mantrada kullanılan diğer harfler

sdbr

Banlı Kullanıcı
Katılım
22 Haz 2008
Mesajlar
256
Tepkime puanı
2
Şimdi başlangıç ve bitiş harfleri ile yapılan kombinasyona bakabiliriz. C Harfi ile yapılan kombinasyon yok. Ses vibrasyonlarında herhangi bir iş önemli değildir. Önemli olan amaca karar verilmesi ve hangi tür tınının, ne tür güce denk düştüğünü belirlemektir.
(K) harfi genelde çok serttir. "Ki, Ke, Ka" bunlar genelde sert emirler yollamak için kullanılır.
"Te" ortadan kaldırmak için kullanılabilir. "Ke" cisimler içindir. "Pe" para işlerinde kullanılabilir. "Pi" bir işi çabuk halletmek, bir parayı verdirtmektir. Seslilerde üç ana temel var. (A, E, İ). (O) ve (U) kişinin kendi üzerine yöneliktir.
(A) enerji toplamak, (E) yönlendirmek, (İ) iş yaptırmak, zorlamak içindir. Güç bir yerden bir yere nakledilecekse ya da bir iş yaptırılacaksa "Nate" eki standart olarak alınabilir. Birinden bir başka yere aktarılabilir. Önemli değildir. Kadından erkeğe, erkekten kadına fark etmez.
Uygulayıcı, yapılması gereken işe göre mantraları kendisi de tanzim edebilir. Önemli olan seslerin akışıdır. Bu sistem bize göre uyarlanmış bir şeydir. Tragna ve Tisan ekolleri karışımıdır. Her ne kadar dünya insanı 6/4 gurubundan gelse de bu pek önemli değildir. Bu çalışmalar insan ses tınısına göre değişikliğe uğratılmışladır.
Tragna sisteminin temeli bundan çok daha düşüktü çünkü onların ses ve konuşma düzenleri çok daha farklıydı. ayrıca dünyasal ihtiyaçları da bizimkiler gibi değildi. dolayısıyla bu bize uyarlanmış bir yapıdır.
Burada kullanılan kelimelerin bir anlam ifade etmelerine veya majikal ekollerdeki zikirlere gerek yok. Önemli olan sadece nefesler ve tınılardır. Pratikte komple bir sistem çalışır. nefes, ses ve düşüncenin aynı doğrultuda gitmesi. Bu dağılım aynı paralel düzeye gelmediği sürece net bir şey sağlanmaz.
Şimdi Tragna ve Tisan ekolü mantralarına bakabiliriz. İlk önce A’nın birleşimleri. A ile yapılan kombinasyonlar genel olarak kişinin kendi bedeni üzerindeki etkilerdir.
BAN: Okunuş süresi 100 nefes. "Baaan" şeklinde uzatılıp, ağız "n" ile kapatılır. Bu okunurken İki kaş arasında büyük bir sıkışma hissedilir. Önemli bir enerji yüklenmesi söz konusudur. Enerjinin devamlı akışını sağlar.
KAN: Okunuş süresi 100 nefes. "Kaaan" şeklinde okunur. Akciğerlerin ortasına odaklanır. Kalp atışlarını düzenler. Belli seviyelerde vibrasyon değişimine yol açar. Kalp vuruşlarını dakikada 40’a kadar indirebilir.
NAN: Bu da "Naaan" şeklinde okunur. Süresi 100 nefestir. Göbek çevresindeki kasılmaları yumuşatır. Bütün karın ve mide bölgesini kontrol altında tutar.
GAN: "Gaaan" şeklinde okunur. Süresi 100 nefestir. Ayak bölgesindeki uyuşmaları kontrol altında tutar. çalışmalardaki uzun süreli oturmalardan oluşan uyuşukluğu ortadan kaldırır. Vücuttaki, uyuşmalardan kaynaklanan sinirsel dalgalanmayı önler.
SAN: Süresi 100 nefestir. "Saaan" diye okunur. Beyinin arka bölgesine odaklanıp, enerji seviyesini yükseltir. Vücudun moleküler titreşimini arttırır. Beyindeki enerji dalgalanmalarını kontrol eder.
YAN: Süresi 100 nefes. "Yaaan" şeklinde okunur. Eller, kollar ve omuzlara odaklanır. Bu bölgelerdeki sinirleri kontrol altında tutar.
RAN: Süresi 100 nefes. "Raaan" şeklinde okunur. Kuyruk sokumu, makat ve Muladhara şakra bölgelerini kontrol altında tutar. Merkezi sinir sisteminde direk olarak aşağıdan yukarıya bilgi aktarımı yapar.
Bu çalışmalar kişinin kendisine yöneliktir. Bunların bir seferde komple yapılmaları halinde vücudun kendi vibrasyonu en üst seviyeye çıkar. Alışık olmayan bir kimseye zor gelebilir. Yukarıdaki mantralar tek hecelidir. Bunların diğer sesli harflerle birleştirilmeleri de mümkündür. Mesela A ve E birleşimine örnek olarak "BAEN" alınabilir.
BAEN: "Baaaen" şeklinde okunur. Enerjinin tek başına yoğunlaşmasının yanı sıra kişinin kendi bünyesinde toplanmasına da yarar.
(E) ile yapılan kombinasyonlar fazla önemli değil. Bu yüzden (İ) ile yapılanlara geçebiliriz. (İ) daha ziyade gücü dışarıya yansıtmak içindir. Yani kişinin kendi dışındaki kişi ve olaylara etkisi. (İ) Tınısının yukarda da anlatıldığı gibi, imajinasyon teknikleriyle birlikte kullanılma imkanı var. İ’nin tek olarak kullanılması gereksiz. Bu yüzden direk olarak birleşik seslerden oluşan mantralara geçilebilir. Tragna mantralarındaki "Dika" bunlardan biridir. Dika, Tragna ekolüne ait olmakla birlikte, Tragna ve Tisan ekolündeki (İ) tınısına da örnektir. "Diii-Ka!" şeklinde kullanıldığı zaman "Ka" nın yarattığı bir enerji toplanması ve bu enerjinin kişinin kendisine dönmesi vardır. Aşağıda "Dika" benzeri diğer örnekler verilmiştir.
 
Üst