyler verdiler ancak faydası olmadı. Sirkeli su ile bile yıkadırlar kızı. Ama bir sonuç elde edilemedi. Bir bilen ya da yardımı dokunabilecek biri olur diye buraya yazmak istedim. Lütfen bilginiz olan bir konu varsa paylaşın. Şimdiden teşekkür ediyorum.

sifa calismalarina katilsin faydasi olur elbet ve buyu oldugundan supheleniyorsa yule den bakim rica edin benim sahsi kanatim buyu olmadigidir ama bakim yapilmasi lazim net sonuc icin.tuzlu sirkeli suyla banyo yapmak vucuddaki negatif enerjiden arindirir su arindirir tuz bidaha gelmemesini sirkeyse yakmayi saglar:) sirke biraz negatif uygulama yaparsa kisinin kendini temizlemesinde kullaniliyor.ama normal zamandada kullanilir illa onu yapan kullancak sarti yok

Öncelike geçmiş olsun.Panik atak gibi rahatsızlıklar zaten fiziksel değildir öncee bunu bilmelisiniz.Bu rahatsızlık malesef bazen ilaçla bile tedaviye cevap vermiyor neden biliyormusunuz ? kişinin öncelikle hayatın da küçük te olsa değişiklikler yapmasını ve ilaçtan daha çok kendisine başka uğraşılar bulmasını öneririm.Fiziksel rahatsızlığın olmaması demek musallat yada büyü demek değildir.En büyük ve etkili faktör de hastanın hayatında ki kişilerin ona nasıl davrandıklar.Bu pozitif yöndeyse en iyi ilaçtan daha etkilidir aksi halde hiç bir ilerleme kat edemez.Anksiyete gibi hastalıklar değil 3 yıl 15 yıl bile kalabiliyor insanın üzerinde ve bu fobilere dönüşebiliyor.Muhakkak ki korkularının üzerine gitmesi şart.Bir de arkadaşınızın boynu ile bir rahatsozlığı varsa mr çektirmesini öneririm.
Umuyorum biraz da olsa yardımım dokunmuştur.Sevgi ve huzurla ..

Öncelike geçmiş olsun.Panik atak gibi rahatsızlıklar zaten fiziksel değildir öncee bunu bilmelisiniz.Bu rahatsızlık malesef bazen ilaçla bile tedaviye cevap vermiyor neden biliyormusunuz ? kişinin öncelikle hayatın da küçük te olsa değişiklikler yapmasını ve ilaçtan daha çok kendisine başka uğraşılar bulmasını öneririm.Fiziksel rahatsızlığın olmaması demek musallat yada büyü demek değildir.En büyük ve etkili faktör de hastanın hayatında ki kişilerin ona nasıl davrandıklar.Bu pozitif yöndeyse en iyi ilaçtan daha etkilidir aksi halde hiç bir ilerleme kat edemez.Anksiyete gibi hastalıklar değil 3 yıl 15 yıl bile kalabiliyor insanın üzerinde ve bu fobilere dönüşebiliyor.Muhakkak ki korkularının üzerine gitmesi şart.Bir de arkadaşınızın boynu ile bir rahatsozlığı varsa mr çektirmesini öneririm.
Umuyorum biraz da olsa yardımım dokunmuştur.Sevgi ve huzurla ..

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Hastalığın sinirsel olduğunu biliyorum. Fiziksel testlerin tamamı yapıldı. Mr çektirdi, kan testleri yapıldı. Olumsuz bir şeye rasltanmadı. Baş tuhaflıklarının nedeni göz olabilir diye göz doktoruna bile çıktı. Hayatında negatif giden şeyleri değiştirme konusunda size katılıyorum. Ancak kimi durumlarda değişim kolay olmuyor.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Hastalığın sinirsel olduğunu biliyorum. Fiziksel testlerin tamamı yapıldı. Mr çektirdi, kan testleri yapıldı. Olumsuz bir şeye rasltanmadı. Baş tuhaflıklarının nedeni göz olabilir diye göz doktoruna bile çıktı. Hayatında negatif giden şeyleri değiştirme konusunda size katılıyorum. Ancak kimi durumlarda değişim kolay olmuyor.
Anlyorum sizi .. Malesef var olan şartlar hastalığı uzatabiliyor bitirebildiği gibi.Mr boyun için çekilmeli.Beyine giden damar ve kasların daralması sonucunda inanın tahmin edemeyeceğimiz belirti ve şikayetler meydana gelebiliyor,mesela isteksizlik korkular ağır halsizlikler vr zamanla unutkanlığa kadar.Panik atakta bir çok doktorun testler sonucu dediği ilk şeydir fiziksel sorununuz yok diye :)Eh sonra uğraş dur ,ilaçlar feci zaten..Bşla hacı hoca aramaya derken kişinin ruh hali alt üst olur.Eğer imkanı varsa site yöneticilerinden yardım alabilirsiniz.

