"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Obsesif Kompülsif Bozukluğun Tedavi süresi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mikemoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mikemoon

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar Obsesif Kompülsif Bozukluğun Tedavisi için
kaç seansta çözüme ulaşıyor bilgi verirseniz sevinirim

Seans olarak bilemeyeceğim fakat uzun bir süreç olduğunu söyleyebilirim.Tabii bu kişinin sorunlarına yaklaşımına da bağlı. Örneğin kişi tedaviye gönüllüyse ve sorunlarının kendinden kaynaklandığını düşünüyorsa ve iyileşmek için çaba gösteriyorsa iyileşme süreci kısalıyor.Aksi durumlarda ise bu süreç uzuyor.

Toplumda görülme sıklığı sanıldığının aksine oldukça fazladır ve kadın erkek dağılımı eşittir.
Hastalığın semptomları; zorlayıcı, davetsiz düşüncelerin hastalarda tekrarlayıcı, adet edinilmiş hareketlerin oluşmasına neden olması ve bunların günlük yaşamı etkilemesidir. Hastalar bu davranış ve düşüncelerden sıkılmış olsalar da nadiren davranışlarında isteklidirler. Başarılı teşhis doktor tarafından ayrıntılı sorgulamayı gerektirmektedir.

Tedavi, semptomların azaltılmasına yönelik olmakla beraber tamamen düzelme enderdir. Tedavi klomipramin veya selektif serotonin geri alım inhibitörü antidepresanların depresyonda kullanılan dozlarından daha yüksek dozlarda kullanılmasıyla sağlanmaktadır. Davranış tedavisinin de tek başına veya farmakolojik tedaviye kombine olarak tedavide yeri vardır.
Tedavi ve seanslar hastalığın aşamalarına göre düzenlenir. Yeni bir vakaysa tedavisi daha kısalır, yok eğer geç farkedilmiş veya kronikleşmişse tedavi oldukça uzun sürer. Hastanız uzman hekim' den yardım aldıysa ve sonuç alamadıysanız, sevgili Yule' ye özel mesajla bir danışın derim. Çok geçmiş olsun.

Obsesif kompulsif bozukluk dahil tüm psikolojik rahatsızlıklar için konuşuyorum; asla belli bir seans sayısı ile hareket etmeyin.Size gittiğiniz uzman şu kadar seans alacaksınız diyemez,çünkü bu iş pek çok değişkene bağlıdır. Emek, aksatmadan terapi ve düzenli ilaç kullanımıyla üstesinden gelinicek bir durumdur,pek çoğu gibi..

Herkes farklidir, farkli yasar, farkli algilar..iyilesme surecide insanin kendisine baglidir..Onemli olan buna sebep olan sorunun kokenini bulabilmek.Tetikleyici etkilerin farkina varabilmek...Yeterki sorununuz oldugunu kabul edin iyilesmeye adim atmis olursunuz. Tecrubelerime dayanarak soyluyorum..

Geri