"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mars'a Dönüşü Olmayan Yolculuk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rapistic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rapistic

Kayıtlı Üye
ABD'de yayımlanan bir bilimsel dergide, insanlığın yok olma tehlikesiyle karşılaşması olasılığıyla Mars'ta koloni kurmak üzere dönüşü olmayan bir yolculuğun yapılmasının gerekliliği üzerine bir makalenin yer almasının ardından 400'den fazla okuyucu bu seyahat için gönüllü olduğunu bildirdi.

NASA'nın astronotlar için aradığı ölçütlere uymasalar da 400'den fazla gönüllü, dönüşü olmayan ve özel sektörün girişimiyle 20 yıl sonra yapılması öngörülen Mars seyahati için başvuruda bulundu.

Kaynakları insan yaşamını sürdürmesi için yeterli olduğu düşünülen Kızıl Gezegen'e 10 ay sürmesi beklenen yolculuk için bu kadar gönüllünün olmasını çok şaşırtıcı bulduğunu belirten derginin editörü, başta kendilerine ulaşan elektronik postaları şaka sandıklarını, ancak sonra gelen diğer e-postalarda gönüllülerin bu seyahate katılma nedenlerini ve kendi özelliklerini samimiyetle sıralayınca bu insanların tamamen ciddi olduklarını, psikologların uyarısıyla bile vazgeçmeye niyetleri bulunmadığını fark ettiklerini söyledi.

Dönüşü olmayan seyahat için başvuruda bulunan bir kişi, "Mars'taki yaşamın çok şaşırtıcı, korkutucu, yalnız, çok zorlu ve hareketli olacağını düşünüyorum ama benim deneyimim, 6 ila 7 milyar insanoğlundan çok farklı olacak" diyor.

Alıntı

Kaybedecek birşeyi olmayan insanlar diyorum bunlar için.. haytta kimse kimse için kılını kıpırdatmıyor çünkü..

Bir belseselde gormustum bu konuyu. 100-200 yil sonra dunya tamamen yasanamaz hale gelecek ve eger insanoglu soyunu sordurecekse bunu baska bir gezegende yapmasi gerekecek. Mars degil de yeni gunes sistemine ulasmak icin binlerce yil gerekecek. Bu arada uzay aracinda yeni nesiller yetisecek. Bu arada bu uzay gemisi o kadar buyuk olacakmis ki, bir trenin vagonlari gibi bu uzay araci da vagonlu olacakmis. Sadece birkere yapilacagi icin butun insanlari alabilecek sekilde yapilacakmis. Bu yaziyi okuyunca geldi simdi aklima. Dogrulugu tartisilir. O 400 kisi de gidemeseler bile onlarin cocuklarinin cocuklari gider diye umuyorum. Dunyaya ne hayrimiz oldu ku Marsa olsun.:)

• Beğendim
Tepkiler: Ori
İnsanoğlu belki bizim dünyada hayat bulmamız gibi başka bir gezegen bulup oraya yerleşip herşeye sıfırdan başlayıp Yok olan dünyadan gelen bilgileride eskinin kadim bilgileri gibi yok edip veya gizleyecek Bizim şimdi bile bazı soruların cevaplarını bulamadığımız gerçekler bundan ibaret olacak. diye düşünüyorum veya hayal gücüm çok kuvvetli :D

Bir kere tv de yayınlasınlar bu konuyu türkiyeden 5000 in altında başvuru olsun bıyığımı keserim

• Beğendim
Tepkiler: Ori
Geri