Anlyorum sizi .. Malesef var olan şartlar hastalığı uzatabiliyor bitirebildiği gibi.Mr boyun için çekilmeli.Beyine giden damar ve kasların daralması sonucunda inanın tahmin edemeyeceğimiz belirti ve şikayetler meydana gelebiliyor,mesela isteksizlik korkular ağır halsizlikler vr zamanla unutkanlığa kadar.Panik atakta bir çok doktorun testler sonucu dediği ilk şeydir fiziksel sorununuz yok diye :)Eh sonra uğraş dur ,ilaçlar feci zaten..Bşla hacı hoca aramaya derken kişinin ruh hali alt üst olur.Eğer imkanı varsa site yöneticilerinden yardım alabilirsiniz.

Boyun için çektirip çektirmediğini bilmiyorum ancak bu konu hakkında onu bilgilendireceğim. Bildiğim kadarı ile boyun ile ilgili bir rahatsızlıkta geçirmişti bundan uzun yıllar önce. Teşekkür ederim.

Sayın cevriye, kendi başına yapabileceği ve yan etkisi olmayacağından meditasyonu öneririm. Nefes tekniklerini ve meditasyonu uygulamıyorsa şayet, bunu gündelik alışkanlığı olarak uygularsa, faydası olabileceği kanısındayım. Meditasyon yapılınca, bıçak gibi kesilir değil elbette ancak ek tedavi olarak düşünsün. Sakin kalabilme, anda kontrol sağlayabilme, odak yönlendirebilme gibi sayısız etkisinden dolayı faydasını görecektir.Kendisine en uygun yöntemi bulup, başlamasını öneririm.

Bir de her hafta perşembe akşamı yapılan, şifa çalışmalarına katılabilir belki.

Şifa dilerim. Sevgiyle...

Bahsettiğiniz durumlar psikiyatrik bozukluklar sınıfına giriyor ancak arkadaşınız durumu panik atak gibi görünmedi. Çünkü panik atak bozuklukta insanlar genelde kalp krizi geçirdiklerini sanarak defalarca hastanelerin acil servislerini aşındırırlar. Anksiyete çok fazladır ve kalp atışları oldukça hızlı olduğu için insanlar kalp krizi geçirdiklerini ya da ölüyor olduklarını düşünerek hemen doktora koşarlar. Söylediğiniz tablo panik atak değil bu durumda. Yanlız merak ettim arkadaşınız dışarı çıkmaya neden korkuyor yani ne olacağını düşünüyor?

Bahsettiğiniz durumlar psikiyatrik bozukluklar sınıfına giriyor ancak arkadaşınız durumu panik atak gibi görünmedi. Çünkü panik atak bozuklukta insanlar genelde kalp krizi geçirdiklerini sanarak defalarca hastanelerin acil servislerini aşındırırlar. Anksiyete çok fazladır ve kalp atışları oldukça hızlı olduğu için insanlar kalp krizi geçirdiklerini ya da ölüyor olduklarını düşünerek hemen doktora koşarlar. Söylediğiniz tablo panik atak değil bu durumda. Yanlız merak ettim arkadaşınız dışarı çıkmaya neden korkuyor yani ne olacağını düşünüyor?

Kötü olacağını, hastalanacağını ve düşüp bayılacağını düşünüyor. Ama zaten halsizlik, baş tuhaflığı ve psikolojik baş dönmeleri yaşıyor.

Bunun adı panik atak.. Tam anlamıyla hatta..Meditasyona gelirsek hiç işe yaramıyor tabi denemek isterse bakıp sonuç almaya çalışsın..

