Olumlama ile Niyetin Farkı Nedir

Nazarlik

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
254
Tepkime puanı
17
Niyet etmek ve olumlama yapmanın farkı nedir?

Olumlama yapmak herkesin artık bildiği bir teknik ve bir çok kişi olumlamalarla bilinçaltını yeniden programlama üzerinde çalışıyor. Ama olumlama kadar hatta doğru yapılırsa ondan daha güçlü sonuçlar verebilecek bir teknikte niyet etmektir. Niyet etmek, bir şeye kesin karar verdiğinizi ve bunu yapmak istediğinizi evrene deklare etmektir. Niyet ederken bazı kurallara dikkat etmelisiniz. Doğru şekilde edilmiş niyet çok güçlü sonuçlar verir.


Olumlama ile niyetin farkı nedir?


Olumlama her hangi bir konuda bilinçaltımızı programlamak için kullandığımız bir yapıdır. Bir olumlamayı defalarca tekrar ederek, bilinçaltımızdaki, üzerinde çalıştığımız inancı değiştirmeye ve bunun yerine yeni bir inanç ekleyemeye çalışırız. Çekim yasası gereği, benzer enerjiler birbirini çekeceğinden,bilinçaltımızdaki mevcut kaydın, yani inancın kendisine uygun şeyleri çekmesini bekleriz. Eğer ben her gün ” Kolay ve hızlı para kazanıyorum” olumlamasını yapıyorsam amacım bilinçaltımdaki, para zor kazanılır inancını değiştirmektir. Yeni inancı bilinçaltıma kabul ettirerek, parayı hayatıma kolay ve hızlı çekmeye çalışmaktayımdır.


Niyet çalışmasında ise, bilinçaltının konu ile direk ilgisi yoktur. Bilinç düzeyinde evrene bir mesaj gönderirim ve ne istediğimi açıkça bildiririm. Niyeti bir kere etmek bile yeterli olabilir ama önemli olan gerçekten hissederek ve kalpten yapılmasıdır.Yani defalarca tekrar koşulu yoktur, anahtar kavram bir kere ama kalpten yapılan niyettir.



Olumlamalarda kısa, bilinçaltının anlayacağı şekilde net düzenlenmiş, bir konuda olan ve şimdiki zamanı içeren cümleler kurmak zorundayız. Aksi halde bilinçaltı olumlamanızı anlayamayacak ve sonuç alamayacaksınız demektir. Niyette ise bunlara gerek yoktur, süreç bilinç düzeyindedir ve niyetiniz uzun, bir kaç konuda, farklı zamanları içeren bir niyet olabilir. Ama niyet ederken dikkat etmeniz gereken başka konular vardır. Niyetiniz kesin olmalıdır yani ne istediğinizi tam olarak bilmelisiniz, koşullara bağlı olmamalıdır, niyette alma- verme dengesi gözetilmelidir ve neyi kabul ettiğiniz çok açık olmalıdır. Aksi halde zayıf bir niyet olacaktır ve sonuç almak zor olacaktır.



Olumlamayı sadece kendiniz için yapabilirsiniz, çünkü değiştirmeye çalıştığınız kendi bilinçaltınızdır, niyeti ise zarar vermemek ve bencilce isteklerde bulunmamak şartıyla herkes için yapabilirsiniz.


Niyette kullanacağınız kalıplar, niyeti söylerken hissettiğiniz kararlılık duygusu, pozitif enerji, kalbinizin sevinçle dolması ve inanç faktörü çok etkilidir. Olumlamada ise bunların önemi yoktur. Siz inanmasanız bile, olumlama sonuç verir, önemli olan sürekli tekrarlarla bilinçaltını ikna etmektir.
 

alin

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ara 2010
Mesajlar
723
Tepkime puanı
338
Konum
İstanbul
Niyet etmek, evrenle kişi arasında rezonansı kurmaktan geçer. Çok güçlü bir kontaktır kurulan rezonans. Artık yılmış olduğumuz bir durumu değiştirmek de içine girer, bir şeyi gerçek bir istekle ya da belki hırsla söylemekte. Hırs derken negatif anlamda olmak durumunda değil, yoğun enerji salınımıdır aslolan.

Ancak şu da var, niyet bir kere gerçekleşebilir o enerji doğru derecede salınırsa, peki sonrası? Bilinçaltı şayet o konuyla ilgili, kişiye doğru gelecek kodu taşımıyorsa, devamı olması gereken niyetler yeniden gerileme gösterebilir. Örneğin, şans oyunlarında ciddi paralar kazanan kişilerin büyük çocuğunluğunun, yeniden belirli zamanların ardından o zenginlik halini kaybettiğini duymuş muydunuz? Çünkü para bolluğunu henüz kendi kalıbı olarak oluşturamamışlardır. Niyet net ve kesin, tek seferlik işlerde iş görebilir ancak devamını sağlayacak kendi kalıplarımızın da doğrulaşabilmesidir.

Önerim, niyet dediğimiz rezonans halini yakalayabilirsek, sonrasında yine bilinçaltının revize edilmesini de işin içine sokmamız, yoksa çoğu şey tek kerelik gibi görünse de kaybetme ihtimali olan durumları korumak gerekecektir.

Bu arada sayın nazarlık alıntı ise belirtmeliyiz değil ise kendi nickinizi imza gibi yazabilirsiniz.

Sevgiyle...
 

Nazarlik

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
254
Tepkime puanı
17
Kusura bakmayin normalde yaziyordum alinti diye, yine dalginligima gelmis, tsk ederim.
 
Üst