"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğrenim kredisi ile ilgili soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kizir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kizir

Banlı Kullanıcı
Arkadaşlar ben bu sene öğrenim kredisi aldım(geri ödemeli) KYK'dan 3 yıllıktı 1 yılı doldu. 2 yıllık turizm okuyordum birde hazırlık 3 yıl. Ben şimdi 1 yılı tamamladım. 2 yıllık dış ticarete geçersem kredim kesilir mi? Sonuçta 2 yıl daha alacam ve 2 yıllık bir bölüme geçiyorum yine.

Arkadaşlar ben bu sene öğrenim kredisi aldım(geri ödemeli) KYK'dan 3 yıllıktı 1 yılı doldu. 2 yıllık turizm okuyordum birde hazırlık 3 yıl. Ben şimdi 1 yılı tamamladım. 2 yıllık dış ticarete geçersem kredim kesilir mi? Sonuçta 2 yıl daha alacam ve 2 yıllık bir bölüme geçiyorum yine.

şimdi siz önlisans turizm ve otelcilik okuyorsunuz. turizm okurken hazırlık aldınız. hazırlık var mı? önlisanslarda bilmiyordum.
iyide dış ticarete nasıl geçiyorsunuz onu anlamadım 2 yılı 4 yıla tamamlama ise öğrenim kredisi kesilmez.

şimdi siz önlisans turizm ve otelcilik okuyorsunuz. turizm okurken hazırlık aldınız. hazırlık var mı? önlisanslarda bilmiyordum.
iyide dış ticarete nasıl geçiyorsunuz onu anlamadım 2 yılı 4 yıla tamamlama ise öğrenim kredisi kesilmez.
Sınava tekrar girdim bu sene evet turizme bu sene hazırlık koymuşlar turizmi bırakıp dış ticareti yazacam gelme ihtimali yüksek.Geldi diyelim bende turizmi bırakıp dış ticarete kayıt oldum ozaman kesilir mi?

Madde 23- Kredi almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında veya herhangi bir nedenle çıkarıldığında, kredisi kesilir. Ancak; öğretim kurumundan ayrıldığı veya çıkarıldığı tarihten itibaren bir yıl içerisinde öğrenimine başlaması ve talebi halinde kredisinin ödenmesine devam edilir. Bağlı bulunduğu öğretim kurumundan altı ay ve daha fazla süre ile uzaklaştırma cezası alanların kredileri, bu durumlarının öğretim kurumunca Kuruma bildirildiği tarihi takip eden kredi döneminden itibaren aldıkları ceza süresi kadar kesilir ve bu süreye ait kredi bir daha öğrenciye ödenmez.

Öğretim Kurumunu Değiştirme Halinde Kredinin Kesilmesi Madde 26- Devam ettiği öğretim kurumundan bir yıldan fazla başarısız olan veya bir yıldan fazla ara veren öğrencinin, yeni bir öğretim kurumuna kayıt olması halinde kredisi ödenmez.
kaynak: ÖĞRENİM KREDİSİ YÖNETMENLİĞİEkli dosyayı görüntüle 4901

Kısacası burdan şu anlaşılıyor ki sizin okulu bıraktığınız için önce öğrenin krediniz kesilcek. Ve okuldan ayrıldığın tarihten itibaren bir yıl içinde tekrar bir okula kayıt olursanız ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunursanız yine öğrenim kredisini alıcaksınız.
Burda şuan sizin için önemli olan bir yıl buna dikkat edin bir yıldan fazla olursa alamıyorsunuz. Kazancam nasılsa diye şuan okuduğunuz bölümden kaydınızı sildirmeyin. Önce gerçekten kazanın sonra öyle kayıt sildirin derim.

Buarada üzgünüm flood olucak ama yapmalıyım. Ayrıca kaydınızı sildirmeden önce okulda Öğrenci İşlerine konunuzu birdaha sorun. Yönetmelik değişebilir biz yanlış yorumlayabiliriz ya da başka bir şeydir onun için okulunuzdanda konu hakkında net bir bilgi alıp kaydınızı sildirmeye gidin. Ve eğer dikkat etmeden kaydınızı sildirirseniz birdaha okula kayıt olmak istesenizde sizi kayıt etmezler onun çok dikkatli olun bu konuda. Ben size sadece yardımcı olmaya çalıştım asıl okuldan bilgi almalısınız doğru olan bu.

Çok teşükkür ederim alakanız için :) Yardımcı oldunuz okula ve kyk bürosunada sorarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri