"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Korku

BayMajiÖğrencisi

Kayıtlı Üye
Ya Psikolojik mi bilmiyorum ama sürekli korkuyorum. Herşeyden korkuyorum, yaşamdan korkuyorum , çevremdeki kişilerden korkuyorum. Lütfen bana yardım edin çok zor durumdayım.:'( Sevgi ve Işıkla Kalın!

Korkularınızın sebebi nedir? Korkmanızda ki nedeni kavrayabilirsek belki yardımcı olabiliriz. Zarar görmekten mi korkuyorsunuz?

Ya Psikolojik mi bilmiyorum ama sürekli korkuyorum. Herşeyden korkuyorum, yaşamdan korkuyorum , çevremdeki kişilerden korkuyorum. Lütfen bana yardım edin çok zor durumdayım.:'( Sevgi ve Işıkla Kalın!

Korkunuzun sebeplerinden bahsedebilir misiniz? Ne tür ortamlarda ve kimlerin yanında bu tarz korkular oluşuyor? Konuyu biraz daha açarsanız yardımcı olmaya çalışacağız.
Ayrıca sürekli, her şeyden korkma ve çekinme gibi durumlar, özgüven eksikliğinden de kaynaklanır. Siz anlatırsanız üzerine düşünelim..

Ya genelde evdeyken korkuyorum özellikleri akşamları babam eve geldikten sonra başlıyor korkmam.
Başta pek korkmuyorum ama sonradan sanki birileri bana büyü yapıyormuş yakınlarımda demon varmiş gibi hissediyorum.

Ya genelde evdeyken korkuyorum özellikleri akşamları babam eve geldikten sonra başlıyor korkmam.
Başta pek korkmuyorum ama sonradan sanki birileri bana büyü yapıyormuş yakınlarımda demon varmiş gibi hissediyorum.

Daha önce bu konularda deneyiminiz oldu mu? Yani büyü yapılıyormuş gibi ya da yanınızda demon varmış gibi nasıl hissediyorsunuz?

Öncelikle bu algıyı ortadan kaldırmak gerekiyor. 'Yürürken sürekli birinin seni takip ettiğini düşünmek' gibi bir hissiyattan bahsediyorsunuz sanırım. Bu sürekli bir şeylerden şüphe etmekle başlar. Öncelikle şunu düşünmelisin; birisi sana neden büyü yapabilir ? ya da çevrende neden demon bulunsun? bunları sorgulaman lazım. Anladığım kadarıyla bu konularla çok ilgileniyorsunuz ve deneyimlemek istiyorsunuz, bu sebepten en ufak bir işareti buna bağlıyor olabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse; bir yerde bir kelime duyarsın ve dikkatini çeker, tüm gün farklı farklı yerlerde o kelimeyle karşılaşırsın, aslında diğer kelimeleri de tüm gün sürekli duymuşsundur fakat tek bir kelimeyi farkedersin hep. Algıda seçicilik deriz... Sonra bu kelimeyle sürekli karşılaşmamızı bir duruma bağlamaya çalışırız, bu içgüdüsel bir harekettir. O kelimeye anlam vermeye çalışır, kendimize cevaplar bulmayı deneriz.

Sizin de son zamanlarda belirli konular üzerinde okuduğunuz yazılar ya da deneyimlemek istediğiniz farklı olayların dışavurumu bu korku olabilir. Son zamanlarda bu tarz konularla ilgileniyorsanız eğer; "Etrafımda demon varmış gibi hissediyorum" demeniz de içgüdüsel bir harekettir, korkunuzu buna bağlıyorsunuz. Korkunuz ve merakınız birbirini besliyor aslında. Bunun farkına varıp, meseleyi içinizde çözeceksinizdir. Biz burda şöyle yap böyle yap desek bile fayda edemeyiz. Tek mesele düşünüp içinde çözmektir.

