Özellikle çeşitli sebeplerle veya durumlarla sınırlandırılmış, yasaklanmış veya engellenmiş değilse, görmede sınır yoktur.Öncelikle herkese iyi akşamlar
Durugörüyle uzak mesafeleri görebilmenin mümkün olduğunu okudum bu yetenekleri olan insanlar aynı şekilde ayın yüzeyini Mariana çukuru gibi yerleri evrenin ötesini gibi ulaşılmaz yerleride görulebilirmi
Bir kişinin, uzayın derinliklerinde bir cisme ait görü almasıyla, Webb teleskobunun görü almasını aynı kefeye koymak?Evrenin derinlikleri sözde durugörü ile gözlemlenebilseydi. ABD Nasa'ya James Webb teleskopu için 9 milyar dolar bütçe vermezdi. Veyahut Mariana çukuruna inebilmek için binlerce tonluk basınca dayanıklı deniz altı araçlarına milyonlarca dolar harcamazlardı.
Özellikle çeşitli sebeplerle veya durumlarla sınırlandırılmış, yasaklanmış veya engellenmiş değilse, görmede sınır yoktur.
Bir kişinin, uzayın derinliklerinde bir cisme ait görü almasıyla, Webb teleskobunun görü almasını aynı kefeye koymak?
Siz hayatınızda hiç fil görmediniz, duymadınız bilmiyorsunuz. Öyle bir zaman ve coğrafyada yaşıyorsunuz ki bu hayvana ait en ufak bir fikriniz dahi yok. Ben de sizin köydeki bir komşuyum, ben de fil nedir bilmiyorum.
Bir gün köyü topladım ve dedim ki; ''dev bir mahluk gördüm uzaklarda zihnimde, öyle ki bu yaratığın boynuzları ağzından çıkıyordu, tek darbede ağaçları yıkıyordu, bir hortumu vardı ki, bu hortumla hem ağzına otları götürür, hem su içer, hem kendini ve yavrusunu yıkar, hem nefes alır, hem de türlü şeyler taşır, ki dahi diğer benzer mahluklarla bu hortumları dolayıp selamlaşırlar. Boyu desen 4-5 metre, ayakları desen kütük gibi, bir dışkısı var ki altında kalsan boğulursun.''
Tabi bütün ahali bana ağzı açık bakınca, hayatımda resim de çizmemişim, oturup çizmeye çalışıp gösterdim ecik bücük bir şey bir yaratık çizmiş oldum kimse bir şey anlamadı. Ben görümle kaldım.
YADA
Gidip Webb teleskobu kadar olmasa da para verdik kamera edindik, gidip hayvanı yerinde çektik, döndük herkese videoyu izlettik fil nedir gördüler.
Bazen bazı karşılaştırmalar yaparken zorlamamak lazım.
Üyesi olduğunuz sitenin sizin bakış açınızla bakarsak yarısından çoğu sözde bilimle dolu.Merakıma yenik düşüyorum; siteye neden üye oldunuz, sizi üye olmaya iten sebep neydi acaba.İlk kez bir üye için bunu merak ettim.Rica etsem cevaplar mısınız ?Sorunun kaynağı'da burası zaten. Karşılaştırmamdaki eleştiride bu yöndeydi. Evren'in derinlikleri veya bir dinazor, fil herhangi bir şey kişinin zihnin'de yoksa onun gerçekliğine dair hiç bir şeyi algılayamaz. Kişi sadece zihninde var olanları ya olduğu gibi yada olduğundan daha farklı bir figürde sergiler. Determinist biri olarak bu tarz metafizik'i durumları sözde bilim olarak kabul ediyorum. Fiziki bir kanıt bir olgu sunumu görmedikçe bu tarz durumlar sadece sözde kalacaktır. Uzun lafın kısası ben arkadaşın sorusunu bilime dayalı cevapladım nitekim gerçekçi olmak gerekir.
MÖÜyesi olduğunuz sitenin sizin bakış açınızla bakarsak yarısından çoğu sözde bilimle dolu.Merakıma yenik düşüyorum; siteye neden üye oldunuz, sizi üye olmaya iten sebep neydi acaba.İlk kez bir üye için bunu merak ettim.Rica etsem cevaplar mısınız ?
Bilime dayalı cevaplanacak bir soru değil ki bu. Bilim duru görüyü bilim diline çevirmemişken yani henüz tanımıyorken, cevap veremez ki. Ayrıca kimin neyi algılayıp algılayamayacağına dair elimizde bilimsel bir kanıt da yoktur. Ki zaten gerçeklik nedir, nasıl algılanır? Bunun bile bilimle cevabı bulunamıyorken, bilimsel olmayan bir şeye bilimsel bir yanıt vereceğim diye bilimin bilinmez kesimini kullanmak determinizmle de örtüşmemektedir.Sorunun kaynağı'da burası zaten. Karşılaştırmamdaki eleştiride bu yöndeydi. Evren'in derinlikleri veya bir dinazor, fil herhangi bir şey kişinin zihnin'de yoksa onun gerçekliğine dair hiç bir şeyi algılayamaz. Kişi sadece zihninde var olanları ya olduğu gibi yada olduğundan daha farklı bir figürde sergiler. Determinist biri olarak bu tarz metafizik'i durumları sözde bilim olarak kabul ediyorum. Fiziki bir kanıt bir olgu sunumu görmedikçe bu tarz durumlar sadece sözde kalacaktır. Uzun lafın kısası ben arkadaşın sorusunu bilime dayalı cevapladım nitekim gerçekçi olmak gerekir.
Havuzla, kollektif bilinçle veya kaynakla alakası olan ancak bunlardan bağımsız bir kategoridedir duru görü.Durugörü havuzdan bilgi almaktır. Havuz astral ve mental planlardır eğer bu havuzda marinana çukurunun dibine dair bir bilgi kalıcı olarak işlenmişse sen bunu görürsün fakat bu bilgi yoksa göremezsin.
Evrenin ucunu göremezsin çünkü bu bilginin dayanağı yok.
Evrenin ucunu bırak 2 sokak ötedeki tabelayı bile göremezsin.
Referansla çalışıyor yani mısır piramitleri var ama sizin bina yok.
Ben demişsem doğrudur. Bu yeterli zaten.Kesinlikle öyledir canım sen söylemişsen yüzde bin yani doğrudur yarın sabah şafak atar atmaz bütün evreni görmeye başlayabiliriz.Beylikdüzüne bıraksak kendinizi maltepede sanarsınız ama evrenin ucunu göreceksiniz. Allah kolaylık versin.
Anladım vurmaya çalışıyosun bir yerlerden ama yanlış yeri seçtin yani ben bilgi ve tecrübem kadar konuşuyorum ve iddia edilen şeyin durugörü çatısı altında olmayacağını söylüyorum. Siz bu muallağı aydınlatmadığınız sürece 3. şahıs olarak bu konuya sadece forum kurallarından sorumlu müdür olarak dahil olabilirsiniz ki öylede değilsiniz.
Kimsin sen ki bana forum kurallarını hatırlatıp alakan olmayan bir noktadan beni eleştiriyosun. Boş konuşma yani herkes işini yapsın Sayın Üye.