Kına şans ve beraberinde güzel akibetler getirir islam inancında.. Birçok defa sahih hadislerde konu ele alınmıştır.. ÖrneginEllerime kına yakmayı seviyorum.Araştırdım ama kına adetinin geçmişini, nerden kaynaklandığını bulamadım.
Kına yakmanın şans getirip getirmediğini bilen var mı? Majide kullanılıyor mu?
Vel amelil bin niyyet... Yani ameller niyetlere göredir..Kına gecesinde eğlence için yada gelenekler için yakılan kınalar birde kınanın bu kutsallıklara kapı açacagını bilerek kınaya yapılan başvurular.. Ne istediginizi bileceksiniz ne katacagını bileceksiniz farkında olacaksınız..Yani şimdi burda yazılanlara göre kına gecelerinde kına yakmamız bizi hem kötülüklerden koruyup hemde cennetle alakalı kutsal birşey veriyor.İlginç.. Zaten hep deriz ya atalarımızın bildiği birşey vardır diye,biz bilmesekte onlar bu bilgileri adetlere ve geleneklere işleyip bize ulaştırmışlar demek.![]()
ben uyurken ellerime kına yakılmıştı sabah yüzümü yıkarken gördüm. korktum tabiki önce. 4 gün kadar kaldı ellerimde. bunun niçin olduğunu bilmiyorum ve ne anlama geliyor merak ediyorum bana yardımcı olur musunuz
ben uyurken ellerime kına yakılmıştı sabah yüzümü yıkarken gördüm. korktum tabiki önce. 4 gün kadar kaldı ellerimde. bunun niçin olduğunu bilmiyorum ve ne anlama geliyor merak ediyorum bana yardımcı olur musunuz
Böyle durumlara bizim buralarda''Melekler Yaktı'' deniyor.Ne güzel bir olay =)
Sana katılıyorum bu konuda kına benide mutlu ediyor.elime ayak altına yakıyorum bunu ruyamda bır kadın soylemıstı o gun bugundur sıkılınca yakarımBilinçsizce , içimden geçen bir his olarak kına yaktığımda çok mutlu hissediyorum. Anlamını öğrenmiş oldum. Teşekkürler sayın Kontejyan