"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

lucid rüya hakkında bir teorim var

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan quide
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

quide

Banlı Kullanıcı
merhaba millet herkese iyi akşamlar, iyi forumlar kucak dolusu sevgiler ayrıca kandilinizi de yürekten kutlar esenlik dolu bi gece dilerim :)

Konuya gireyim; başlangıç filmini izlemişsinizdir.Orada anlatıldığına göre lucid rüyada geçirilen 1 saat reel hayatta 5 dk ya tekabül ediyormuş.En başta bu şaşırtıcı gelmişti, fakat asıl merak ettiğim şu ki: diyelim ki birinin yükseklik korkusu var, veya su korkusu, böcek, örümcek, yılan v.s fobisi var ya da atıyorum topluluk karşısına konuşamamak gibi eksi bir yönü var.Rüyasında bilinçli bi kontrol sağladıktan sonra kendisini bu anların içine koysa ve olayları yaşasa belki en fazla bi kaç denemeden sonra o korku veya fobide ciddi anlamda azalma olabilir mi diye soracaktım.Ayrıca eğlenceli olabileceği de geldi aklıma :)


yorumlarınızı beklerim arkadaşlar sevgiler :)
 
O anların içine realist olarak koyamaz, kişinin bakış açısına göre fobisi korkunç, pis, saldırgan, kımılkımıl, tehlikeli birşeydir. Yani biz normal görüyoruz ama fobi sahibine göre o uzaylı deformasyonu. Örneğin benin gördüğüm sıradan örümceği koyamaz, korktuğu yaratık gibi çıkar karşısına. Zaten örümceği bizin gibi zararsız küçük birşey olarak görseydi o ona fobi olmazdı.
ister gercek ister hayal, bakışaçısı nasıl gösteriyorsa öyle görür. Kendi bakış açısındaki o korkunç örümcekle lucid alemlerde takılmaktansa, gercek alemde normal örümcekle aluştırma yapmak daha makul.
 
Mümkünmüdür bilemem ama ben lucide çıkmışken fobilerimi tedavi etmekle,yılanla böcekle rüyamı harcamam.Güzel güzel mis gibi takılır, masal gibi bir dünya yaratırım kendime.
Gerçek hayatta yeterince şeyi iyileştirmeye çalışıyoruz,lucidde bize kalsın:)
 
Araknafobim var. Kendime karşı çok gaddar bi insan olmama rağmen, fobimi yenmek için böyle bir şeyi asla yapamazdım. O hayvanı bazı çalışmalarımda düşünebilmeme rağmen.. Psikoloji çok farklı bişey işte. :D
 
Dediğinizi yaptık varsayalım.Şöyle birşey var yalnız fobisi olan bi kişi lucid rüya kişinin bi alt bilinç alemi olduğu için ne hayal ederse o olur eğer psikoloji okuduysanız veya ilginiz varsa bilirsiniz siz onu rüyasında hemen korkusu ile yüzleştirirseniz yüzde doksan ihtimalle köşeye sıkışmışlık bi kaçma hissi doğar içinde ve rüyalarda lücid veya normal farketmez kişi korktuğu birşey ile karşı karşıya kaldığı zaman onunla savaşmak yerine kaçmayı uzaklaşmayı tercih eder ve kaçamaz belli bi süreden sonra bilinçaltı rüya ile bağlantıyı keser ve kişi rüyadan uyanır ve bu korku bilinç altından işlemeye başlayıp daha derine yerleşir bu herkes için değil ama on kişi üzerinden hesaplama değerlendirme yaparsak yedisi sekizi bunun üzerine gitmek yerine kaçar ve neredeyse aynı son ile karşılaşır bu yüzden çok gerçekçi hissiyat veren lucid rüya yerine önce bi terapi verilip kişi telkin edildikten sonra yüz yüze gelme işlemi yapılsa kişinin iyiliği ve iyileşme süreci açısından daha faydalı olmaz mı
 
"Lucid rüyada geçirilen 1 saat" ne demektir, ben anlayamadım.
Hangi araştırma sonucuna göre nasıl böyle bir sonuca ulaşılmış bilmiyorum ama mantıklı bir açıklaması varsa öğrenmek isterim.
Çünkü zaman kavramı olmayan bir evredeki zaman diliminden söz ediyoruz. Bu nasıl mümkün olabilir?
Lucidde ya da uykunun herhangi bir evresinde geçirilen zamanı, gerçek hayattaki zaman kavramıyla ifade etmek mümkün değil.

Yönteminize gelirsek, böyle bir durumun işe yarayacağını pek sanmıyorum.
Fobiler hakkında pek bilgi sahibi değilim fakat kişinin gerçek hayatta fobisi olan şeyi gördüğü anda verdiği tepkiyle, bunu hayali olarak yarattığı biçim farklı olur diye düşünüyorum.
Neticede lucidde herşey sizin kontrolünüzde.
Bir kere gelecek tehlikeye karşı kendinizi önceden psikolojik olarak hazırlamış olacaksınız.
Oysa ki fobiniz olan şeyin gerçek hayatta ne zaman karşınıza çıkacağı belli değil.

Bir de neden lucid gibi harika bir şeyi bunlarla harcıyoruz ki?
Fobisi olan kişinin yapacağı en doğru şey, eğer ileri bir seviyedeyse hastalığı psikoloğa görünmektir.
Bir sürü tedavi yöntemi olan, artık günümüzde çok kolay ilerleme kaydedilebilen şeyler bunlar.
Lucidde o kadar başarılıysak, çok daha ileri seviye şeyler yapmamız gerek diye düşünüyorum.
İstediğiniz her şeyi yapabildiğiniz bir boyutta örümcek mi kovalamak istiyorsunuz gerçekten? :)
 
fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler ama şöyle düşünüyorum : Mesela kişi topluluk önünde konuşmaktan utanıyor.Bu utangaçlığını yenmesi adına o boyutta bir konuşmada hayal etse kendini ? bu işe yarar diye düşünüyordum ama aynı fikirde değilsiniz :) Herneyse bu arada evet reeldeki 5 dk rüyada uzun bir zamana tekabül eder çünkü gördüğümüz 4-5 sn lik bir rüyada nerden baksanız 15 - 20 hatta yarım saatlik olaylar zinciri yaşarız öyle değil mi :)
 
Benim çok uzun süredir kafama takılan bir soruydu bu sn.Adam :D iyi bir düşünce ama insan her şeyin farkında olacağı için sadece yükseklik, örümcek ve böcek korkusu, kötü anılarıyla yüzleşmek gibi konularda başarılı olabilir.

Toplum önünde konuşma yapacağı zaman, karşısındakinin insan olmadığını bilinçaltı olduğunu bileceği için işe yaramayabilir. :) Lucid rüya görmek çok ilginç olmalı ama çok nadir rüya görüyorum ve kontrolüm yok :(
 
lucid Rüya, rüya kontrolü demek bilinaltı kontrolü demek değil. trans, kendi kendine hipnoz, E.F.T, N.L.P gibi pek çok kendi kendine terapi yöntemi ile dediğiniz yapılabilir.
 
Geri
Üst