Bir kişi çocuk yaşlarda edindiği kodları fobilere, oradan da daha ciddi sorunlara götürebilir. Diyelim kişide kapalı alan ya da açık alanda kalabalıkta durma korkusu var, hepsinin bir ismi var ancak yalın yazmak istiyorum. İddialı söz olacak ancak ardında duruyorum kişi farkındalığını arttırsın, hatta ciddi kademeler aşabilsin, fiziksel, psikolojik sayısız rahatsızlığa merhem olacaktır.... Bilinçaltının çuval çuval birikmesidir fobiler de psikolojik sayısız rahatsızlık da. Elbette genetik faktörü vb. de vardır işin içinde ama çevresel faktör denilip geçiştirilen, işte bilinçaltının durumuyla alakalı.

Şimdi bu değildir ki iki dakika meditasyon yapın, bitti gitti sorun kalmaz, ancak yardımcı olabilir. Anda kalma, farkındalık arttırımı, odağı kontrol edebilme artısı, hepsi fayda sağlar. Kimisine kısa sürede, kimisine uzun zamanlarda, yine kişide bitiyor olay. Fayda görmemiş kişiler olabilir, yolculuğu nasıldır bilinmez ancak yoga ve meditasyonun faydası gerçeğini değiştirmeyecektir bu... Hatta internet üzerinden araştırabilirsiniz, meditasyon, yoga panik atak yazarak aratırsanız. Bununla birlikte, alternatif tıp yine diğer tedavilere ek olarak öneridir, reiki ve pranik şifa da öyle. İşinin ehli kişilerce yapılan şifa çalışmalarımıza dilerse katılsın...

Sevgiyle...

Bu arkadaşınızda , bu derecerahatsızlık verecek derecede büyü veya musalltlıkvarsa, kesinlikle gece uyku arasında sıçramalar olur.Başında keçelenme ve damarlarında çekilmeolur.En se kökünde özellikle ense altında ki c1- c2 c3 diksleri arasında çok şiddetli ağrılarolur. Kürek kemiklerinde kulunç veya kramp gibi ağrılar olur. Sesler veya duyumlar ise daha ileri vakalardır. Bunlaryoksa muska veya musallatlıklabir alakası yoktur. Zaten bizlerin ona bakım yapmagibi bir imkanımız yok. Buradayasak. Bu konuda yule den yardım isteyeceksiniz. Ama dediğim ibareler yoksa tıbbı tedavi haricinde bir uygulama denemeyin derim.

Zamandan çıkıp "an" da yaşamayı öğrenmesi lazım.Bu sayede geçmişin getirdiği üzüntülerden ve gelecekten beklediği korkularından kurtulur.Böylece pskolojisi ve sağlığı düzelir."An" da yaşamak için yaşadığı ana çok iyi konsantre olması gerekir,zaten zihin dağınıklığının olması da bunu yapamadığını devamlı geçmişe takılı ve gelecekle iligili korkularla yaşadığını gösteriyor.Konsantrasyon arttırıcı egzersizler yapsın.Kuran okumak ve ezberlemek mesela...

Mükemmelin hatasızlığın Allah a mahsus olduğunu bilsin bu konuda Allah la rekabate kalkışmasın.Kendisinin kul olduğunu hatasız ve günahsız olamayacağını bilsin,hatalarını kabul etsin ,bu kendisini affetmesini ve hatalarının getirdiği yükten kurtulmasını sağlar.

Eckhart Tolle nin "Şimdinin Gücü" adlı bi kitabı var.İnternet türkçe ebook olarak mevcut onu okursa faydalı olacağı kanaatindeyim.

Manaviyatını ve motivasyonunu devamlı yüksek tutmak için dini sohbet videolarını izleyebilir.Google da şu isimleri aratırsa çok güzel ücretsiz sohbet videolarına ulaşabilir; Hasan Akar,Necmi İlgen,Şener Dilek,Cemal Nar,Terzibaba Necdet Ardıç,Cemalnur Sargut,Ali Küçük ...

