Olivin (Zebercet)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TravisBickle

Kayıtlı Üye
Olivin ile herhangi bir takı yapmak istiyorum.Parçacıkların büyüklüğü önemli mi? Kullanacağım yapıştırıcı biraz rengini değiştirebilir. Renginin değişmesi veya herhangi bir kimyasal acaba taşın gücünü etkiler mi? Bir de takıyı bakır veya gümüşten mi yapmalıyım? Takı yapmaktan anlayan arkadaşlar biraz bilgi verebilir mi?
 
Herhangi bir yapıştırıcı önerilmese de, gereklilik varsa doğal yapıştırıcılara yönelin. Taşların özelliklerinden faydalanmak adına ne kadar orijinal yapısı bozulmadan kullanılırsa o kadar verim alınır. Bu taşın özelliklerinden biri olan doku bozulmasını önleyici etkisi sebebiyle, gümüşün de benzer etkiler taşıması düşünülürse gümüş daha uygun olacaktır. Ancak taş ve madenlerin titreşim farklılıkları sebebiyle yine metal temaslarında azami dikkat ve bilgi gerekir ve yine metalle buluşturulmamasını tavsiye ederim. Yani ne kadar doğal ve sade o kadar iyi. Yok ben taşın süsündeyim derseniz dilediğiniz gibi kullanım tasarrufu sizin elinizdedir.
Bu taşın kalp,dalak,ciğer,pankreas gibi fiziki organları desteklemesi yanında, panik atağa neden olabilecek bazı negatif hislerin dönüştürülmesi, kıskançlık gibi negatif duyguların baskılanması ve/veya dönüştürülmesi, beden-enerji uyumunu sağlanmasını yardımcı olma gibi etkileri vardır. Aynı zamanda kalp çakrasının düzenli çalışmasına ve prana enerjisinden istifade etmeyi kolaylaştırıcı etkisi de düşünülebilir. Yeşim taşının kardeşi gibi denebilir belki.
Olivin taşının ''Zebercet'' türü biraz daha kirli bir yeşile sahiptir ve nispeten Olivin'in ucuz türünü kapsar. Zaten Zebercet denmesinin nedeni ilk Kızıldeniz'in Zebercet adasından çıktığı için bu isimle anılır ama dediğim gibi farklı türleri vardır.
İşleme için de aslında sert bir taştır ki sertlik derecesi 6-7 dir. 7 epey sert bir değer olarak kabul edilir. Kendiniz üstünde çalışacaksınız nasıl işleyeceğinize dair ön çalışmalar yapmanızı öneririm. Konkoidal kırılma yapısı nedeniyle ana kırılma hatlarını göz önünde bulundurup, orjinal büyüklüğüne göre işleme yapmanızı öneririm. Mesela kırılma hatları fındık büyüklüğünde bir parça veriyorsa o kadar, ceviz büyüklüğünde veriyorsa o kadar. Zaten taşlar bedene değecekse en az fındık büyüklüğünde olması yeğdir. Bazı durumlarda fındığın yarısı kadar yüzüklerde kullanılır ve lakin bunlara da yazı ile, tılsım ile veya okuma ile enerji yüklemesi yapılır.
 
Bir çeşit deneme yapacağım. Taşı işlemekten ziyade istifleyip yapıştırmayı düşünüyorum. Profesyonel bir taş ustası değilim sonuçta. Zaten küçük parçacıklar halinde çıkarabiliyorum genelde. Ben bu parçacıkların tümünü toplayıp tabanına küçükler, üste doğru büyük olanları yapıştırmayı düşünüyorum. Belki bir çeşit piramit şekli alabilir. Bunun için kullanabileceğim doğal yapıştırıcı ismi veya hazırlanışı hakkında bilginiz var mı?
 
Bir nesne yapacak kadar büyük bir taş bulamadım henüz. Minik parçaları yapıştırmayı düşünüyorum daha önce söylediğim gibi. Taşları Ekvator Ginesi Malabo' da buluyorum. Volkanik bir dağın kenarında yaşıyorum ve çalışıyorum şu an.
 
Yanına ya bir cetvel ya da boyunu ölçeklendirebileceğimiz bir obje koyup tamamını çekebilir misiniz? Bir de biraz daha aydınlık ve net olabilirse tabii ki daha iyi olur.
 
Bu gün bir kaç taştan çıkarmayı deneyeceğim. Merak ettiğim bir konu da takıda eski ve güçlü bir kapok ağacının dalını kullanmam bir şeyi değiştirir mi? Aslında elimde birden fazla takı malzemesi olabilecek şey var. Fakat nasıl doğru kullanabilirim bilmiyorum. Aslında ne işe yaradığından ziyade Afrika' dan bir anı olarak götürmek istiyorum. Yine de işime yararsa iyi olur.

Bu resimdeki bozukluk yaklaşık 50 kuruş büyüklüğündedir. Muhtemelen deneyimsizliğim yüzünden iyi parçaları toplayamadığımdan ve çıkarırken kırdığımdan çok küçük veya rengi bozuk kalitesiz parçalar çıktı. Olivin olduğuna neredeyse eminim. Bir şekilde hepsini temizleyip bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Taş işleme konusunda en ufak bilgim yok. Kendim deneme yanılma yöntemiyle çıkarıyorum. Yardımı olacak püf noktalar biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst