bizleR melek degil insanız ve allah seytandan insan ogluna secde etmesini istedi fakat seytan ben ateşten yaratıldım diyerek karsı cıktı o yüzden de allah tarafından görevlendirilmedi

allahın huzurundan kovuldu ve bir iddda basladı insan oglunun nefsine yenik düşmesini saqlayacak ve insan oglunu kendine cekecekti bu süre kıyamete kadar olan bi süre istedi allahtan

yanlış bilqi vermiyelim görev fln diyerek bunu herkes bilir ztn ama neyse
bir inanışa göre şeytanın insana secde etmemesi,tanrıya duyduğu saygı kaynaklıymış.sadece tanrıya secde edilir diyerek insanların önünde eğilmemiş..ve melekler arasında en güçlüsü olan şeytana allah en zor görevi vermiş..onun ellerini bağlayıp bir nehire atmış ve arkasından "sakın ıslanma" demiş.
sirali cumleler halinde ifade etmem gerekecekse soyledir:
1. tum dinlerde ve inanislarda tanri veya allah dedigimiz varlik, her seyin yaraticisi, ilk nedeni ve cikis noktasidir.
2. genellesmis inanisa gore yaraticinin yarattiklariyla ilgisi yoktur yapisal olarak; ancak tum diger varliklarin yaratici tarafindan yaratildiklarini soyluyorsak, o zaman yarattiklarini kendinden yaratmasi gerekir. {kendisiyle ayni yapidan yani} eger yaratmak icin bir arac kullandigi one surulurse, aracin yapisinin ne oldugu sorusu sorulmalidir. yeterince derine inildiginde tum yapilarin tanrinin imzasini tasidigini gosterir. tanri, ilk kez bir seyi yaratirken sadece kendisini kullanmistir. cunku yaratmadan once ondan baska bir sey yoktur.
3. yukaridaki maddeden yola cikarak tum kotuluklerin babasi diye nitelendirilen seytanin, tanri tarafindan yaratildigi fikri daha bir anlam kazanir.
4. hatta kotulugun de.
5. kaldi ki benim icin kazanda kaynatilmak kotu bir sey ise ve beni kaynatacak olan varlik tanri ise, tanrinin, icinde hem iyiyi hem kotuyu tasidigi ortaya cikar.
6. kisaca seytan kotuyu ifade etmek ve tanrinin sadece iyiligi tasidigini desteklemek icin vardir.
7. tanri ise soylendigi gibi her seyin mutlak sahibi ise tum iyiliklerle ayni anda tum kotuluklerin de sahibi olacaktir.
8. bu yuzden ne tanri ne de seytan; ne tamamen iyi, ne tamamen kotudur.
9. hem sizler yerin birkac kilometre altinda, lav cukurlarindan birinin icinde yasayan, hucresini pentagram sekilli bayrakla donatmis, kipkirmizi gozlu, uc metre boyunda, yaninda yabasiyla bir tahtin uzerinde oturup sabah aksam kedi yiyen ve uzayin diger kosesindeki imparatorlugundaki tahtinda oturup cennete ve cehenneme gonderecegi adamlarin listesini cikaran tanriya (gercekten tanri oyle bir sey mi?) savas acma planlari yapan ve ordusunu biz insanlardan olusturmanin hayaliyle yanip tutusan bir seytana inanmiyorsunuz. oyle degil mi?
10. ben pek inanmiyorum.