"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutluluk nedir sizce ?

yesillyeşil

Banlı Kullanıcı
Mutluluk nedir sizce?
Mutluluk güdüsel bir duygudur. Bazen kelebeğin kanadında ya da bir çiçeğin tohumundadır, masum çocuk gözlerinde ya da aşkın heyecanındadır mutluluk. Gülümseyerek konuşmak, sarılmak, özür dilemek, affetmektir mutluluk. Sevmek, sevilmek aşık olmaktır mutluluk. Aslında mutlu olmak için o kadar çok nedenimiz var ki ama bunları görmediğimiz gibi birde hayatı kendimize zehir ediyoruz.
Dünya nereye gidiyor ve biz bu evrenin neresindeyiz? Neden mutlu olamıyoruz? Neden asık yüzlüyüz? Neden depresyon denilen hastalık bu kadar arttı toplumumuzda? Sayamayacağımız kadar çok nedenler var mutsuz olmamız için.
Peki, bu nedenler var diye mutluluğu hak etmiyor muyuz? Hiç mutlu olamayacak mıyız?
Elbette ki mutlu olacağız. Mutluluğa giden yolun iki anahtarı vardır. Birincisi kendini, ikincisi'de başkalarını mutlu etmektir.
Madde 1= Kimi seversen sev ama önce kendini sev. Ellerini sev, gözlerini sev, tüm bedenini sev. Kendinle gurur duy, iltifat et kendine.
Bu yaşına kadar kimler için ne fedakârlıklar yaptın bir düşün. Ailen için yaptın, eşin için yaptın, çocukların için, toplum için. Hep başkaları için yaşadın hayatını.
Şimdi diyeceksin ki ailem ve yakın çevrem için çok fedakârlık yaptım ama toplum için bir şey yapmadım. Yaptın!
Topluma yaptığın en büyük fedakârlık( Bu işi yaparsam el ne der ) diyerek kendin için çok güzel olacak bir oluşumu toplumdan çekinerek oluşmasına izin vermedin…
Bu yaşına kadar kendin için ne yaptın? Bir liste çıkar desem ailen ve toplum için yaptıkların uzun bir liste oluştururken onların yanında kendin için yaptıkların bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az kalır.
Dünyayı mı gezmek istiyorsun? Kendini yollara mı vurmak istiyorsun?
Maddi durumunda iyiyse ne duruyorsun? Bir haber ver gittiğini ve bin ilk otobüse! Nereye gittiğine bile bakma, çık yola. Soranlara ise “Kendime gidiyorum” de. Kes dünyayla iletişimini. Bir mola yerinde pilav üstü kuru yerken alacağın tadı düşün. Denizde balıklarla oynaştığını düşün. Yeşillikler içinde bir çay molasında kaybolduğunu düşün. Kayboluşlar insana kendini buldurur bazen. Hem keşfetmek diye de bir şey var bu dünyada. Serüvenci bir ruhun varsa bundan kime ne? Bir kâşif olmanın hazzını yaşa. Geride kalanları da unutma elbette. Ama onlar da seni seviyorlarsa eyer beklemeyi bilsinler.
İçinden şarkı söylemek mi geliyor? Başla şarkı söylemeye. Hem de bağıra bağıra söyle. Şarkının sözlerini bilmiyorsan uydur, ne olacak ki? Merak etme, kınamazlar seni. Ayıplarlarsa da bu onların sorunu, sen eğleniyorsun ya… Kendi besteni kendin yap, kendi sözünü kendin yaz ve söyle. ”Bu şarkı da nereden çıktı? Diye sorarlarsa “Kendime kendim yazdım” de.
Önce Kendin için yaşa, kendin için sev, kendin için âşık ol. Başkalarını beğenirken kendini de beğen küçümseme ve başkalarını dinlerken kendini de dinle her zaman. Ancak o zaman bulabilirsin mutluluğun birinci formülünü.
Madde 2= Karşılık beklemeden sevmek,teşekkür minnet beklememektir. Çünkü insan ihtiyaçlarının azlığı kadar güçlü, karşılıksız verebildiği kadar büyüktür!
Psikolojide karşılıksız sevgi hakkında şöyle bir tanım vardır.
Beklenti + Suçlamayı getirir
Suçlama + Öfkeyi getirir
Öfke + Kin doğurur
Kin + Seni bitirir
Beklenti içinde yapılan her türlü arkadaşlık iki tarafı da yıpratır yorar, yargılamasına sorgulamasına neden olur, suçlar, öfkelendirir, saygıyı bitirir sevgiyi yok eder sonunda da ilişkiyi bitirir.
Karşınızdakini olduğu gibi kabul edip severek, kusur aramazsanız ona kendisini değiştirme fırsatını vermiş olursunuz. Bazen katılmasam da atalarımızın her söylediği söze şu sözlerini beğeniyorum (sen iyilik yap at Denize Balık bilmezse Halik bilir ) ve Hadiste Peygamberimizin’de dediği gibi ( Kişi yaptığını yaşamadıkça ölmeyecektir ) en iyisi iyilik yap ve iyilik gör…
Sen mutlu olduğunda mutluluğun adeta ışık saçacaktır senin o ışığın başkalarına da yansıyarak onları mutlu edecektir inan. Mutsuzken, ne yazık ki karanlıksın kimseyi mutlu edemezsin. Birde herkesi birden mutlu etmeye çalışıyorsan nafile emektir uğraşma, çünkü olmazlar
Sana tavsiyem umut ordusuyla yürü umutsuzlukların üzerine, zafer senindir mutsuzlukları kurşuna dizdiğinde..

