"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kişilik!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan embriyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

embriyo

Elit Üye
Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. Sınıfa bir bakış atıp kürsüye geçiyor.
Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor.
"Bakın" diyor.
"Bu, kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey..."
Sonra (1)'in yanına bir (0) koyuyor:
"Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)'i (10) yapar".
Bir (0) daha...
"Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz".
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor:
Yetenek... Disiplin... Sevgi...
Eklenen her yeni (0)' ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca...
Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)'i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor.
Ve Hoca yorumu patlatıyor:
"Kişiliğiniz yoksa öbürleri hiçtir".

Sınıf, mesajı alıp sessizliğe gömülür...

Alıntı

Bence herkes bunu sosyal paylaşım ağlarında yayınlamalı. Vali olan evlat ile babası arasındaki konuşma aklıma geldi. Paylaşmak isterim.
Bir gün bir erkek evlat ve babası konuşuyorlar. Erkek evlat azıcık asilik yapmış babasına karşı. Babası da oğlum sen adam olamayacaksın demiş. Oğlu hırs yapmış. Çok iyi notlarla okulları bitirmiş, elit insanlar denilen kesimden çevre yapmış, bir çok siyasallarla kaynak sağlamış kendisine ve sonunda vali olmuş. Babasını çağırtmış görevlilerine.

Babasına: "Bak baba ben adam oldum(!)" demiş.
Babası da oğluna; "Yanılıyorsun oğlum, sen vali oldun. Adam olamadın!" demiş.
Oğlu sormuş babasına neden diye. Babası da, "Adam olsaydın eğer, beni yanıltır ayağıma gelir bana bunu söylerdin. Ben de yanılırdım lakin oğlumun saygısından dolayı göğsüm kabararak yürürdüm. Yoksa, her isteyen vali olacak konuma gelebilir." demiş.

Bu da ahlaki kişilikle alakalı diye yazmak istedim. Sayın Embriyo'ya saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten, istediğimiz kadar diplomamız olsun istediğimiz kadar güçlü bir konumda olalım, kendimizi tanımadıktan sonra bir rüzgarın esmesiyle yılların emeği yıkılır. Çok teşekkürler Sayın Embriyo.

Geri