Yedi uyurların yaşadığı dönemde hangi dil kullanılıyordu sence?7 uyurların isimleri. Yemliha, mislina, mekselina, mernüş, dabernüş, şazenüş.
Evet aynen öyle, ben de nerden tanıdık bu kelimeler diyorum. Çok teşekkür ederim7 uyurların isimleri. Yemliha, mislina, mekselina, mernüş, dabernüş, şazenüş.
İbranice olduğunu düşünüyorum. Net bir bilgim yok.Yedi uyurların yaşadığı dönemde hangi dil kullanılıyordu sence?
Havas kitapları hep bu tür isimlerle dolu...
Ben korunma için yazıldığını biliyorum. Hatta 7 isim halka şeklinde yazılıp ortasına onları koruyan kıtmir ismi yazılarak tılsım tarzı yapılıyor.İbranice olduğunu düşünüyorum. Net bir bilgim yok.
Bu isimler genelde hastalar için şifa niyetine yazılır. "7 uyurlar 309 sene yatıp kalktıysa, sende hasta yatağından kalk.. " tarzında.
Haklısınız. Yıllar önce bende kendim için şimdi hatırlayamadığım bir niyetle hazırlamıştım. Bir çok amaç için hazırlanabilir.Ben korunma için yazıldığını biliyorum. Hatta 7 isim halka şeklinde yazılıp ortasına onları koruyan kıtmir ismi yazılarak tılsım tarzı yapılıyor.
Evet ben de rızık ve bereket için hazırlandığını duymuştum. Daimon'un yorumu da çok ilginç ve güzel olmuş.Haklısınız. Yıllar önce bende kendim için şimdi hatırlayamadığım bir niyetle hazırlamıştım. Bir çok amaç için hazırlanabilir.