darkman05
Kayıtlı Üye
Selamun Aleyküm değerli hocalarım sitenizi gerçekten çok beğeniyorum ve gerçekten bilgili insanların tabiri caizse takıldığı bir forum olarak gözlemliyorum. Benim aylarca araştırdığma rağmen net bir bilgi elde edemediğim bir konu var. Soru aslında çok klasik "dövme yaptırmak günahmı." Bazıları günah diyor bazıları değil diyor bazıları gusule engel olanlar var olmayanlar var olmayanlar değil ama kendi bedenine acı verdirttiğin için günah boyutu var diyor sadece bu konudan günah diyor. Bazıları Hz.Muhammed(s.a.v) efendimizin hadisi var dövme ile ilgili diyor hatta şöyle bi hadis "Onlar ki ; Dövme yaptıranlar, Allahın rahmetinden ve cennetin kapılarından edebiyen imkansız kılınacaktırlar. ( Hz. Muhammed (s.a.v) / Hadis-i Şerif )" . Ve bunun gibi bir kaç tanedaha hadisi şerifi internette bulabiliyoruz. Şimdi herkez kafasına göre bişey diyor net bir cevabı hiçmi yok KURANDA'da geçmiyor galiba ama yinede şeytan işi diyolar. Ama ben yinede okuduğum okuldaki bir din hocasına sormuştum oda aynen gusule engel olanlar ve olmayanlar var olmayanlar günah değildir demişti ama kendi vücuduna acı çektirdiğin için günah demişti. Ben sormuştum ama hocam Hz.Muhammed(s.a.v) hadisi var bu konuyla ilgili tebessüm ederek yok dedi ama yinede tavsiye etmiyo gibi bi havası vardı o konudada kafam çok karışmıştı. Sonra çok bilgili ilim bilen tanıdığmız bir hoca vardı evimize misafir geldi orda fırsat bulup sordum şiddetle önermedi şeytan işi dedi birazda yaşlı baya karşı çıkmıştı derken kafam allak bullak oldu ama şeytan işi diyen hoca gerçekten bilgili vardır bi bildiği dedim vazgeçtim. Ama bu aralar gene düşünüyorum yaptırmayı sürekli beynimde gündeme geliyo bu konu
yokmu bu konuya hakim olanlar bekliyorum hocalarım ..