Ya genelde evdeyken korkuyorum özellikleri akşamları babam eve geldikten sonra başlıyor korkmam.
Başta pek korkmuyorum ama sonradan sanki birileri bana büyü yapıyormuş yakınlarımda demon varmiş gibi hissediyorum.
Daha önce bu konularda deneyiminiz oldu mu? Yani büyü yapılıyormuş gibi ya da yanınızda demon varmış gibi nasıl hissediyorsunuz?
Öncelikle bu algıyı ortadan kaldırmak gerekiyor. 'Yürürken sürekli birinin seni takip ettiğini düşünmek' gibi bir hissiyattan bahsediyorsunuz sanırım. Bu sürekli bir şeylerden şüphe etmekle başlar. Öncelikle şunu düşünmelisin; birisi sana neden büyü yapabilir ? ya da çevrende neden demon bulunsun? bunları sorgulaman lazım. Anladığım kadarıyla bu konularla çok ilgileniyorsunuz ve deneyimlemek istiyorsunuz, bu sebepten en ufak bir işareti buna bağlıyor olabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse; bir yerde bir kelime duyarsın ve dikkatini çeker, tüm gün farklı farklı yerlerde o kelimeyle karşılaşırsın, aslında diğer kelimeleri de tüm gün sürekli duymuşsundur fakat tek bir kelimeyi farkedersin hep. Algıda seçicilik deriz... Sonra bu kelimeyle sürekli karşılaşmamızı bir duruma bağlamaya çalışırız, bu içgüdüsel bir harekettir. O kelimeye anlam vermeye çalışır, kendimize cevaplar bulmayı deneriz.
Sizin de son zamanlarda belirli konular üzerinde okuduğunuz yazılar ya da deneyimlemek istediğiniz farklı olayların dışavurumu bu korku olabilir. Son zamanlarda bu tarz konularla ilgileniyorsanız eğer; "Etrafımda demon varmış gibi hissediyorum" demeniz de içgüdüsel bir harekettir, korkunuzu buna bağlıyorsunuz. Korkunuz ve merakınız birbirini besliyor aslında. Bunun farkına varıp, meseleyi içinizde çözeceksinizdir. Biz burda şöyle yap böyle yap desek bile fayda edemeyiz. Tek mesele düşünüp içinde çözmektir.
Benim korkum bir işte çalışmaktan. Ne yaptıysam bu korkuyu atamadım üstümden. Lütfen yardımcı olunuz.
Kendi hakkınızı yeri gelince aramıyor, söyleyeceğiniz cevapların doğruluğundan emin olamıyorsanız, yanlış söyleme ve dışardan yanlış anlaşılma korkunuz varsa eğer, öncelikle bunları aşmanız gerekir. Çoğumuzda vardır bu durum, hakkımızı arayamıyor ya da emin olamıyoruz çoğu cevaptan, karşıt bir düşüncenin bizi yokedeceğini düşünürüz değil mi? Aslında karşıt düşünceler bizleri geliştirir ve sağlam zemine oturtur.
İş'ten korkmanız, o ortamda kurulan otoritenin sizin üzerinizde de kurulacağını bilmenizden olabilir. Üzerimizde otorite kurulmasını elbette istemeyiz. Fakat bazı şeyler
ayarında yapılmalıdır ki düzen sağlansın.
Bu kjorkuları üzerinizden atmanız için; kendinize güvenmeniz lazım. Evet hata yapabilirsin, hatta geri dönülmez yanlışlar da yapabilirsin. Ve yapmalısın. Başka türlü öğrenemezsin. Hata yapmaktan korkma, hataların seni bir adım öteye taşıyacaktır.
Ve alışkın olmadığımız çoğu işte öncelikle bir korku oluşur içimizde, tanımadığımız alışkın olmadığımız ortama girmekten kaynalanır. Fakat bilmelisin ki, elbette uyum sağlanacaktır, her zaman öyle olmuştur, çabalaman gerekir ve çok hızlı bir şekilde adapte olunur.