NECRONOMICON

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shosin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shosin

Kayıtlı Üye
Selam olsun tüm forumda ki abilerime ablalarıma ve kardeşlerime.

Herhangi bir şekilde reklam tarzı birşey yapmadığımı öncelikle belirtmek isterim. Sadece siz değerli insanların düşünceleri ışığında bir tartışma konusu ve bilgilerimizi paylaşma ortamı olarak sorumu soracağım.
Öncelikle adından da anlaşılacağı gibi NECRONOMICON diye bir eser varmış PDFine de baktım sizler için şöyle bırakıyorum belki bir göz atmak istersiniz.

https://share.google/0zKstinl0Fbn17MOs

Ne düşünüyorsunuz? İçinde ki tılsım tarzı vefk benzeri şeyler hakkında? Benim tam bir bilgim yok. Ama Müslümanların vefklerine ve tılsımlarına hatta sembollerine benzer yapılar var bu kitapta. Belki çoğu kurguda olabilir. Şems'ül maarif mi? Yoksa NECRONOMICON mu? Hangisi sizce daha bilgilendirici ve gerçekçi duruyordur? Şems'ül maarif'i internet üzerinden buldum hatta büyük bir kısmını da okudum ama eksikleri vardı sanki. Orijinal halini sizler biliyorsanız paylaşır mısınız?

Bu çıkarımı neden yaptınız. Semboller ya da okumaları yüzünden mi
Kesin bir çıkarımda bulunamam. Öyle bir hüküm verecek seviyede olduğumu hiç sanmıyorum. Ama bana kalsa NECRONOMICON gibi bir şey ile büyü veya büyü benzeri artık her neler varsa, yapılması kötü olur gibi bir düşüncem var. Şems'ül maarif ve yine Müslüman olupta büyü, sihir ve o tarz şeylerle ilgili yazılar yazan şairlerin eserleri kullanılmalı diye düşünüyorum. Çünkü onlar işin biraz daha içinde. NECRONOMICON ise daha tehlike verici ve kontrolsüz gibi geliyor.

Çok bilginiz yok ise çok da fikriniz olmamalı bence. Şahsi fikir yürüteceğimiz konular değil ki. Heleki karşılaştırma yapmak olukça manasız olur. Bu kadar ön yargı da iyi bir şey değil hiç bir konuda. Aynı zaman da bu öğrenmeye kapalı olmaya yok açar.

Hiç bu kitaptan çalıştınız mı?
Nasıl sonuçlar aldınız?
Semboller hakkında bilginiz var mı ?
Spells de ki mantık nedir gibi araştırma üzerine sorular ile birlikte anlam kazanır.

Parapsikoloji ciddi bir konudur.

Geri