"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mısır Yetiştiricisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mally

Kayıtlı Üye
Bir zamanlar ülkenin birinde mükemmel kalitede iyi mısır yetiştiren bir çiftçi yaşardı.

Her yıl mısırını, onurlandırılıp ödüller kazandığı, eyalet fuarında sergilerdi.

O fuar zamanlarının birinde bir gazete muhabiri onunla röportaj yaptı ve mısır yetiştirme yöntemi hakkında bilgi almak istedi.

Ve muhabir çiftçinin mısır tohumlarını komşuları ile paylaştığını öğrenince çok şaşırarak:

"Her yıl sizinle aynı yarışmaya giren komşularınızla en iyi mısır tohumlarını paylaşmaya nasıl razı oluyorsunuz?” diye sordu.

"Neden mi bayım?" diye yanıtladı çiftçi ve devam etti:

"Bilmiyormusunuz? Rüzgâr olgunlaşmakta olan mısırların polenlerini uçurur ve tüm tarlalara dağılmalarını sağlar.

Eğer komşularım, ikinci sınıf, standartların altında ve kalitesiz mısır yetiştirirse, dağılan polenler benim mısırımın kalitesini de düşürecek.

Eğer iyi mısır istiyorsam, komşularımın da iyi mısır yetiştirmelerine yardımcı olmalıyım."
Çiftçi ve muhabir arasındaki bu röportaj hayatımızda çok önemli bir noktaya değinmektedir. Çiftçinin mısırının kalitesi, komşuları iyi mısır yetiştirmedikçe, vasat kalmaya mahkûmdur.

Yani; uyum içinde yaşamak istiyorsak, etrafımızdaki insanların da huzur ve uyum içinde olmasına yardımcı olmak zorundayız.

İyi bir yaşam sürmek istiyorsak, etrafımızdaki insanların da iyi bir yaşama sahip olmaları için elimizden geleni yapmalıyız. Bir hayatın değeri, etkilediği hayatların değeri ile ölçülür.

Ve mutluluk ve refah içinde yaşamak istiyorsak, etrafımızdaki insanların da mutlu olup, refah içinde olmalarına yardımcı olmak zorundayız.

Eğer kaliteli mısır yetiştirmek istiyorsak, komşularımızın da kaliteli mısır yetiştirmelerine yardımcı olmak zorundayız…

Yabancı bir siteden alıntılanarak Türkçeye çevrilmiştir.

Çocuklarımızın iyi bir ortamda yetişmesini isteriz ama şahsen ben bunu yapamıyorum. Çevremi etkilemem olanaksız. Çünkü çoğunluk her zaman baskın gruptur. Tek olarak bu sistemi yıkmak imkansız. O zaman ya dışlanacaksın ya da sende rekabete katılacaksın veya herkese yardım edip karşılık alamayarak ezilmeye mahkum olacaksın. Düşünceler paylaşıldıkça büyür. Herkez egosunu bir yana bırakıp konu hakkındaki fikrini paylaşsa belki bir şeyler değişir hayatımızda. Emeğinize sağlık.

Geri