Bir kişi çocuk yaşlarda edindiği kodları fobilere, oradan da daha ciddi sorunlara götürebilir. Diyelim kişide kapalı alan ya da açık alanda kalabalıkta durma korkusu var, hepsinin bir ismi var ancak yalın yazmak istiyorum. İddialı söz olacak ancak ardında duruyorum kişi farkındalığını arttırsın, hatta ciddi kademeler aşabilsin, fiziksel, psikolojik sayısız rahatsızlığa merhem olacaktır.... Bilinçaltının çuval çuval birikmesidir fobiler de psikolojik sayısız rahatsızlık da. Elbette genetik faktörü vb. de vardır işin içinde ama çevresel faktör denilip geçiştirilen, işte bilinçaltının durumuyla alakalı.

Şimdi bu değildir ki iki dakika meditasyon yapın, bitti gitti sorun kalmaz, ancak yardımcı olabilir. Anda kalma, farkındalık arttırımı, odağı kontrol edebilme artısı, hepsi fayda sağlar. Kimisine kısa sürede, kimisine uzun zamanlarda, yine kişide bitiyor olay. Fayda görmemiş kişiler olabilir, yolculuğu nasıldır bilinmez ancak yoga ve meditasyonun faydası gerçeğini değiştirmeyecektir bu... Hatta internet üzerinden araştırabilirsiniz, meditasyon, yoga panik atak yazarak aratırsanız. Bununla birlikte, alternatif tıp yine diğer tedavilere ek olarak öneridir, reiki ve pranik şifa da öyle. İşinin ehli kişilerce yapılan şifa çalışmalarımıza dilerse katılsın...

Sevgiyle...

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Birçok tedavi yöntemine başvuruldu. Aklımıza gelmeyenler ve daha önce denenmeyenlerde var yazdıklarınız arasında bunlarıda deneyeceğine eminim. Dediğiniz gibi genetik etkilerde söz konusu ama daha çok geçmişin birikimi olduğunu düşünüyorum. Şifa çalışmalarına katılmasını söyleyeceğim. Tekrar çok teşekkür ederim.

Bir psikolog olarak size yardımcı olmaya çalışacağım. Kişinin panik atak rahatsızlığı var ise öncelikle bi psikoloğa götürülüp analiz yapılması lazım. Buna göre klinik hikaye çıkarılır ve bu klinik hikayede kişinin cocukluğundan beri yaşadıları sorulur. Çünki panik atağın kökünde, bir travma veya şok etkisi yaratacak olay yatar. Piskoloğun öncelikli yapacağı iş bu travmayı bulmaktır. Tedavisi bazen 1 hafta, bazen 1 ay sürebilir. Bu tamamen piskologa ve kişinin kendisine bağlı bişeydir. Hocaya, kocaya, büyücüye, cadıya gerek yoktur. Tedavisi çokta zor olmayan bi rahatsızlıktır. Fiziksel açıdan tam sağlam olurlar ama panik atak zamanı hasta öleceğini bile söyler. Bunlar hepsi adrenalinin kana daha fazla akmasıyla başlar ve tedavi yapılmayana kadarda sürer. Basit bir lisanla söylersek eğer panik atak sinir sisteminin yalancı tetikleyiciler neticesinde bedeni koruma çabasına düşmesiyle başlayan bir rahatsızlıkdır diyebiliriz. Her hastaya özel bir tedavi üslubu uygulanır. Yani genel tedavi diye bir tedavi yoktur. Yani rahatsızlığı aynı olan 3 kişi düşünürsek eğer Ahmet'e yarı, Mehmet'e ayrı, Ali'ye ise yine ayrı bir tedavi yöntemi ugulanır.

Panik atak belirtileri: Mutlaka yürekte çarpıntı olacak, korku veya endişe gibi duygular olacak, ve bu duyqulardan biri ve birkaçı olabilir: nefes tıkanması, gözde bulanıklık, karın ağrısı, uyuşukluk gibi hisler ortaya çıkar ve en fazla 15-20 dakika arası sürür.

Aslında bu uzun uzun anlatılacak bir rahatsızlıktır ama ben burada tıbbi terminolojiyi kullanarak kafanızı karıştırmak istemiyorum ve en basit şekilde anlatmaya çalıştım. Başka bir sorunuz olursa özel mesajlaşma veya direk bu konu altında sorabilirsiniz.

Geri