"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

kendimi hayal edemiyorum...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azdaka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

azdaka

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben ne zaman kendimle ilgili bir hayal kursam kendi yüzümü değil başka birinin yüzünü görüyorum eskiden takmazdım ama şu aralar meditasyon vb. uygulamaya çalışırken daha net hissettim ben kendi yüzümü hayal edemiyorum ve bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum ve bu durumdan gittikçe rahatsız oluyorum :offtopic: insanın hayallerinde kendi yüzü yerine başka birinin yüzünü ve vücudunu görmesi gerçekten rahatsız edici... Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

Eğer çok rahatsız oluyorsanız elinize temiz bir ayna alın ve 3-4 dakika gözleriniz kırpmadan bakmaya çalışın. Gözlerinizi kapatın ve kendi yüzünüzü gördüğünüz düşünün başarılı olucaksınızdır. Bunu 3-4 sefer tekrarlarsanız bir sorun kalmayacağını düşünüyorum. Sevgiyle kalın :)

Arkadaşlar ben ne zaman kendimle ilgili bir hayal kursam kendi yüzümü değil başka birinin yüzünü görüyorum eskiden takmazdım ama şu aralar meditasyon vb. uygulamaya çalışırken daha net hissettim ben kendi yüzümü hayal edemiyorum ve bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum ve bu durumdan gittikçe rahatsız oluyorum :offtopic: insanın hayallerinde kendi yüzü yerine başka birinin yüzünü ve vücudunu görmesi gerçekten rahatsız edici... Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

Acaba hayal etmek istediğiniz şeye sahip olacak kişinin kriterlerini kendinizde bulamıyor olabilir misiniz? Mesela iyi bir holdingte mevkili bir iş hayal ederken kendinizi de takım elbiseli,gözlüklü,orta yaş üzeri,karizmatik biri olarak hayal etmek gibi?Hani hepimizin kafasına oturan tanımlamalar vardır ya birşey isterken kendimizi bu kalıplarla kıyaslar ve eksik görür o kalıplara sahip olmamız gerektiğini düşünürüz.Bunu bilinçaltımızla yaparız,belki de önce kendimizi olduğumuz gibi ve mevcut şartlarımızla kabullenip,mutlu olmamız gerekir. Sonra da "bu konumumu/durumumu daha iyi hale getirmek için" diye düşünüp çalışma yapabiliriz.

Aynı şey bendede var. Kendimi ne kadar zorlasam da her gün gördüğüm bu yüzü gözleri hayal edemiyorum. Sadece zihnimde gördüğümün "ben" olduğunu düşünüyorum ama o ben değilim. Garip doğrusu.

Sn. Lavander ben de sizin gibi düşündüm fakat sonra şu karara vardım. Ben kendi fiziksel özelliklerimi seviyorum. Zaten bu yüzden rahatsızlık duyuyorum ve en tuhafı, ne zaman kendi yüzümü düşünsem sanki bir yabancıyı düşünmüş gibi oluyorum. Bu çok tuhaf. :(

Sn. Lavander ben de sizin gibi düşündüm fakat sonra şu karara vardım ben kendi fiziksel özelliklerimi seviyorum zaten bu yüzden rahatsızlık duyuyorum ve en tuhafı ne zaman kendi yüzümü düşünsem sanki bir yabancıyı düşünmüş gibi oluyorum bu çok tuhaf :(

Sadece fiziksel özellikler değil ama kastettiğim,sosyal ve toplumsal konum da var işin içinde,ama ondan da memnunum zaten kendimle barışığım diyorsanız bilemiyorum problem nerede?
:(
Umarım yardımınızı bulur veya yardımınızı alırsınız.

Aynanın karşısına geç bir 10 sn ye yüzüne odaklan ve akabinde gözlerini kapa odaklandığın yüzünü gözünün önüne getir.Bunu sıkça yaparsan bu olaydan bir daha muzdarip olacağını düşünmüyorum.

Aynen ben de kendi yüzümü imajine edemiyorum bedenimi görüyorum ama hep arkadan yüzümü görmeyi başaramıyorum.

Şahsen ben çok rahat görüyorum. Değiştiriyorum bazen. Saçımı boyuyorum. Göz rengimi değiştiriyorum.

Acele etmeyin. İmajine etme olayı bazı kişilerde çalışılarak geliştirilmesi gereken bir şeydir. Siz de sorun filan yok. Mesela kendi yüzünüz yerine başkasının yüzünü gördüğünüzde ona kendi saçınızı ekleyin mesela. Biraz böyle devam edin. Sonra göz kaş burun filan ve kendinizi tamamlayın ama acele etmeyin. Ya da şöyle düşünün o imajın altında siz varsınız o bi gölge onu sildikçe alttan kendi yüzünüz ortaya çıkıyor. Yani aklıma böyle çözümler geldi. Yanlış bi şey söylemişsem tamamen cahilliğimdendir.

Ek: Ha bir de kendi yüzümü karşıma alıp ona ayrı bir benlik vererek onunla sohbet bile edebiliyorum. :)

Bende de aynı durum var. Siz yine hayallerinizi kurmaya devam edin. Allah'ın izniyle gerçekleşecekler :)

Geri