"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ölüme Yakın Deneyimler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu konuya ilgi duyan kişiler için "Ruhların Yolculuğu" adlı kitabı tavsiye edebilirim kitapta ölüm ve yeniden doğum arasındaki ruhsal dünyada neler olduğu ve kişilerin ölüm anında neler deneyimlediği anlatılıyor.

Michael Newton adlı yazarın Ruhların Kaderi adlı kitabını aldım çok ilginç bir konu.

Geçenlerde buna benzer bir araştırmayi okumuştum.Bilincin o anı yaratabileceğini söylüyordu bilim adamları. Dünyada milyonlarca vaka olmuş olması bilim insanlarında kafasını karıştırmaktadır. Fakat, kimi bilim insanları bazı uyuşturucuların yada bazı deneylerin aynı etkiyi yaptığından dolayı, bu durum, beyin sapının insana oynadığı bir oyun olarak görmektedir. Bu konuda nette bir çok yazı bulunmaktadır.

Bir röportajdan alıntı ;

- Ölüme Yakın Deneyim yaşayanlar, deneyim sonrasında ‘Ölüm yok, yaşam sonsuz,’ diyorlar. Ben de farklı değilim. Şöyle bir noktaya geliyorsunuz: ‘Yaşam sonsuzsa…. Ölümden sonrasından veya doğumdan öncesinden söz etmek niye? Belki de yeniden tanımlamamız gereken şey ölüm değil, yaşamdır!
- Ölüm, benim için artık içinden geçtiğim bir ‘kapı’ veya bir ‘bilinç değişimi’ haline geldi. Ben de diğer milyonlarca insan gibi bu deneyimler sırasında ve sonrasında, bir bedenden ibaret olmadığımı, yaşayan bir ruh olduğumu, yani ebedi olduğumu fark ettim. Ölümden korkum yok, çünkü ölmekte korku yok, devamlılık var. Son duraklar yok. Yalnızca büyüme, kendimizi yetkinleştirme ve Yaratıcı ile birlikte oluşturma potansiyelimizi gerçekleştirme söz konusu.

Bu konuyu konuşmayı sevmiyorum fakat meraklısı varsa çok yakın olduğum ve ölümden sonra doktorların zar zor nabzını kurtardığı bir birisine sormuştum
minik bir kayıkta gittiğini söylemişti,Pek hatırlamıyorum fakat öyle bir şeyler galiba bir mitolojide geçiyordu
belkide bilinç altının yansımasıda olabilir,Eğer o şekildeyse kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum

Geri