aswang
Kayıtlı Üye
Münker ve Nekir'in Suali
Hz. Muhammed der ki;
Kul ölünce yanına iki saiyah gök yüzlü melek gelir.Birine Münker, diğerine Nekir denir.
''-Peygamber hakında ne dersin?'' diye sorarlar.
Eğer mü'min ise;
''-Allah'ın kulu ve Resulü'dür, Şahadet ederim ki; Allah birdir ve Muhammed onun resulüdür'' der.
Mezarını enine boyuna yetmiş arşın büyütürler. Nur ile doldururlar. Rahat uyu seni en çok sevdiğinden başka kimse uyandıramaz! derler ve giderler.
Münafık ise;
''-Bilmiyorum, insanlardan işittim, bir şeyler söylediler, bende söylerdim'' der.
Bunun üzerine toprak onu sıkıştırır.Kaburga kemikleri birbirine geçer böylece kıyamete kadar azab içinde kıvranır.
Hadis-i Şerif'te der ki;
''Kafire mezarda iki azab meleği musallat ederler. İkisi de kör ve sağır olup, her birinin de elinde demirden, develerin su içtiği kovalar gibi, topuzlar bulunur. Kıyamete kadar ona azab ederler. Gözleri yoktur ki, halini görüp acısınlar, kulakları duymaz ki, acı feryadlarını işitsinler.
Mezar, ahiret yolculuğunun ilk konağıdır. Bu kolay olursa sonrakiler daha kolay olur. Zor olursa sonrakiler daha da zor olur.
Kıyamet Korkusu
Bunlardan sonra olanların birincisi Sur'a üflendiği zamanki korkudur.
Sonra kıyamet günü korkusudur.Onun uzunluğu, sıcaklığı .ok ve şiddetlidir.
Sonra hesab ve günahkarlardan sorulma korkusudur.
Daha sonra amel defterlerinde görünen kabahat ve kötülüklerin korkusudur.
Sonra terazinin sevab kefesi mi, yoksa günah kefesi mi ağır gelecek korkusudur.
Sonra hakları yenenlerin ve onlar için verilecek cevap korkusudur.
Sonra Sırat, sonra Cehennem, zebaniler, bukağılar, zincirler, zakküm, yılan, akrepler korkusudur.
Bukağı:Ağır cezalıların ayaklarına takılıp ucuna pranga bağlanan demir halka. Kaçmaması için hayvanların ayağına takılan zincir, demir köstek.
İmam-ı Gazali
Kimya-i Saadet
Hz. Muhammed der ki;
Kul ölünce yanına iki saiyah gök yüzlü melek gelir.Birine Münker, diğerine Nekir denir.
''-Peygamber hakında ne dersin?'' diye sorarlar.
Eğer mü'min ise;
''-Allah'ın kulu ve Resulü'dür, Şahadet ederim ki; Allah birdir ve Muhammed onun resulüdür'' der.
Mezarını enine boyuna yetmiş arşın büyütürler. Nur ile doldururlar. Rahat uyu seni en çok sevdiğinden başka kimse uyandıramaz! derler ve giderler.
Münafık ise;
''-Bilmiyorum, insanlardan işittim, bir şeyler söylediler, bende söylerdim'' der.
Bunun üzerine toprak onu sıkıştırır.Kaburga kemikleri birbirine geçer böylece kıyamete kadar azab içinde kıvranır.
Hadis-i Şerif'te der ki;
''Kafire mezarda iki azab meleği musallat ederler. İkisi de kör ve sağır olup, her birinin de elinde demirden, develerin su içtiği kovalar gibi, topuzlar bulunur. Kıyamete kadar ona azab ederler. Gözleri yoktur ki, halini görüp acısınlar, kulakları duymaz ki, acı feryadlarını işitsinler.
Mezar, ahiret yolculuğunun ilk konağıdır. Bu kolay olursa sonrakiler daha kolay olur. Zor olursa sonrakiler daha da zor olur.
Kıyamet Korkusu
Bunlardan sonra olanların birincisi Sur'a üflendiği zamanki korkudur.
Sonra kıyamet günü korkusudur.Onun uzunluğu, sıcaklığı .ok ve şiddetlidir.
Sonra hesab ve günahkarlardan sorulma korkusudur.
Daha sonra amel defterlerinde görünen kabahat ve kötülüklerin korkusudur.
Sonra terazinin sevab kefesi mi, yoksa günah kefesi mi ağır gelecek korkusudur.
Sonra hakları yenenlerin ve onlar için verilecek cevap korkusudur.
Sonra Sırat, sonra Cehennem, zebaniler, bukağılar, zincirler, zakküm, yılan, akrepler korkusudur.
Bukağı:Ağır cezalıların ayaklarına takılıp ucuna pranga bağlanan demir halka. Kaçmaması için hayvanların ayağına takılan zincir, demir köstek.
İmam-ı Gazali
Kimya-i Saadet