"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

''Keşke'' mi ''İyiki'' mi dersiniz?

Mefetseger

Elit Üye
Dünya ne kadarda garip, bazıları yanındakilerin kıymetini bilmiyor, bazıları ise uzaktakini önemsiyor.

Gözden ırak olan gönülden de uzak olanın tam tersine, belki de birinin yanında yöresinde ve hatta gözü önünde olmak, zaman zaman aynı yerde bulunmanın verdiği rehavetle; ilgisizlik, yorgunluk ya da ne bileyim içine yerleşen yılların alışkanlığına ya da belki çekilmezliğe dönüşüyor.

En garibidir; birlikteliklerde yaşanan alışkanlıklar Alışkanlıktır, biri bir diğeri için mecburiyetidir, bir nevi de olması gereken ama ara sıra olmasa da ne güzel olandır! Ama alışmıştır ya artık… Yapacağı bir şey de yoktur.

Tüm hayatımızın % 90’ında süren bu alışkanlık zaman zaman gelecekteki keşkeleri öyle bir biriktiriyor ki, artık çentik atacak yer kalmıyor yüreğinizde. Atacak yer kalmıyor da bunun farkına varabiliyor muyuz sizce? HAYIR…
Bunu ne zaman anlayacağımızda hepimizin bildiği gibi o malum zaman… O insanı kaybettiğimizde ancak. Sonra yüreğinizden kopup gelen o kelimeler dökülüyor dudaklarınızdan KEŞKE…

Keşke babama söylemeseydim o sözü…
Keşke burada olmasaydım
Keşke tanımasaydım onu…
Keşke gitmeseydim…
Keşke o okulda olmasaydım
Keşke dönmeseydim bu şehre…
Keşke… Keşke… Keşke…

"Keşke" nin panzehiri "İyi ki" dir,
İlki ne kadar pısırıksa ikinci o denli yiğittir.
"Keşke" li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa "iyi ki" lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar…
"Keşke"cilerin hayatı kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.

"İyi ki" öyle mi ya!
Onda yara bere içinde de olsa, yana yana ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.

İyi ki sevmişim onu…
İyi ki buradayım…
İyi ki tanımışım o güzel dostu…
İyi ki evlenmişim onunla
İyi ki doğurmuşum sizi…
İyi ki ailem sizsiniz…
İyi ki bu mesleği seçmişim
İyi ki… İyi ki… İyi ki…

Haykırabiliyor muyuz? İyi ki evet İyi ki diyebiliyor muyuz? Bir sorun bugün kendinize. Hangisi fazla hayatımızda, hangisi çok. Bin pişman olup dostluğa, aşka, hayata, annemize, babamıza, sevgimize, çocuklarımıza dair yaşadığımız keşkeleri…

Sonra bir de o inanılmaz ve anlatılmaz tat da yaşanan iyi ki’ leri…

Alıntıdır.

Hayatınızda keşkelere yer vermemeniz ve iyi ki’ lerin o anlatılmaz güzelliğini yaşamanız dileğiyle.. ;)

Askere gitmeden önce hayallerimiz var; söz, nişan, evlilik, çocuklarımız... Acemi birliğindeyken telefonda ağlaşmalar. Benim ona olan güvenim. Onun hayaliyle geçen zamanlarım. Kendi kendime verdiğim "Hayatımı bundan sonra ona adayacağım" sözleri(Sebep; onun hayatımdaki yerini daha iyi kavramış olmam) vs.vs.

Tezkereye 1 ay kala "ayrılmak istiyorum, senden nefret ediyorum, seninle yaşadığımı günleri keşke silebilsem" sözleriyle dolu bir telefon aldım ondan...

Keşke şeytandandır derler. Şeytan benmiyim?

Şuana kadar hayatımk eşkelerle geçti..Ama diğer taraftan da yapıp ettiklerimin çok azından pişman oldum..Garip bir paradoks işte benimkisi:(

Şöyle bi geriye dönüp baktığım zaman keşkelerimin iyikilerimden fazla olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Kimi keşkede çok pişman oldum kimisinde olmadım. Ama artık doğru kararlar vermenın zamanı geldi, elimden geldiğince kendime keşke dedirtmemeye çalışıyorum. Keşke hiç iyi bişey değil.

Askere gitmeden önce hayallerimiz var; söz, nişan, evlilik, çocuklarımız... Acemi birliğindeyken telefonda ağlaşmalar. Benim ona olan güvenim. Onun hayaliyle geçen zamanlarım. Kendi kendime verdiğim "Hayatımı bundan sonra ona adayacağım" sözleri(Sebep; onun hayatımdaki yerini daha iyi kavramış olmam) vs.vs.

Tezkereye 1 ay kala "ayrılmak istiyorum, senden nefret ediyorum, seninle yaşadığımı günleri keşke silebilsem" sözleriyle dolu bir telefon aldım ondan...

Keşke şeytandandır derler. Şeytan benmiyim?

Tabikide üzücü.Ben hep şunu söyledim hayatıma giren her olay;her insan bana bir şeyler kattı giderken..Çoğu zaman iyi çoğu zaman kötü.İyilerle eğlendim kötülerden ders almaya çalıştım.Ve bir zaman geldi onlarlada eğlenmeye başladım.Eminim sizinde öğrendiğiniz çok şey oldu o insandan.Birde öyle düşünün :)

Yıllar önce keşkelerim vardı ama artık keşke kelimesini telaffuz dahi etmiyorum,iyi yada kötü herşey iyi böyle :)

Tabikide üzücü.Ben hep şunu söyledim hayatıma giren her olay;her insan bana bir şeyler kattı giderken..Çoğu zaman iyi çoğu zaman kötü.İyilerle eğlendim kötülerden ders almaya çalıştım.Ve bir zaman geldi onlarlada eğlenmeye başladım.Eminim sizinde öğrendiğiniz çok şey oldu o insandan.Birde öyle düşünün :)

"Ondan tek öğrendiğim şey; insan hayatında bir kere aşık olur, bir kere sever" demek istemiyorum. Ama geleceğe dair tek korkum bu...

Ask...Hıc gercekten asık olmayı basaramamıs bır ınsan olarak sanırım bu konuda sıze yardımcı olamam.Ama sunu gonul rahatlıgıyla soyleyebılırımkı hayatın sıze ne getırecegını bılemessınız:)

Keşke kelimesini hiç kullanmam, yaşadığım herşey beni "ben" yapan şeyler oldu. Bugün hayatımı sil baştan yeniden yaşasam, harfi harfine aynı şeyleri yapardım..

Keşkeler her zaman en büyük pişmanlıklarım olmuştur. Keşke dedirtecek şeyleri yaşamamaya iyikilerle devam etmeye çalışıyorum.

Unutma, belki birgün olmadigi icin üzüldügün bir duaya, iyiki olmadi diyebilirsin..

Herseyi sonuna kadar zorlarim ama sonucta olmuyorsa gercekten cok zorlamissam herseyi ve cidden olmuyorsa vazgecerim.. bu yönüm beni cok kez pismanliktan kurtarmistir cünkü ben denedim herseyi denedim ama olmadi diyebiliyorum.. icim rahat!

Geçmişe dönüp bakıyorum da yaptığım hataları bile "iyi ki yapmışım" diyorum. O hatalar olmasaydı şimdi, şu anki bilinç durumum hiç oluşmayabilirdi. Her durum bir tecrübe ve yeni bir boyuta taşıyor...

Teşekkürler.

İyiki demeli insan keşkeler daha can yakıyor ve acısı daha uzun sürüyor..Sonsuz düşlere acabalara çekiyor insanı...

Geri