"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutluluğumuz nerede saklı?(Hadi birlikte fark edelim)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün şunu da yazacaktım unutmuşum.Egoyu sıfırlamak günümüz sevgisizliğinde o kadar zor ki..Bazen tutunacak tek dal o olabiliyor çünkü..Aşılması çok daha zorlaşıyor böylece:(
Herkes mutluluk ve huzurla, zevk ve hazzı birbirine karıştırıyor. Bu zaten bariz bir olay, egodan da kişinin sahip oldugu ve kendinden ayrı bir şeymiş gibi bahsetmesi de ayrı bir hata. Çünkü; kişi egodan bahsederken egom der ve böyle egom ve ben olmak üzere iki ayrı olgu ortaya çıkar fakat olay öyle değildir, hepimiz egonun ta kendisiyiz ve egonun dışında birbirinden ayrı ve farklı bir "ben" diye birşey zaten yoktur. Ego'nun olmadıgı her yerde her şey zaten bir ve bütündür bir ayırmaya ihtiyaç yoktur.

Bu konuya şunlarıda yazmak istiyorum.Mesela sevilmek,doğru anlaşılmak benim mutluluk nedenim yaşamda.Mesela bunu mabede bile taşıdım.Reelde bu yolda epeyce yol aldım sanki ama sanalda hala çok yol var sank:) Aslında sanalda da kat ettiğim mesafeyi küçümsemek istemiyorum.Bu insanların sevgisine haksızlık olur öyle değil mi?Ama ne yalan söyleyeyim hala anlaşılmadığımı düşünüp,mutsuzluk yaratıyorum kendime:( Neyse hak etme durumu da var.Yada sevginin kişiye yarar-zarar durumu da.Yani bunun hayırlı olup olmaması..Bu konu başlığını yeniden okudum bugümn.Ve bunları yazmak geldi içimden..

Güzel konu, teşekkürler sevgili alin. Fakat sizden ricam paragraf sayısını artırsanız okunması daha kolay olmaz mı? Bilmiyorum, belki benim gözlerimin bozukluğundandır, ama bu kadar satır üstüste olunca yazı birbirine giriyor ve konu dağılıyor.

Konuya gelince; mutluluğum hiçbir şeye bağlı değil. Olaya/kişiye/düşünceye takılmamak burada çok önemli bence. Sizin de dediğiniz gibi her şey "an"da gizli. Üzüntü veren şey geliyor ve geçiyor, aynı şekilde mutluluk veren şey de sürekli değil. Sevgili MarlaSinger'in de dediği gibi teslimiyeti gerçek anlamda yakaladığımızda mutluluğu da anlamış olacağız.

Sevgiyle...

Haklısınız sevgili yammo paragraf konusunda düzenlemeye çalıştım. Uzun göründüğünde, okunmama oranını geçici olarak yenmektendi biraz da paragraf durumu. Amacına ulaşacak kadar okunduğuna göre sanırım düzenlenmiş kalabilir, :)
Konuya yorumlarınızda da tamamiyle katılıyorum, konunun özü de buydu.
Sevgili Perina siz o zaman vakit bulamamıştınız, sonrasında okuyabildiniz umarım. İşte tam da bahsettiğiniz şeylere dahi ihtiyacınız yok demekte çünkü yazı. Başka gerekçelere hacet yok, sadece varoluşunuzu anlayarak dahi içinizden saf mutluluğu çekebilirsiniz. Ne zaman sebepleri başka şeylere yüklersek, bir an bizi mutlu eden başka bir an edemez. Mutlu- mutsuz kısır döngüsü de doğal olarak yaşanır.
İyi forumlar...

Haklısınız sevgili yammo paragraf konusunda düzenlemeye çalıştım. Uzun göründüğünde, okunmama oranını geçici olarak yenmektendi biraz da paragraf durumu. Amacına ulaşacak kadar okunduğuna göre sanırım düzenlenmiş kalabilir, :)
Konuya yorumlarınızda da tamamiyle katılıyorum, konunun özü de buydu.
Sevgili Perina siz o zaman vakit bulamamıştınız, sonrasında okuyabildiniz umarım. İşte tam da bahsettiğiniz şeylere dahi ihtiyacınız yok demekte çünkü yazı. Başka gerekçelere hacet yok, sadece varoluşunuzu anlayarak dahi içinizden saf mutluluğu çekebilirsiniz. Ne zaman sebepleri başka şeylere yüklersek, bir an bizi mutlu eden başka bir an edemez. Mutlu- mutsuz kısır döngüsü de doğal olarak yaşanır.
İyi forumlar...

Hayır daha önce de okumuştum aslında Sevgili alin.Ama nette vaktim dar olduğundan hızla okuyorum,özümseyemiyorum yani.Ve sonrada kolayca unutuyorum yazının içeriğini:( Aslında bu tarz yazıların çıktısını alıp tekrar tekrar okumam gerekli benim.Ama bunu net cafede yapmak istemiyorum.İş yerinde de bu siteden çıktı almaya korkuyorum,eşim kızabilir diye.Evde zaten bilgisayar yok:( Olsaydı zaten çıktıya gerek kalmazdı.Neyse başka bir gün bu yazıyı tekrar okuyacağım inşallah.

Ve haklısınız evet sevilmemenin yada anlaşılmamamın beni mutsuz etmesine de izin vermemeliyim artık.Bunun zamanı geldi de çoktan geçti aslında..Ama bunu aşmak benim için o kadar zor ki.Beni yakınen tanısaydınız hissederdiniz bunu :(

Geri