Benim korkum bir işte çalışmaktan. Ne yaptıysam bu korkuyu atamadım üstümden. Lütfen yardımcı olunuz.
Kendi hakkınızı yeri gelince aramıyor, söyleyeceğiniz cevapların doğruluğundan emin olamıyorsanız, yanlış söyleme ve dışardan yanlış anlaşılma korkunuz varsa eğer, öncelikle bunları aşmanız gerekir. Çoğumuzda vardır bu durum, hakkımızı arayamıyor ya da emin olamıyoruz çoğu cevaptan, karşıt bir düşüncenin bizi yokedeceğini düşünürüz değil mi? Aslında karşıt düşünceler bizleri geliştirir ve sağlam zemine oturtur.

İş'ten korkmanız, o ortamda kurulan otoritenin sizin üzerinizde de kurulacağını bilmenizden olabilir. Üzerimizde otorite kurulmasını elbette istemeyiz. Fakat bazı şeyler ayarında yapılmalıdır ki düzen sağlansın.

Bu kjorkuları üzerinizden atmanız için; kendinize güvenmeniz lazım. Evet hata yapabilirsin, hatta geri dönülmez yanlışlar da yapabilirsin. Ve yapmalısın. Başka türlü öğrenemezsin. Hata yapmaktan korkma, hataların seni bir adım öteye taşıyacaktır.

Ve alışkın olmadığımız çoğu işte öncelikle bir korku oluşur içimizde, tanımadığımız alışkın olmadığımız ortama girmekten kaynalanır. Fakat bilmelisin ki, elbette uyum sağlanacaktır, her zaman öyle olmuştur, çabalaman gerekir ve çok hızlı bir şekilde adapte olunur.

Merhaba,
Korkuların farklı sebepleri vardır. Örneğin ailesinde korku duyan kişilerin fazla olduğu insanlar daha fazla korkuya meyillidirler. Bunun yanında fiziksel nedenler de olabilir. Vücudunuzda adrenalin gibi bazı hormonların gereğinden fazla salgılanması korkunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun yanında yapılan araştırmalara göre, sürekli strese maruz kalan çocuklarda, yaşamın ileri dönemlerinde yaygın korku davranışları görülebilmektedir. Sürekli stres yaratan nedenler arasında erken yaşta anne veya babanın kaybı, anne veya babadan ayrılma, ev içinde şiddete maruz kalma sayılabilir. Bazı bedensel hastalıklar, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda korku belirtileri görülebilir. Bilinçaltına işlemiş herhangi bir neden ya da olay korku hissi uyandırabilir.

Buraya yazdığınıza göre yaşadığınız korkular hayat kalitenizi azaltıyor. İlgimi çeken bir şey ise babanız eve geldikten sonra korkuların başlaması. Normalde baba güven unsurudur. Tabii olumsuz yaşantılar yoksa.

İsterseniz yukarıdaki durumları elemeye ve asıl nedene gitmeye çalışın. Eğer bunu kendinizin başaramayacağınız düşünüyorsanız yardım alın. Kendiniz de kendinizi olumlamaya ve kendi kendinize güven içinde olduğunuzu telkin etmeye çalışın. Sitede Olumlamalar bölümünde ilgili olumlamalar var. Yatmadan önce sessiz bir köşede, derin nefesler alıp kendinizi gevşettikten sonra olumlamaları tekrar edin. İşinize yarayabilecek bir link veriyorum. Size tavsiyem bir seferde buradaki olumlamaların hepsini değil de, içinden seçerek 5-6 tane okumanız. Bir süre aynı olumlamalarla devam edin. Bir süre sonra hafiflediğinizi hissedersiniz.
http://gizlimabet.com/threads/17110-Korkulari-sevgiye-dönüştür

İnsanın zihinsel isteyip de üstesinden gelemeyeceği bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. İster kendiniz, ister biraz destekle rahatlıkla korkuları aşabilirsiniz. Yeter ki odaklanın :)

Sevgiler

Ya aslında bu konuyu açtığımda Reiki ile ilgileniyordum ve demon vs konusunda pek bi deneyimim yok ama gerçekten farklı şeyler düşünsemde yanından geçerken babamın içinde kötü şeyler seziyorum. Ayrıca son zamanlarda sürekli asabi olmaya başladı. Kısaca korkum gerçekten zihinsel değil. Bazen sesini duyduğum anda ürperiyorum ama belki bu psikolojik olabilir. Yinede teşekkür ederim olumlamarınızı deneyeceğim.

Geri