Olumlama Cümleleri

Mistik Bella

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Mar 2013
Mesajlar
115
Tepkime puanı
5
Yazar: Hakan Arabacıoğlu

Söz büyüdür. Bu nedenle kullandığınız her sözcüğün niyetinizle, varmak istediğiniz noktayla ilgili olmasına özen gösterin. Ağzımızdan çıkan en küçük bir söz bile tüm vücudumuza, tüm evrene yaydığımız bir emirdir. Dolayısıyla odaklandığımız düşünceler ve sıkça ağzımızdan çıkan sözler bir süre sonra bizim gerçekliğimiz olmaya başlar.
Bugüne kadar kim bilir size neler söylendi? Sadece öyle söylendi diye hiç denemeden, farkında bile olmadan kabul ettiğiniz kim bilir neler var? Ancak bunların artık önemi yok. Önemli olan nasıl bir "siz" yaratmak istediğiniz. Hayal ettiğiniz yeni sizi yaratırken, kelimelerin, hedefinize uygun olumlama cümlelerinin gücünü unutmayın. Bu cümleleri boş kaldığınızda, araba kullanırken, uykuya dalmadan önce, sabah kalkar kalkmaz aynaya bakarak sık sık yüksek sesle tekrar edin. Ödev verilmiş bir ilkokul çocuğu gibi sayfalar dolusu yazın. Yazı evrenle yaptığınız bir sözleşmedir.
Sitedeki olumlama cümleleri her gün artacağından, her seferinde karşınıza yepyeni cümleler gelecek. Bu cümlelerden faydalanabilirsiniz. Ancak kendi olumlama cümlelerinizi yazmak isterseniz dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:

1. Olumlama cümleniz olumlu olsun! Yani Hasta olmak istemiyorum yerine "Sağlıklıyım" gibi tamamen olumlu kelimelerden seçilmiş kalıplar kullanın.

2. "İstiyorum" ifadesinden kaçının. "Mutlu bir hayat istiyorum" demek yerine "Mutlu bir hayata sahibim" deyin. Evren onaylayandır. "İstiyorum" dedikçe istemekle kalırsınız. "Sahibim" dediğinizde tüm hücreleriniz o andan itibaren mutlu bir hayata sahip olduğu komutunu alır ve size bunu yaşatmaya başlar.

3. Cümleler hedefinizi net içersin. "Zayıflıyorum" gibi sonunun nereye gittiği belli olmayan cümleler kullanmayın. Eğer muhakkak zayıflamakla ilgili bir cümle kurmak istiyorsanız, varmak istediğiniz hedef kiloyu da içine koyarak "55 kilodayım", hatta "55 kiloda olduğum için şükürler olsun deyin".

4. Belirsiz ifadelerden kaçının. Kurduğunuz cümle herkes tarafından anlaşılabilecek basitlikte olsun.

5. Cümlelerinizi gelecek zaman yerine şimdiki zaman veya geniş zaman kipinde kurun. "Çok mutlu olacağım" demek yerine "Çok mutluyum" deyin. Gelecek zaman kipi yaşamak istediğiniz durumu her zaman daha ileri bir zamana öteler. Böylece hiçbir zaman o durumun içinde olamazsınız.

6. Olumlamalarınız başka insanlar hakkında değil kendiniz hakkında olsun. "Bana saygı göstersin" demek yerine, "Saygı görmeyi hak ediyorum" deyin.

7. Cümlelerinizi yumuşatabilirsiniz. "Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum" şeklinde ilk başta ikna olmakta zorluk çektiğiniz cümleleri "Kendimi olduğum gibi kabul etmeye niyet ediyorum/ hazırım/ başlıyorum, kendimi olduğum gibi kabul etmeyi öğreniyorum" şeklinde yumuşatın. Zamanla bu cümleleri "Kabul ediyorum" şeklinde değiştirirsiniz.

Japon Dr. Masaru Emoto suyun, söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğini birbirinden muhteşem su kristali fotoğraflarıyla gözler önüne seriyor. Vücudumuzun 4'te 3'ünün su olduğunu düşünürseniz, ağzınızdan çıkan her sözle önce kendinize sonra çevrenize neler yaptığınızı daha iyi anlayabilirsiniz.
Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız mutlaka kullandığınız cümleleri de değiştirin ve olumlama cümlelerini bol bol kullanarak ruh halinizi daha olumluya çekin.
Olumsuz cümleleri şimdiki zaman kipinde değil, geçmiş zaman kipinde söyleyin: "İlişkilerim kısa sürüyor" yerine "Bugüne kadar ilişkilerim hep kısa sürdü" deyin. Böylece kendinizi bütün yeni ihtimallere açarsınız.
Olumlama cümlelerini kullanırken, aynı zamanda harekete de geçin: Artık her gün "zenginim" diyorum, yakında zengin olurum. Bu yanılgıya düşmeyin.Sadece zihininizi yeniden programlamanız yetmez. Hedeflediğiniz duruma doğru adım da atmalısınız. Bir aksiyon planı oluşturmalı ve harekete geçmelisiniz. Bu süreçte bir yaşam koçundan da destek alabilirsiniz.
 

bluecat

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
142
Tepkime puanı
16
Konum
İstanbul
Yazınızı çok beğendim, Japon Dr. Masaru Emoto'nun su kristali fotoğraflarına baktım, hepsi duygularla birbirinden güzel şekiller oluşturmuş. Bu durumda aklıma kar kristalleri geldi, hepsi birbirinden güzel olur. Peki onlara olumlama yapan nedir? Tanrı mı, kar yağarken sevinen bizler mi, yoksa başka birşey mi?
 

Mistik Bella

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Mar 2013
Mesajlar
115
Tepkime puanı
5
Teşekkür ederim.
Söylediyiniz benezerliyi mantıkla karşılaşdırırsak o zaman sonuç şu oluyor. Bizler kar yağarken neticeyi görüp seviniriz. Halbuki kar yere indiyinde artık kiristalleşmiş oluyor. Bu durumda geriye Tanrının olumlaması kalıyor Ki bu da bir mucize ve de çok sevindirici. :Angel_anim:
 
Üst