Selam ve dua ile.

Mutluluk herkese göre farklı bir kavramdır.Herkes için bambaşka şeyler ifade eder.Fazla melankolik olacak ama benim için hiç birşey mutluluğu ifade etmiyor.Hayatım içerisinde çok ender tattım.Belki de mutluluğun gerçekte ne olduğunu bile bilmiyorum.

İnsanın sevdiği bir kişi varsa (bana göre) kesinlikle mutludur. O karşıdaki kişi de kendisini seviyorsa tam mutluluk vardır. Ondan alınan haz hiçbir şeyden alınmaz mega_boy'un dediği gibi bunun da farkına varabilen, neden mutsuz olsun ki :)

Mutlulugu meydana getiren sey tatmin olma duygusudur, bunun icin bir amac lazim...

Insan kendisine bir amac belirler pesinden kosar yaklastikca mutlu, uzaklastikca mutsuz olur.
ne zaman tatmin oludu amac degisir, ve yineden bir arayis baslanir..

Bana göre ölümsüz olanin disindakilerin verdigi mutlululuk hakikisinin yaninda gölge mesabesindedir...

bence mutluluk,en zor koşullarda bile umudunu yitirmemektir,gecenin en karanlık anının sabaha en yakın olduğu zaman olduğunu bilip umut etmektir.

Mutluluk? Dün abla dediğim bir tanıdıkla muhabbetimizde en son mutlu olduğum anı sordu. İnanın hatırlamıyorum. Bazen gülüyorum falan bazı olaylara ama mutluluk farklı birşey. Ben o güldüğüm anlarda sadece rahatlamış hissediyorum. Mutluluk, heyecan, korku, sevinç ve merak gibi duyguları hissedemiyorum. Yani ruhsuz gibiyim. Sadece acı, hüzün, üzüntü gibi hisleri tam anlamıyla hissediyorum. Diğerlerinin dozajı (yani hissetme derecem) çok az ya da yok denilebilir. Kendimi ruhsuz gibi hissediyorum diyebilirim...

Mutlulugum az sevinçIerim çoktur.MutIu oImak huzurdan geçer saflıgın verdigi bir ginginIiktir bana göre.Tabi kişinin mutIu oIma ve ediIme durumIarı da degişir, kimbiIir belki de kendimizi mutIu etme konusunda henüz usta degiIiz hayat üzerinde oImadıgımız gibi..

mutluluk..insanın gündelik hayatında olduğu sandığı fakat yalnız kalmak gibi durumlarda aslında olmadığını anladığı şeydir...

Geri